Μεκόνγκ Δέλτα του Βιετνάμ

Το Δέλτα του Μεκόνγκ είναι ένα δίκτυο ποταμών στο νοτιοδυτικό Βιετνάμ, μεταξύ της πόλης του Χο Τσι Μινχ και της Καμπότζης. Ο ίδιος ο ποταμός αρχίζει στα Ιμαλάια και περνάει από την Κίνα, το Μιανμάρ, την Ταϊλάνδη και την Καμπότζη πριν φτάσει στο Βιετνάμ, γεγονός που εξηγεί εν μέρει γιατί τα νερά είναι τόσο λασπώδες.

The Mighty Mekong – Lifeline of Vietnam

Η ζωή στην περιοχή περιστρέφεται γύρω από τα κανάλια, από τις διάσημες πλωτές αγορές μέχρι τις τεράστιες γεωργικές βιομηχανίες. Μια εκπληκτική ποικιλία φρούτων, λουλουδιών και ζώων που αυξάνεται στην περιοχή. Το Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ είναι η μέγιστη παραγωγή ρυζιού του Βιετνάμ, παρέχοντας τη διατροφή για εκατομμύρια κατοίκους.

Ο Μεκόνγκ Δέλτα είναι από τα πολύ δημοφιλής μέρη του Βιετνάμ και από τα μέρη που δεν πρέπει να χάσει ο επισκέπτης από την στιγμή που θα επισκεφτεί την χώρα.

Κόβοντας το καρότο και φτιάχνοντας ένα περίεργο σχέδιο

Παρακολουθήσαμε σε εστιατόριο την τέχνη της μαγειρικής πως φτιάχνουμε ένα υπέροχο σχέδιο με την κατάλληλη κοπή ενός μεγάλου καρότου σαν αυτά του Μεκόνγκ Δέλτα.

Οι φωτογραφίες είναι καρέ καρέ. Το αποτέλεσμα έχει ότι παίρνουμε ένα δίχτυ από καρότο με το οποίο μπορούμε να σκεπάσουμε ένα φαγητό και να το σερβίρουμε. Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Εκδρομή στα κανάλια του Μεκόνγκ Δέλτα στο νότιο Βιετνάμ

Το Δέλτα του Μεκόνγκ στο νότιο Βιετνάμ είναι ένας τεράστιος λαβύρινθος από ποτάμια, βάλτους και νησιά. Μία από τις πιο ωραίες εκδρομές στο Βιετνάμ είναι η βόλτα με μικρές βάρκες στα κανάλια του Μεκόνγκ Δέλτα. Τέτοιες εκδρομές πραγματοποιούνται από την πόλη του Χο Τσι Μινχ (Σαϊγκόν) ημερησίως.

Για τους Βιετναμέζους, η περιοχή είναι γνωστή ως Cuu Long, “Nine Dragons”, που αναφέρεται στους εννέα παραπόταμους του ποταμού Μεκόνγκ. Το Δέλτα του Μεκόνγκ είναι η καρδιά του γεωργικού νότου του Βιετνάμ και είναι η μεγαλύτερη περιοχή της χώρας με φοίνικες καρύδας και οπωροφόρα δέντρα. Μια επίσκεψη στο Δέλτα του Μεκόνγκ θα μείνει τόσο αξέχαστη λόγω της ποικιλομορφίας της περιοχής.

In a canoe through Mekong Delta canals

Τροπικά φρούτα στην αγορά Cho Gao του Μεκόνγκ Δέλτα

Ο Μεκόνγκ Δέλτα είναι πλούσιος σε τροπικά φρούτα που το προβάλουν και τα τουριστικά γραφεία αλλά και το συμπεριλαμβάνουν μέσα στα προγράμματα τους όπως: θα δοκιμάσουμε τα τροπικά φρούτα της περιοχής, πολλά από τα οποία μας είναι άγνωστα στην Ελλάδα. Μάλιστα συμπεριλαμβάνεται και στις εκδρομές που διοργανώνουν τα ταξιδιωτικά γραφεία όπου συνήως αναφέρουν θα δοκιμάσουμε και τροπικά φρούτα του Μεκόνγκ Δέλτα. Βρεθήκαμε στην αγορά Cho Gao λίγο πριν από την πόλη My Tho (γνωστή πόλη του Μεκόνγκ) απ’όπου είναι και οι φωτογραφίες.

Μεκόνγκ Δέλτα του Βιετνάμ

Vietnam Travel-Mekong Delta

Μεκόνγκ Δέλτα του Βιετνάμ

Λιμάνι Πόλη Ρα Γιά

Σε σχέση με το Χα Τιέν η πόλη Ρα Για είναι μεγαλύτερη και πολύ πιο εκσυγχρονισμένη, όπως επίσης είναι και η πρωτεύουσα της επαρχίας Kien Giang, ενώ η απόσταση της από την πόλη της Σαϊγκόν (Πόλη Χο Τσι Μινχ) είναι περίπου 250 χιλιόμετρα.

Η πόλη διαθέτει ξενοδοχεία καταλύματα και εστιατόρια, με μια καλή ανάπτυξη είναι το βασικό ακτοπλοϊκό πέρασμα στο μεγαλύτερο νησί του Βιετνάμ το Φου Κουόκ.

Η θάλασσα μπροστά από την πόλη της Ρα Για σχηματίζει κόλπο, ενώ υπάρχει και αεροδρόμιο με εσωτερικές πτήσεις των Βιετναμέζικων αερογραμμών (Vietnam Airlines) προς την πόλη της Σαϊγκόν (Πόλη Χο Τσι Μινχ).

Ποιότητες ρυζιού και τιμές
Αγορά ρυζιού στην αγορά Cho Gao στον Μεκόνγκ Δέλτα

Όπως δείχνει και η φωτογραφία υπάρχουν διάφορες ποιότητες ρυζιού και ανάλογα με την ποιότητα και η τιμή. Η τιμή αναγράφεται στα ταμπελάκια όπως 11.000, 12.000, 13.000, 14.000 κλπ. Βιετναμέζικα Ντονγκ.

Αγορά ρυζιού στην αγορά Cho Gao στον Μεκόνγκ Δέλτα

Λιμάνι Πόλη Χα Τιέν

Το Χα Τιέν βρίσκεται στα νότια του Βιετνάμ ακριβώς πάνω στα σύνορα με την Καμπότζη. Είναι η πιο κοντινή πόλη και σημείο στο νησί Φου Κο, γι’αυτό και θεωρείτε πέρασμα για το νησί απέναντι.

Επίσης λειτουργεί και ως συνοριακό πέρασμα από τα τέλη του 2010 για ΚαμπότζηΒιετνάμ. Η πόλη του Χα Τιέν είναι παραθαλάσσια, με ένα κεντρικό δρόμο κατά μήκος της παραλίας, ενώ η πόλη περπατιέται εύκολα.

Η σύνδεση της πόλης Χα Τιέν του Βιετνάμ με την Σαϊγκόν είναι οδική με λεωφορεία που εκτελούν διάφορα δρομολόγια. Ενώ υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με το νησί Φου Κου.

Η πόλη Mỹ Tho στο Δέλτα του Μεκόνγκ

Η πόλη Mỹ Tho έχει πληθυσμό περίπου 160.000 χιλιάδες κατοίκους και είναι από τις τρεις πόλεις του Μεκόνγκ Δέλτα που είναι διάσημες και τουριστικά αναπτυγμένες (οι άλλες δύο είναι οι Can Tho και Vinh Long). Η πόλη Μυ Το είναι η πύλη προς την περιοχή του Μεκόνγκ Δέλτα. Η οικονομία της στηρίζεται στον τουρισμό, στην αλιεία, στα γεωργικά προϊόντα της και τα τροπικά φρούτα.

Κατασκευάζοντας γλυκά από καρύδες στον Μεκόνγκ Δέλτα (Mekong Delta)

Η ζούγκλα από τις καλαμιές του Μεκόνγκ Δέλτα

Οι περισσότεροι από εσάς θα έχουν δει φωτογραφίες από τον Μεκόνγκ Δέλτα και τα ποτάμια του στο νότιο Βιετνάμ, οι οποίες πάντα δείχνουν τις καλαμιές που είναι γεμάτη η συγκεκριμένη περιοχή. Πρόκειται βέβαια για ζούγκλα που χάνεσαι μέσα. Επίσης πολλά φοινικόδεντρα ή κοκοφοίνικες συναντήσαμε επίσης στην περιοχή από τα οποία οι κάτοικοι της περιοχής εκμεταλλεύονται τις καρύδες τους.

Μία αγορά με θαλασσινά στο Βιετνάμ

Αγορά με θαλασσίνα στο Βιετνάμ κοντά στο Μεκόνγκ Δέλτα. Αποτελούν σημαντικό κομμάτι της Βιετναμέζικης κουζίνας, πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος. Μερικές φωτογραφίες από την αγορά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here