Εθνικές μειονότητες Akha της Ταϊλάνδης

Οι Akha είναι μια φυλή των ιθαγενών των λόφων που ζουν σε μικρά χωριά σε υψόμετρα στα βουνά της Ταϊλάνδης, της Μιανμάρ, του Λάος, της Βορειοανατολικής Ινδίας και την επαρχίας Γιουνάν στην Κίνα. Έφυγαν από την Κίνα για την Νοτιοανατολική Ασία κατά τις αρχές του 20ού αιώνα. Ο εμφύλιος πόλεμος στη Βιρμανία και το Λάος οδήγησε σε αυξημένη ροή μεταναστών Akha και σήμερα υπάρχουν περίπου 80.000 που ζουν στις βόρειες επαρχίες Chiang Rai και Chiang Mai της Ταϊλάνδης, όπου αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες φυλές των λόφων. Πολλά από τα χωριά τους μπορούν να επισκεφθούν οι τουρίστες σε περιηγήσεις από αυτές τις πόλεις.

Akha

Τα σπίτια Akha έχουν χαμηλά ξυλοπόδαρα και απότομες σκάλες. Οι γυναίκες φορούν περίτεχνα καλύμματα κεφαλής που αποτελούνται από λευκές χάντρες με ασημένια νομίσματα και πλαισιωμένες από μπάλες αργύρου.

Στην Ταϊλάνδη, ταξινομούνται ως μια από τις έξι φυλές των λόφων, ένας όρος που χρησιμοποιείται για όλους τους φυλετικούς λαούς που μετανάστευσαν από την Κίνα και το Θιβέτ τους τελευταίους αιώνες και που σήμερα κατοικούν στα πυκνά δάση στα σύνορα μεταξύ Ταϊλάνδης, Λάος, και τη Βιρμανία.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here