Τσουμπόν στην Νότια Ταϊλάνδη

Καταρράκτης Haew Loam

Ο Καταρράκτης Haew Loam βρίσκεται στο επαρχιακό δρόμο που ενώνει τις επαρχίες Τσουμπόν και Ρανόνγκ. Από τον επαρχιακό δρόμο, ο ακολουθεί ένας χωματόδρομος σε απόσταση 6 χλμ. βρίσκεται το πάρκινγκ και από εκεί λίγο περπάτημα από ένα μικρό μονοπάτι. Ο καταρράκτης είναι από τους μεγαλύτερους σε ύψος, δεν είναι όμως δημοφιλής λόγου της περιοχής.

Haew Loam Waterfall in Chumphon Province, South Thailand

Εθνικό Μουσείο Τσουμπόν

Το μουσείο βρίσκεται στην πόλη Τσουμπόν, κοντά στον σιδηρομδρομικό σταθμό, παρουσιάζει ιστορικά και λαογραφικά θέματα της επαρχίας. Δεν είναι πολύ μεγάλο, αλλά έχει πολλά ενδιαφέροντα, οθόνες με παρουσιάσεις κλπ.

?? Thailand’s Hidden Gem: CHUMPHON

Art Thomya, a Thai singer/songwriter, will show you SLOW LIFE EXPERIENCE in CHUMPHON, a seaside town in Southern Thailand, located on the Gulf of Thailand side.

Art was accompanied by his local friends, who are eager to show you the charms of their hometown. Let’s take this journey together!

Khao Thalu

Το Khao Thalu είναι μια οροσειρά μεταξύ των επαρχίων Τσουμπόν και Ρανόνγκ, ανήκει στην πρώτη επαρχία Τσουμπόν, είναι χαρακτηριστικό για την μεγάλη τρύπα-σπηλιά (βίντεο) που φαίνεται από τον δρόμο. Η οροσειρά είναι βραχώδες όπως είναι και στο Κράμπι και στο Πανγκ Νγκα.

Bang Boet Beach in Chumphon Southern Thailand

Thailand Insider Series: Chumphon

Chumphon is one of Thailand’s hidden gems if you’re looking to get off-the-beaten-path.

Not only is it home to some incredible snorkeling spots and island hopping, but you can delve into local culture and learn how to make batik, or indulge in all the delicious street food at the Chumphon Night Market.

Chumphon Archipelago Viewpoint

Thung Maha Bay in Chumphon

 

Sand Dune in Chumphon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here