Εθνικό Πάρκο Taksin Maharat, Krabak Yai National Park

Το εθνικό πάρκο Τακσίν Μαχαράτ (Krabak Yai National Park) ανήκει στην επαρχία Τακ στην Δυτική Ταϊλάνδη, που συνορεύει με την Βιρμανία στα δυτικά και την δημοφιλής επαρχία Κατσανάμπουρι στα νότια. Το πάρκο καλύπτει μία έκταση 262 τετραγωνικών χιλιομέτρων με υψόμετρο περίπου 800 – 1.000 μέτρα. Το συγκεκριμένο εθνικό πάρκο φημίζεται για το 700 ετών μεγαλύτερο δέντρο της Ταϊλάνδης, το Krabak Tree. Το δέντρο έχει ύψος γύρω στα 54 μέτρα και διάμετρο στην βάση του τα 17 μέτρα.

Από το εθνικό πάρκο το Krabak Tree βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από την είσοδο του, και ο επισκέπτης θα πρέπει να ακολουθήσει ένα μονοπάτι που κατεβαίνει προς τα κάτω.

Φυσικά λόγου της ζούγκλας που επικρατεί στην χώρα μεγάλα δέντρα μπορούν να βρεθούν και σε άλλα σημεία της χώρας όπως στο εθνικό πάρκο Khao Laem National Park με τεράστιες ρίζες, στο νησί Κο Παγκάν, έξω από την πόλη Κατσανάμπουρι, στους καταρράκτες Παλαού που ανήκουν στο μεγαλύτερο σε έκταση εθνικό πάρκο το Kaeng Krachan.

Το συγκεκριμένο όμως έχει την ιδιαίτερη γοητεία που το κάνει να διαφέρει. Ο επισκέπτης θα μείνει άναυδος από τον όγκο του ως δέντρο, που μπορεί άνετα να συγκριθεί με τα μεγαλύτερα δέντρα της γης.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here