Η αφιλόξενη φυλή των ιθαγενών, η πιο επικίνδυνη φυλή στο νησί Σέντινελ

0
490
views
Η αφιλόξενη φυλή των ιθαγενών, η πιο επικίνδυνη φυλή στο νησί Σέντινελ
Η αφιλόξενη φυλή των ιθαγενών, η πιο επικίνδυνη φυλή στο νησί Σέντινελ

Η αφιλόξενη φυλή των ιθαγενών, η πιο επικίνδυνη φυλή στο νησί Σέντινελ

Οι Sentinelese είναι ένας αυτόχθονος πληθυσμός που κατοικεί στο βόρειο νησί Σέντινελ (Sentinel) στον κόλπο της Βεγγάλης που ανήκει στην Ινδία. Θεωρούνται ένας από τους τελευταίους λαούς που δεν έρχονται σε επαφή με τον έξω κόσμο, ανήκουν στην ευρύτερη κατηγορία του λαού της θάλασσας του Ανταμάν.

 

Μαζί με τους Great Andamanese, τους Jarawas, τους Onge, τους Shompen και τους Nicobarese, οι Sentinelese είναι ένας από τους έξι ιθαγενείς και συχνά απομονωμένους λαοί των νησιών Andaman και Nicobar. Σε αντίθεση με τους άλλους, οι Sentinelese φαίνεται ότι αρνούνται συνεχώς οποιαδήποτε αλληλεπίδραση με τον έξω κόσμο. Είναι εχθρικοί προς τους ξένους και έχουν σκοτώσει ανθρώπους που πλησίασαν ή προσγειώθηκαν στο νησί τους.

Το νησί είναι μικρό σε έκταση και μόλις 60 τετραγωνικά χιλιόμετρα, απέχει όμως περίπου 1.200 χιλιόμετρα από την Ινδία στην θάλασσα του Αντάμαν. Έχει αναγνωριστεί βέβαια ως κυρίαρχο ανεξάρτητο κράτος παρόλο που ανήκει στην Ινδία από το 1947. Οι κάτοικοι του οι αφιλόξενο ιθαγενείς μιλούν την δική τους γλώσσα η οποία είναι και μοναδική στην περιοχή και η οποία δεν ταιριάζει με καμία αλλά γλώσσα στον κόσμο. Δεν ξεπερνούν τους 150 κατοίκους που μένουν στο νησί και γενικώς είναι τελείως απομονωμένοι από τον έξω κόσμο. Η συμβίωση τους οφείλεται στο κυνήγι και γενικώς επιτίθενται σε οποιοδήποτε ξένο προσπαθήσει να προσεγγίσει το νησί.
Ποτέ δεν έχουν απαγγέλθει κατηγορίες στους ιθαγενείς κατοίκους του νησιού που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν θανάσιμα με τα βέλη τους δύο ψαράδες που η βάρκα τους παρέσυρε στο νησί, όπως επίσης και έναν Αμερικανό ιεραποστολο που κατέφθασε στο νησί παράνομα πληρώνοντας ψαράδες της περιοχής.


Το travelnikos.com θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Το travelnikos.com θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here