Εθνικές μειονότητες Nakhi στην Κίνα

Οι Nakhi είναι μια εθνική ομάδα που κατοικεί στους πρόποδες των Ιμαλαΐων στο βορειοδυτικό τμήμα της επαρχίας Yunnan, καθώς και στο νοτιοδυτικό τμήμα της επαρχίας Sichuan της Κίνας. Οι Nakhi πιστεύεται ότι έχουν έρθει αρχικά από τη βορειοδυτική Κίνα, μετανάστευσαν προς τα νότια προς τις θιβετιανές κατοικημένες περιοχές και συνήθως κατοικούν στην πιο γόνιμη γη του ποταμού, οδηγώντας τις άλλες ανταγωνιστικές φυλές μακρύτερα από τις πλαγιές σε λιγότερο εύφορη γη.

Οι Nakhi αποτελούν μία από τις 56 εθνοτικές ομάδες που αναγνωρίστηκαν επίσημα από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Πιστεύεται ότι είναι απόγονοι του Proto-Qiang, μιας εθνοτικής ομάδας που ζει στο οροπέδιο του Θιβέτ. Οι άνθρωποι του Nakhi ήταν γνωστοί ως Mosha-yi κατά τη διάρκεια των δυναστειών Sui και Tang.
Η κουλτούρα του λαού Nakhi έχει επιρροή από τις ρωγμές των Κομφουκιανών των Κινέζων Χαν. Η μουσική τους είναι αρκετές δεκαετίες παλιά και παραμένει ζωντανή από καλλιτέχνες όπως ο He Wen Guang, ο οποίος ειδικεύεται τόσο στην παραδοσιακή όσο και στη σύγχρονη μουσική Nakhi. Η μουσική περιλαμβάνει λογοτεχνικούς στίχους και μουσικά στυλ που προέρχονται από θέματα που επικρατούν στο Tang, Song και Yuan.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here