Εθνικό πάρκο Doi Inthanon στο Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης

Ένα από τα ποιο δημοφιλές πάρκα της Ταϊλάνδης το οποίο βρίσκεται στο υψηλότερο βουνό της χώρας που έχει ύψος 2.565 μέτρα διάσημο για τους θαυμάσιους καταρράκτες, την χλωρίδα και πανίδα του συμπεριλαμβάνοντας και πολλά ποτάμια.

Οι ποιο γνωστοί καταρράκτες είναι: Mae Klang, Mae Pang, Mae Ya, Siriphum, Siritan, Vachiratharn και Wang Kwai.

Καταρράκτης Mae Ya

Θεωρείτε ο πιο όμορφος καταρράκτης του εθνικού πάρκου Ντόι Ιντανόν (Doi Inthanon National Park) του Τσιάνγκ Μάι από όσο ρωτήσαμε και μάθαμε στην περιοχή όταν βρεθήκαμε. Η διαδρομή για να φθάσει κανείς στον καταρράκτης Mae Ya είναι διαφορετική από τον κεντρικό δρόμο που διασχίζει το εθνικό πάρκο. Ο καταρράκτης έχει πολλά επίπεδα όπως φαίνεται και στην φωτογραφία αλλά και στο βίντεο που ακολουθεί.

Mae Ya Waterfall at Doi Inthanon National Park

Καταρράκτης Siriphum

Βρίσκεται στο εθνικό πάρκο Ντόι Ιντανόν (Doi Inthanon National Park) στα βόρεια της χώρας στην επαρχία του Τσιάνγκ Μάι. Δεν είναι από τους δημοφιλείς καταρράκτες του πάρκου αλλά με την ομίχλη που τον καλύπτει τις πρώτες πρωινές ώρες το τοπίο είναι μοναδικό όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Siriphum Waterfall Doi Inthanon National Park

Καταρράκτης Mae Klang

Άλλος ένας καταρράκτης στο Εθνικό Πάρκο Ντόι Ιντανόν (Doi Inthanon National Park) με εύκολη πρόσβαση από τον κεντρικό δρόμο στους πρόποδες του Doi Inthanon. Έχει ύψος περίπου 30 μέτρων, ιδανικός για πικνίκ και χαλάρωση. Από το πάρκινγκ των οχημάτων ο καταρράκτης απέχει περίπου 300 μέτρα.

Mae Klang Waterfall Doi Inthanon National Park

Ang Ka Nature Trail, Doi Inthanon

 

Αγορά Hmong

Για όσους δεν γνωρίζουν οι Χμονγκ (Hmong People) είναι μία εθνότητα της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Κίνας με δικιά τους γλώσσα την Χμονγκ. Στην Κίνα ζούνε περίπου 2,7 εκατομμύρια, αλλά πολλές χιλιάδες επίσης ζούνε σε Ταϊλάνδη, Λάος, Βιρμανία (Μιανμάρ) και Βιετνάμ.

Στο εθνικό πάρκο Ντόι Ιντανόν (Doi Inthanon National Park) θα συναντήσετε με παραδοσιακές στολές, όπως υπάρχει και το Hmong Village – Traditional Hill Tribe Village.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here