Μπαγκάν αρχαία πόλη, πολυάριθμα θρησκευτικά μνημεία

Ένας πολύ μεγάλος αρχαιολογικός χώρος της νοτιοανατολικής Ασίας και ένα πολύ σημαντικό αξιοθέατο για την Βιρμανία.

Το Παγκάν είναι για την Βιρμανία ότι είναι το Σουκοτάι για την Ταϊλάνδη και ότι είναι το Ανγκόρ Βατ για την Καμπότζη. Πάνω από 2000 ναοί κατά μήκος αυτής της ανατολικής όχθης του ποταμού Ayeyarwady ανεγέρθηκαν κυρίως από τον 11ο μέχρι 13ο αιώνα μ.Χ.

Ananda Temple, ένας από τους πιο όμορφους ναούς του Bagan

Ananda Temple, ένας από τους πιο όμορφους ναούς του Bagan

Ο ναός της Ananda είναι ένας από τους πιο γνωστούς και ωραιότερους ναούς του Bagan και βρίσκεται κοντά στην πύλη Tharabar, η μόνη πύλη που απομένει από τα αρχικές δώδεκα στα παλιά τείχη της πόλης. Ήταν ένας από τους πρώτους μεγάλους ναούς που χτίστηκαν στο Bagan και είναι καλά διατηρημένος. Το αρχιτεκτονικό στυλ του ναού δείχνει την επιρροή των Mon και της Βόρειας Ινδίας.

Το πιο χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό του ναού είναι ο πύργος στην κορυφή της παγόδας. Η αντανάκλαση του επιχρυσωμένου πύργου είναι ορατή από χιλιόμετρα μακριά από τις πεδιάδες του Bagan. Η Ανάντα καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του σεισμού του 1975 και έχει αποκατασταθεί εκτενώς από τότε.

Ananda Temple | Best of Bagan, Myanmar

Ananda Temple, Ananda Ok Kyaung, the Westminster Abbey of Burma.

 

Shwesandaw Pagoda, θέα στην περιοχή του Μπαγκάν

Η παγόδα Shwesandaw είναι επίσης ένας από τους πιο εντυπωσιακούς ναούς στο Bagan που βρίσκεται σε ύψος 328 πόδια, είναι ορατός από μεγάλη απόσταση. Η θέα από την παγόδα Shwesandaw είναι εντυπωσιακή, η ανάβαση είναι λίγο δύσκολη και θα πρέπει να είναι προσεκτικός κάποιος.

YouTube
Bagan Myanmar Shwesandaw Pagoda Sunrise Timelapse

Timelapse of sunrise taken on Bagan’s Shwesandaw Pagoda.

Shwezigon Pagoda

Bagan Myanmar Burma

Η παγόδα Shwezigon είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αλληλεπιδράσετε με τους ντόπιους καθώς έρχονται για να προσκυνήσουν.

Η παγόδα Shwezigon είναι ένα από τα πρώτα κτίσματα που κατασκευάστηκαν και έγινε το μοντέλο για όλες τις επόμενες παγόδες στη Μιανμάρ. Η παγόδα Shwezigon επίσης είναι ανθεκτική και έχει επιζήσει σε φυσικές καταστροφές και εισβολές. Είναι ένας από τους πιο γνωστούς ναούς του Bagan και βρίσκεται ανάμεσα στο χωριό Wetkyi-in και το χωριό Nyaung U.

Bagan, Myanmar, Shwezigon Pagoda

The great ancient kingdom of Bagan was once located on the territory of the modern country of Myanmar. The capital of the kingdom was also named Bagan. The city of Bagan stretched along the western shore of the Irrawaddy River. Today, it is one of the largest archeological zones in the world…

Shwezigon Pagoda, Myanmar

The video has been created from the aerial photo panorama

Sulamani Temple

Ο ναός Sulamani είναι ο πιο επισκεπτόμενος ναός στο Bagan χτίστηκε από τον βασιλιά Narapatisihu. Η λέξη Sulamani σημαίνει “μικρό ρουμπινί”. Ο ναός περιβάλλεται από ένα ψηλό τοίχο ενώ το εσωτερικό είναι διακοσμημένο με περίτεχνο σκαλιστό στόκο που διακοσμεί τις πόρτες και τα παράθυρα, επιδεικνύοντας απίστευτη δεξιοτεχνία και τέχνη.

YouTube
Temple Sulamani Bagan Myanmar

Thatbyinnyu Temple

Συγκαταλέγεται στους διάσημους ναούς της Μιανμάρ, ο ναός Thatbyinnyu χτίστηκε από τον βασιλιά Alaung Sithu το 1144 είναι η ψηλότερη δομή στο Bagan με ύψος τα 61 μέτρα και βρίσκεται πολύ κοντά στους ναούς Htilominlo και Sulamani.

Ο ναός Thatbyinnyu είναι μοναδικός, διότι είναι ένας από τους πρώτους διώροφους βουδιστικούς ναούς που σε αντίθεση με πολλούς άλλους ναούς στη Μιανμάρ δεν είναι συμμετρικός. Υπάρχει ένα μεγάλο άγαλμα του Βούδα κατασκευασμένο από τούβλο και γύψο, η κεφάλι του υπέστη ζημιά από το σεισμό.

Gubyaukgyi Temple

Γνωστός για το ότι περιέχει τα παλαιότερα πρωτότυπα έργα ζωγραφικής στο Bagan, ο ναός Gubyaukgyi είναι για τους λάτρεις της τέχνης, της ομορφιάς και της ιστορίας. Το εξωτερικό του ναού είναι επηρεασμένο από την αρχιτεκτονική της Ινδίας. Οι εσωτερικοί τοίχοι και οι οροφές του ναού καλύπτονται με αρχαίες τοιχογραφίες, που παρουσιάζουν ιστορίες από τις προηγούμενες ζωές του Βούδα. Οι τοιχογραφίες είναι πολύ καλά διατηρημένες επειδή ο ναός έχει φυσικό φωτισμό από τους μεγάλους διάτρητους τοίχους.

Hot-Air Balloon Flight

Bagan Burma Myanmar

Η βόλτα με αερόστατο είναι ο αδιαμφισβήτητος καλύτερος τρόπος για να δείτε χιλιάδες ναούς διάσπαρτους στις πεδιάδες του Bagan και προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία. Οι περιηγήσεις με μπαλόνια αρχίζουν κανονικά στις 6:30 π.μ., λίγα λεπτά μετά την ανατολή του ηλίου. Το γραφικό θέαμα των ναών στην ανατολή από τα κόκκινα αερόστατα, έχει γίνει εικονικό για τους ταξιδιώτες στη Μιανμάρ.

Η ανατολή προσφέρει περισσότερες βόλτες με τα αερόστατα, καθώς οι πιο δροσερές πρωινές θερμοκρασίες επιτρέπουν στα αερόστατα να προσεγγίζουν πιο κοντά στους αρχαίους ναούς για μια πιο λεπτομερή ματιά.

YouTube
Balloons over Bagan, Myanmar 4K(UHD) Robert Kovar / Traveling Places

The Balloonride over Bagan in Myanmar is a “once in a lifetime experience” and is surly one of the most Top Places in the world for Balloon Riding. Never miss this chance when you travel to Bagan / Myanmar. Fly over Temples & Pagodas and explore this outstanding View from the Ballon Flight.

A great flight starting at sunrise over the thousands of temples in Bagan, Myanmar, over 2,200 temples and pagodas.

Irrawaddy Sunset Boat Trip

Horse-Cart Ride

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here