Παρίσι

Μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Ευρώπης και του κόσμου με πληθυσμό που ξεπερνάει τα δέκα εκατομύρια. Ο Σηκουάνος είναι ο ποταμός που διασχίζει το Παρίσι που εκτείνεται σε μια μεγάλη περιοχή, την καθιστά επίσης μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου σε έκταση.

Μαζί με το Λονδίνο αποτελούν στην Ευρώπη τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα, ενώ αποτελεί πόλο έλξης τουρισμού λόγου των πολλών αξιοθέατων που διαθέτει και μην ξεχνάμε ότι η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα σε τουρισμό στον κόσμο με πάνω από 80 εκατομύρια τουρίστες και ένας από τους λόγους οφείλετε στην πρωτεύουσα του.

Το Παρίσι έχει αμέτρητα μνημεία πολλά από αυτά ιστορικά και άλλα θρησκευτικά, όπως επίσης φημίζεστε για την νυχτερινή ζωή, τα εστιατόρια, τους κινηματογράφους. Επίσης διαθέτει πολύ καλό συγκοινωνιακό δίκτυο, μετρό με πολλές γραμμές, την περίφημη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων που καταλήγει στην Αψίδα του Θριάμβου (Σίγουρα θα έχετε δει κάποια φωτογραφία).

Από τα σημαντικά αξιοθέατα


Ο Πύργος του Άιφελ, με ύψος 324 μέτρα το καθιστά την υψηλότερη κατασκευή και βέβαια το πρώτο σε επισκέψεις της πόλης. Χτίστηκε το 1887 – 1889 από τον αρχιτέκτονα Gustave Eiffel.
Η Αψίδα του Θριάμβου που χτίστηκε το 1836
Το Ανάκτορο των Ηλυσίων
Η Παναγία των Παρισίων, από τους αρχαιότερους καθεδρικούς ναούς της Ευρώπης.
Το Μουσείο του Λούβρου, ένα μουσείο τέχνης από τα παλαιότερα του κόσμου με πάνω από 35.000 έργα στο κέντρο του Παρισιού.
Η Γυάλινη Πυραμίδα του Πέι που βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το μουσείο του Λούβρου κατασκευή του Κινέζου αρχιτέκτονα Bei Yuming.
Το Γκραν Παλέ (Grand Palais) με πίνακες ζωγραφικής
Το μουσείο του Πάμπλο Πικάσο με πάνω από 200 έργα του
Το πάρκο της Βιλέτ
Το κέντρο Ζορζ Πομπιντού
Το μνημείο της Βαστίλλης
Το παλάτι των Βερσαλλιών

Τα αξιοθέατα βέβαια είναι πολύ περισσότερα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here