Λαμπάνγκ, Βόρεια Ταϊλάνδη

Πλούσια σε αρχαιολογία η επαρχία Λαμπάνγκ τοποθετείτε στην περιοχή του ποταμού Μάε Ναμ Βανγκ (Mae Nam Wang) και βρίσκεται 599 χιλιόμετρα βορείως της Μπανγκόκ. Αποτελεί μαζί με τις γύρω επαρχίες του βορρά (Λαμπούν, Τσιάνγκ Μάι, Τσιάνγκ Ράι, Σουκοτάι) αξιόλογο τουριστικό προορισμό.

Πρωτεύουσα: Λαμπάνγκ
Γεωγραφική περιοχή: Βόρεια Ταϊλάνδη
Συνορεύει
Βόρεια: Mε τις επαρχίες Τσιάνγκ Ράι, Παιάο και Τσιάνγκ Μάι
Νότια: Mε τις επαρχίες Σουκοτάι και Τακ
Δυτικά: Mε τις επαρχίες Τσιάνγκ Μάι και Λαμπούν
Ανατολικά: Mε τις επαρχίες Παιάο και Πραέ
Απόσταση από Μπανγκόκ: 599 χλμ, Τσιάνγκ Μάι: 92 χλμ, Πουκέτ: 1461 χλμ.

Εθνικά Πάρκα της επαρχίας Λαμπάνγκ (Lampang)

  • Doi Jong National Park
  • Thamphathai National Park
  • Mae Wa National Park
  • Jae Sawn National Park

Η πρωτεύουσα Λαμπάνγκ φημισμένη σαν η μοναδική πόλη της Ταϊλάνδης που χρησιμοποιούν τα άλογα και τις άμαξες για τις καθημερινές τους μεταφορές, βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νότια του Chiang Mai και 600 χιλιόμετρα βόρεια της Μπανγκόκ. Υπάρχει ένα κέντρο προστασίας ελεφάντων, περίπου 35 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας.

Ναός Βατ Πρα Δατ Λαμπάνγκ Λουάνγκ

Σε απόσταση 20 χιλιομέτρων στα νοτιοδυτικά της πόλης του Λαμπάνγκ βρίσκεται το συγκρότημα ναών …

Κέντρο εκπαίδευσης Ελεφάντων

Σε απόσταση περίπου 32 χιλιόμετρα από την πόλη βρίσκεται το κέντρο εκπαίδευσης Ελεφάντων …

Βατ Τσέντι Σαο Λανγκ

Ο ναός Wat Chedi Sao Lang βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Λαμπάνγκ και αποτελείτε από 20 τσέντι μαζί με ένα χάλκινο άγαλμα του Βούδα που φιλοξενείτε εδώ …

Εθνικό πάρκο Ντόι Κουν Ταν

Το εθνικό πάρκο DoiKhunThan συμπεριλήφθηκε στα εθνικά πάρκα το 1975. Με έκταση 255 τετραγωνικά χιλιόμετρα και οροσειρές βουνών εκτείνετε σε δύο επαρχίες της Λαμπάνγκ και του Λαμπούν. Το πιο διάσημο χαρακτηριστικό γνώρισμα του είναι μακρύτερη σήραγγα σιδηροδρόμου της Ταϊλάνδης, η οποία έχει 1.352 μέτρα μήκος …

Εθνικό πάρκο Τσάε Σον

Με πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά γνωρίσματα όπως μικρούς καταρράκτες, σπηλιές κλπ. το εθνικό πάρκο Chae Son καταλαμβάνει μια έκταση περίπου 590 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκεται βορειοανατολικά της επαρχίας Λαμπάνγκ.

Ναός Phra That Lampang Luang, Λαμπάνγκ

Σε απόσταση 20 χιλιομέτρων στα νοτιοδυτικά της πόλης του Λαμπάνγκ βρίσκεται το συγκρότημα ναών Wat Phra That Lampang Luang που χρονολογείτε το 1486 και αποτελεί το πιο φημισμένο αξιοθέατο της επαρχίας όπως επίσης ένα από τα αριστουργήματα Ταϊλανδέζικης τέχνης. Το συγκρότημα ναών Wat Phra That Lampang Luang περιβάλλεται από πολλά κτίσματα μεταξύ των οποίων ένα μεγάλο τσέντι 45 μέτρων, δύο μικρά μουσεία, ξύλινα κτίρια κλπ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here