Κουάλα Λουμπούρ | Ταξιδιωτικός Οδηγός | Πληροφορίες

Η Κουάλα Λουμπούρ είναι η πρωτεύουσα της Μαλαισίας, θα την συναντήσετε πολλές φορές με τα αρχικά KL, εξελίχθηκε από ένα μικρό χωριό σε μια μεγαλούπολη που ξεπερνάει τα 6 εκατομμύρια κατοίκους. Ως πόλη είναι εξαιρετικά νέα, ιδρύθηκε το 1857 και έγινε πρωτεύουσα το 1896.

Τα αξιοθέατα της εξαπλώνονται σε όλη την πόλη αν και στο κέντρο βρίσκονται τα πιο ενδιαφέροντα. Οι αγορές στην πόλη της Κουάλα Λουμπούρ είναι ένα από τα χαρακτηριστικά αφού διαθέτει 66 εμπορικά κέντρα και χτίζονται συνεχώς καινούργια. Μαζί με τις λαϊκές αγορές θεωρείτε ένας παράδεισος αγορών.

Τα κτίρια Petronas είναι το σύμβολο της πόλης παγκοσμίως, υπήρξαν οι ψηλότεροι ουρανοξύστες από το 1997 έως το 2004 που παρέδωσαν την σκυτάλη στο κτίριο Taipei 101, στην Ταϊβάν.

Ο Πύργος KL είναι ένα από τους ψηλότερους σκυροδέματος πύργους του κόσμου, λειτουργεί ως πύργος τηλεπικοινωνιών και παρατήρησης της πόλης από ψηλά. Τα ιστορικά μνημεία δένουν υπέροχα με τα σύγχρονα. Η πόλη φημίζεται για την εντυπωσιακή της αρχιτεκτονική.

Bukit Bintang

Εμπορικό και ψυχαγωγικό διαμέρισμα της Κουάλα Λουμπούρ με εμπορικά καταστήματα, καφετέριες, εστιατόρια, αγορές, πόλος έλξης τουριστών.
Διεύθυνση: Bukit Bintang, Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia

YouTubeBUKIT BINTANG, KUALA LUMPUR

A night walk around BUKIT BINTANG, Kuala Lumpur.

Πάρκο Πτηνών Κουάλα Λουμπούρ, Taman Burung

Ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο στη χώρα, με τουλάχιτον 3.000 είδη πτηνών, βρίσκεται στο Lake Gardens.
Διεύθυνση: KL Bird Park, 920, Jalan Cenderawasih, Tasik Perdana, 50480 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

Εθνικό Τζαμί της Μαλαισίας

Το Εθνικό Τζαμί της Μαλαισίας με μεγάλη χωρητικότητα περίπου 15.000 ατόμων, κατασκευάστηκε το 1965.
Διεύθυνση: Jalan Perdana, Tasik Perdana, 50480 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

Δίδυμοι Πύργοι Πετρόνας

Κουάλα Λουμπούρ

Οι δίδυμοι πύργοι Πετρόνας υπήρξαν οι υψηλότεροι πύργοι στον κόσμο για έξι χρόνια, από το 1998 έως το 2004 που παρέδωσαν την σκυτάλη στον ουρανοξύστη Taipei 101 στην Ταϊβάν.

Παρόλα αυτά παραμένουν έως και σήμερα οι υψηλότεροι δίδυμοι πύργοι που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Τα κτίρια συνδέονται μεταξύ τους με μια γέφυρα στον 41ο όροφο και θεωρείτε η ψηλότερη επίσης γέφυρα στον κόσμο. Η γέφυρα λειτουργεί και ως χώρος εκκένωσης του ενός από τα δύο κτίρια, έτσι σε περίπτωση πυρκαγιάς ή άλλης αιτίας οι ενοικιαστές μπορούν να εκκενώσουν το ένα κτίριο πηγαίνοντας στο άλλο. Η απόσταση της γέφυρας από το έδαφος είναι 170 μέτρα.

Το συνολικό ύψος των κτιρίων αγγίζει τα 378 μέτρα, ενώ μαζί με τις κεραίες φθάνει τα 451 μέτρα.
Διεύθυνση: Kuala Lumpur City Centre, 50088 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia

Malaysia – Petronas Twin Towers l Kuala Lumpur l City

Petronas Towers Kuala Lumpur

Συνέντευξη με τον Θάνο Παπαδημητρίου

Ο Θάνος Παπαδημητρίου σας ξεναγεί στους ουαρνοξύστες Πετρόνας της Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας ! Greek travel TV show all over the world | Κάθε Σάββατο 19:30 στο Epsilon TV | Ό,τι ταξιδεύει ανεβαίνει!

Aquaria KLCC

Ένα γιγαντιαίο ενυδρείο παγκόσμιας κλάσης που ξεκίνησε την λειτουργία του το 2005 βρίσκεται στο συνεδριακό κέντρο Kuala Lumpur (KLCC) στην καρδιά της πόλης.
Διεύθυνση: Kuala Lumpur Convention Centre, Kuala Lumpur City, 50088 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

YouTubeAQUARIA KLCC: Largest Public Aquarium in South East Asia

Quick footage of one of the largest public aquariums in South East Asia.

Πλατεία Merdeka

Merdeka ή την πλατεία Ανεξαρτησίας ένα ορόσημο στην Κουάλα Λουμπούρ, που βρίσκεται μπροστά στο κτίρο Sultan Abdul Samad.
Διεύθυνση: Jalan Raja, City Centre, 50050 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

Μουσείο Ισλαμικών Τεχνών Μαλαισία

Ένα μεγάλο μουσείο ισλαμικών τεχνών της Νοτιοανατολικής Ασίας, ένα από τα καλύτερα μουσεία της χώρας με επτά χιλιάδες έργα τέχνης.
Διεύθυνση: Jalan Lembah Perdana, Tasik Perdana, Wilayah Persekutuan, 50480 Kuala Lumpur, Malaysia

Σπηλιές Μπατού

Βρίσκονται μόλις 13 χιλιόμετρα από την πόλη της Κουάλα Λουμπούρ, το όνομα τους το έχουν πάρει από τον ποταμό Μπατού που ρέει από τον λόφο. Οι σπηλιές Μπατού είναι ένας ασβεστολιθομένος λόφος που αποτελείτε από μια σειρά από σπηλιές και ναούς στο εσωτερικό του. Το όνομα του το έχει πάρει από τον ποταμό Μπατού που ρέει από τον λόφο.
Διεύθυνση: Batu Caves, 68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia

Batu Caves Temple 2019, Kuala Lumpur, Malaysia – Cinematic 4k

Batu Caves is a limestone hill that has a series of caves. In one of the caves, there is one of the most popular Tamil shrines outside India and is dedicated to Lord Murugan.

Κτίριο Sultan Abdul Samad

Το κτίριο Sultan Abdul Samad χτίστηκε το 1897 στεγάζει τα γραφεία του Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, μία πολιτιστική κληρονομιά της πρωτεύουσας.
Διεύθυνση: Jalan Raja, Kuala Lumpur City Centre, 50050 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia

Video documentary on Sultan Abdul Samad Building (MPU project)

Suria KLCC

Το εμπορικό κέντρο και κέντρο διασκέδασης στο κέντρο της πόλης της Κουάλα Λουμπούρ, καταστήματα ρούχων, τροφίμων και χώρος ψυχαγωγίας.
Διεύθυνση: 241, Suria KLCC, Kuala Lumpur City Centre, 50088 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

YouTube
Suria KLCC

Located in the heart of Kuala Lumpur, Suria KLCC is the most iconic premier shopping destination in Malaysia. A world-class complex of over 1.17 million square feet, it is the place to go for the best shopping, dining and entertainment experience. With more than 300 specialty stores, Suria KLCC offers an exclusive blend of renowned international fashion brands, flagship stores, unique concept stores and more. From the hottest global fashion trends to the latest high-tech home gadgets, you can find it all here under one roof.

Take a breather after shopping to relax and catch up with family and friends at the multitude of cafes fronting a 50-acre park and a symphonic water fountain. Or tantalize your taste buds at a myriad of restaurants and 2 food courts offering local and international delights.

You can also have a fun family time at the 50-acre park with a playground, wading pool and more, learn about science at Petrosains, inspire your creativity at the Petronas Art Gallery, or visit the state-of-the-art Aquaria KLCC oceanarium. And, whether it’s checking out the latest conventions and expos at the Kuala Lumpur Convention Center, to experiencing the enriching performance of the Malaysian Philharmonic Orchestra, there’s just so much more to see and do at Suria KLCC.

Petaling Street Market

Petaling Street Market, διάσημη και δημοφιλής στην Κουάλα Λουμπούρ, βρίσκεται στην Κινέζικη Συνοικία.
Διεύθυνση: Jalan Petaling, City Centre, 50000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

Ο πύργος KL στην Κουάλα Λουμπούρ

Ο πύργος KL (Συντομογραφία KL Tower, που προέρχεται από τα αρχικά της πόλης) είναι ο ψηλότερος πύργος που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Μαλαισία. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1995. Χρησιμοποιείται ως κέντρο επικοινωνίας με μια κεραία που αγγίζει τα 421 μέτρα ύψος. Επίσης χρησιμοποιείτε ως παρατηρητήριο της πόλης Κουάλα Λουμπούρ, αφού είναι το ψηλότερο σημείο και μπορεί και ανταγωνίζεται τους πύργους Πετρόνας.
Διεύθυνση: Jalan P Ramlee, Kuala Lumpur, 50250 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

YouTubeTrip to Malaysia’s Tallest Tower – The KL Tower in Kuala Lumpur

Πάρκο KLCC

Βρίσκεται στον περίβολο του KLCC είναι ένας χώρος που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει πράσινο στους Δίδυμους Πύργους Petronas και στις γύρω περιοχές.
Διεύθυνση: Jalan Ampang, Kuala Lumpur City Centre, 50450 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

Ναός Sri Mahamariamman

Ο παλαιότερος ναός Hindu στην Κουάλα Λουμπούρ ένας από τους πιο δημοφιλείς ναούς μεταξύ των προσκυνητών που ιδρύθηκε το 1873 βρίσκεται στο Jalan Bandar.
Διεύθυνση: Jalan Tun H S Lee, City Centre, 50000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

YouTube

Πλατεία Berjaya Times

Ένα συγκρότημα εμπορικών κέντρων, ένα ορόσημο της Κουάλα Λουμπούρ, ολοκληρώθηκε το 2003.
Διεύθυνση: 1, Jalan Imbi, Imbi, 55100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

Μικρή Ινδία

Η περιοχή αποτελείτε από ινδικά εστιατόρια και τα καταστήματα λειτουργούν από την ινδική κοινότητα της χώρας …

Εθνικό Μουσείο

Το Εθνικό Μουσείο με εικόνες από την ιστορία, την οικονομία, την γεωγραφία, τις τέχνες, τις χειροτεχνίες και τον πολιτισμό της Μαλαισίας

Ναός Thean Hou

Από τους παλαιότερους και μεγαλύτερους ναούς στην Νοτιοανατολική Ασία, στα νοτιοδυτικά της πόλης …

Κεντρική Αγορά

Αποτελεί ένα από τα πλέον γνωστά αξιοθέατα της πόλης, χτισμένη το 1928 …

Istana Budaya, Εθνικό Θέατρο

Επίσης γνωστό ως το Παλάτι του Πολιτισμού, που δεσπόζει πάνω από την Εθνική Πινακοθήκη χτισμένο το 1999 …

YouTubeTarian Istiadat Selamat Datang Istana Budaya Malaysia

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here