Κράμπι, Νότια Ταϊλάνδη | Ταξιδιωτικός Οδηγός | Πληροφορίες

Krabi Thailand

Το Κράμπι είναι μια νότια επαρχία της Ταϊλάνδης με μεγάλη τουριστική κίνηση που βρέχεται από την θάλασσα του Ανταμάν. Το Κράμπι που είναι γνωστό και στο ελληνικό κοινό, συνθέτει εξαιρετικά τουριστικά θέρετρα από γνωστές παραλίες, κόλπους και νησιά τα οποία με την πάροδο του χρόνου απόκτησαν διεθνή φήμη.

Στην θαλάσσια περιοχή του Κράμπι θα συναντήστε μοναδικό τοπίο με πολλά ασβεστολιθικά βράχια και πολλά μικρά νησάκια από τα οποία τα περισσότερα είναι ερημονήσια. Το Κράμπι επίσης βρίσκεται πολύ κοντά στο Πουκέτ που πολύ τουρίστες από τον δημοφιλέστερο νησί έχουν την πολυτέλεια να αποδρούν σε μονοήμερες εκδρομές στις παραλίες του με μικρά καραβάκια. Την επαρχία του επίσης προτίμησε ο αμερικάνικος κινηματογράφος και έκανε πολύ γνωστό με την ταινία “Η Παραλία” το 1999.

Εθνικά Πάρκα της επαρχίας Κράμπι (Krabi)

  • Khao Phanom Benja National Park
  • Had Noppharat Thara – Mu Ko Phi Phi National Park
  • Mu Ko Lanta National Park
  • Thanboke Khoranee Natioanl Park

Krabi Thailand

Σε σύγκριση με το Κο Σαμούι και το Πουκέτ, το Κράμπι είναι λιγότερο ανεπτυγμένο, διαθέτει όμως αποτελεσματικές τουριστικές υπηρεσίες, που δίνουν τη δυνατότητα στους τουρίστες να απολαύσουν στο έπακρο τα αξιοθέατα του. Φημίζεται για τα αμέτρητα ερημονήσια του, τις ακτές με τα ασβεστολιθικά βράχια και προσφέρει μοναχικές απολαύσεις, παρά τη συνεχώς αυξανόμενη φήμη του.

Νησιά Χονγκ, Hong Islands

Πολύ κοντά στο Ao Nang (25 χιλιόμετρα) τα νησιά Χονγκ με θεαματικές παραλίες και λιμνοθάλασσες. Τα νησιά Χονγκ ανήκουν στο εθνικό πάρκο Than Bok Khorani National Park και ξεχωρίζουν ως από τα πιο όμορφα νησιά της θάλασσας του Ανταμάν.

Hong Island Thailand

Νησιά Κο Κάι, Koh Khai Islands

Πήραν το όνομα τους από τον σχηματισμό ενός βράχου που μοιάζει με το λαιμό μιας στρουθοκαμήλου ή ενός παρόμοιου μέλους της οικογένειας πτηνών. Υπάρχουν πανέμορφες παραλίες στο νησί κατά μήκος μιας χερσονήσου.

Khai Nai Khai Nok islands Thailand

Παραλία και κόλπος Μάγια, Maya Bay in Phi Phi

Ένα από τα δημοφιλέστερα και από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου (μικρές και μεγάλες) βρίσκονται στον κόλπο του Maya Bay (Hat Maya) με πανύψηλους βράχους τριγύρω και λευκή άμμο αποτελεί και για τους Έλληνες δημοφιλείς προορισμός. Εδώ γυρίστηκε και ένα τμήμα της ταινίας “The Beach” (Η παραλία) στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Leonardo di Caprio.

Κο Πι Πι Ντον, Ko Phi Phi Don

Τα νησιά Πι Πι βρίσκονται μεταξύ του Πούκετ και της ηπειρωτικής χώρας και ανήκουν στην επαρχία Κράμπι. Το Κο Πι Πι Ντον είναι το μεγαλύτερο νησί της ομάδας.

Κο Πι Πι Λι, Ko Phi Phi Lee

Το Κο Πι Πι Λι (Kho Phi Phi Lee) είναι το δεύτερο μεγαλύτερο από τα δύο νησιά.

Maya Bay

Rock Climbing – Hat Rai Le

Κάθε χρόνο χιλιάδες ορειβάτες έρχονται στο Κράμπι και μαζεύονται στην παραλία Χατ Ράι Λι στην χερσόνησο Πανάνγκ μιας και τα πετρώματα των βράχων είναι ιδανικά για ορειβασία. Υπάρχουν χιλιάδες προεξοχές στους βράχους και πολλές διαφορετικές διαδρομές για αρχάριους και για επαγγελματίες του χώρου. Το Κράμπι θεωρείτε παγκοσμίως από τις καλύτερες τοποθεσίες για αναρρίχηση βράχου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here