Πρατσουάπ Κίρι Καν, Ταϊλάνδη

Το Πρατσουάπ Κίρι Καν είναι η νοτιότερη επαρχία της Κεντρικής Ταϊλάνδης ή βορειότερη της Νότιας με εξαιρετικά ενδιαφέροντες αμμώδες παραλίες και πιο γνωστή αυτή του Χουά Χιν, όπως επίσης νησιά, βουνά και δάση. Η έκταση του ξεπερνάει τα 6.300 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Εθνικά Πάρκα της επαρχίας Πρατσουάπ Κίρι Καν (Prachuap Khiri Khan)

  • Kui Buri National Park
  • Had Wanakorn National Park
  • Khao Sam Roi Yot National Park
  • Nam Tok Huai Yang National Park

Παραλία Άο Μανάο

Μια εξαιρετικά διάσημη αμμουδερή παραλία της επαρχίας Πρατσουάπ Κίρι Καν, μόλις πέντε χιλιόμετρα νοτίως της πόλης Πρατσουάπ Κίρι Καν γνωστή επίσης από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο που ήταν σημείο απόβασης των ιαπωνικών στρατευμάτων το 1941. Η παραλία σχηματίζει ένα μισοφέγγαρο με μικρές νησίδες στο κέντρο και είναι πολύ δημοφιλές στους κατοίκους της περιοχής.

Κοντά στην παραλία υπάρχει και ένα εκθεσιακός χώρος από στρατιωτικά οχήματα που έλαβαν μέρος κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου με την απόβαση των Ιαπώνων στην περιοχή.

Χούα Χιν

Το Χούα Χιν είναι ένας από τους πιο διάσημους τουριστικούς προορισμούς της χώρας σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από την Μπανγκόκ.

Εθνικό θαλάσσιο πάρκο Κάο Σαμ Ρόι Γιοτ

Από τα δημοφιλείς εθνικά πάρκα της Ταϊλάνδης (μάλιστα θαλάσσιο πάρκο) που βρίσκεται στην επαρχία Πρατσουάπ Κίρι Καν, και που προσφέρει πολλά αξιοθέατα να δεις. Από σπηλιές για το οποίο είναι και γνωστό, βιότοπους, παραλίες, viewpoints, bird watching, ναούς, κανάλια, Dusky leaf monkeys, Mangrove Forest και άλλα…

Το Κάο Σαμ Ρόι Γιοτ ονομάζεται και εθνικό πάρκο με τις 300 βουνοκορφές. Από μακριά φαίνονται παράξενοι σχηματισμοί βουνών.

Science and Technology Museum at King Mongkut Memorial Park

Το μουσείο βρίσκεται στο King Mongkut Memorial Park, μόλις λίγα χιλιόμετρα νότια από την πόλη του Πρατσουάπ Κίρι Καν. Είσοδος στο King Mongkut Memorial Park είναι περίπου 20 baht. Στο πάρκο εκτός από το Science and Technology Museum, υπάρχει και ένα ενυδρείο (παλιό κτίριο αλλά με πολλά εκθέματα), ένας κήπος με πεταλούδες, μνημεία και άλλα. Στο Science and Technology Museum υπάρχουν πολλές πληροφορίες για την τεχνολογία και την εξέλιξη της από τα αρχαία χρόνια (βέβαια δεν λείπει και η αναφορά στις ελληνικές προσωπικότητες της αρχαίας Ελλάδας).

Λόφος και ναός στο Κάο Τσονγκ Κρατσόνγκ

Ο Ναός Κάο Τσονγκ Κρατσόνγκ βρίσκεται στην κορυφή του λόφου βόρεια της πόλης Πρατσουάπ Κίρι Καν και θα πρέπει να ανεβείτε 300 σκαλοπάτια προκειμένου να φθάσετε στην κορυφή του. Η ανάβαση βέβαια είναι δύσκολη, η απόλαυση του απέραντου τοπίου είναι όμως μεγάλη. Από τον λόφο φαίνεται όλος ο κόλπος που σχηματίζεται μπροστά από την πόλη του Πρατσουάπ Κίρι Καν, διακρίνεται η παραλία του Άο Μανάο και η ενδοχώρα.

Huai Yang Waterfall National Park

Δεν είναι και πολύ γνωστό ως εθνικό πάρκο βρίσκεται στην επαρχία Πρατσουάπ Κίρι Καν, περίπου 30 χιλιόμετρα μετά την πόλη Πρατσουάπ Κίρι Καν προς τα νότια. Αποτελείτε από επτά επίπεδα από καταρράκτες. Χαρακτηριστικό του πάρκου είναι επίσης οι μεγάλοι βράχοι. Το κέντρο επισκεπτών επίσης έχει αρκετό ενδιαφέρον. Η πρόσβαση είναι δυνατή μέχρι τον πέπτο επίπεδο.

Kui Buri National Park

Στο εθνικό πάρκο Kui Buri η είσοδος επιτρέπατε για να δείτε ελέφαντες μόνο με όχημα (από τα οχήματα του πάρκου) και αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας διότι μιλάμε για άγριους ελέφαντες και όχι αυτούς που έχουμε συνηθίσει. Τους ελέφαντες μπορείτε να τους δείτε από μακριά, όπως και να τους φωτογραφήσετε / βιντεοσκοπήσετε. Πάντα υπάρχει ένας οπλοφόρος μαζί του εθνικού πάρκου για ασφάλεια.

Συνηθισμένο σημείο όπου σταματάνε τα οχήματα είναι ένα viewpoint, εκεί τερματίζει και ο χωματόδρομος. Για την Ταϊλάνδη θεωρείτε κορυφαίο μέρος για να δεις κάποιους άγριους ελέφαντες αλλά σε καμοιά περίπτωση δεν συγκρίνεται με τα εθνικά πάρκα της Αφρικής του είδους.

Κέντρο επισκεπτών Kui Buri National Park

Χαρακτηριστικό επίσης στο εθνικό πάρκο Kui Buri είναι το κέντρο επισκεπτών, που βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο από το Watching Wild Elephants. Ο δρόμος προς το κέντρο επισκεπτών βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση με πολλές λακκούβες. Στο κέντρο επισκεπτών υπάρχει κατασκήνωση, παράλληλα μέσα στο δάσος συνήθως οι επισκέπτες συγκεντρώνονται για παρατήρηση πουλιών.

Khao Hin Tern Natural Park

Από την πόλη του Πρατσουάπ Κίρι Καν το Khao Hin Tern Natural Park απέχει λίγα χιλιόμετρα προς τα σύνορα με την Βιρμανία. Οι τεράστιοι βράχοι περιτριγυρίζουν το πάρκο. Υπάρχει και ένας ναός χτισμένος μέσα ένα από τους μεγάλους βράχους. Από εκεί ξεκινάει και ένα σημείο εκκίνησης, μονοπάτι που οδηγεί γύρω από τα βράχια και καταλήγει ξανά μπροστά στον ναό.

Dan Sing Khon

Το Dan Sing Khon είναι τα σύνορα Ταϊλάνδης – Βιρμανίας στην επαρχία Πρατσουάπ Κίρι Καν. Είναι προσβάσιμα μόνο για κατοίκους της περιοχής από τα δύο έθνη. Πιθανόν στο μέλλον να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα. Κοντά στα σύνορα υπάρχει και ένα μεγάλο μάρκετ, κυρίως με ξύλινα έπιπλα κλπ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here