Η γέφυρα Mon η κάποτε μακρύτερη ξύλινη γέφυρα της Ταϊλάνδης

Η γέφυρα Mon είναι από τις πιο γνωστές γέφυρες της Ταϊλάνδης και βρίσκεται στην επαρχία Κατσανάμπουρι (Kanchanaburi) στο εθνικό πάρκο Khao Laem κοντά στην πόλη Sangklaburi. Τα σύνορα της Βιρμανίας είναι σχετικά κοντά. Έχει ταξινομηθεί ως η κάποτε μακρύτερη ξύλινη γέφυρα της Ταϊλάνδης με μήκος 850 μέτρων και η δεύτερη μεγαλύτερη ξύλινη γέφυρα στον κόσμο μετά την γέφυρα U Bein της Βιρμανίας.

The Wooden Mon Bridge at Sangklaburi in Kanchanaburi


Η κάποτε μακρύτερη ξύλινη γέφυρα της Ταϊλάνδης

Χτίστηκε από τον Luang Phor Uttama, ηγούμενο του ναού Wang Wiwekaram και από ανθρώπους της φυλής Mon (εθνότητα της Βιρμανίας). Η γέφυρα που είναι και ένα σπουδαίο αξιοθέατο είχε την δικιά της κακιά στιγμή και κατέρευσε σε μερικά σημεία στις 28 Ιουλίου 2013. Αλλά ανακατασκευάστηκε γρήγορα, απλά δεν έχει πλέον την παλιά παραδοσιακή ξύλινη μορφή που είχε πριν.

The Wooden Mon Bridge at Sangklaburi in Kanchanaburi

Η εκθαμβωτική γέφυρα που αντανακλά τη γοητεία του τρόπου ζωής των τοπικών ανθρώπων που την ονομάζουν γέφυρα Uttamanusorn. Η γέφυρα Mon (Utamanusorn) συνδέει τις δύο όχθες του ποταμού Songaria στην περιφέρεια Nong Lu, περιοχή Sangkhlaburi, επαρχία Κατσανάμπουρι της Ταϊλάνδης. Η γέφυρα θεωρήθηκε ως οδός φιλίας μεταξύ των Ταϊλανδών και της φυλής των Mon, επειδή συνδέει την περιοχή Sangkhlaburi με την κοινότητα Mon στην άλλη πλευρά της όχθης του ποταμού. Επιπλέον, έγινε ένα από τα γνωστά τουριστικά αξιοθέατα στο Kanchanaburi.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here