Εθνικές μειονότητες Tay στην περιοχή Σάπα του Βιετνάμ

Η εθνοτική ομάδα Tay είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μετά τους Kinh στο Βιετνάμ. Η εθνοτική ομάδα Tay θεωρείται ότι έφτασε στο Βιετνάμ γύρω στο έτος 500 π.Χ. και εγκαταστάθηκε κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας. Ως αποτέλεσμα του μεγάλου αριθμού και της ενσωμάτωσης τους, πολλοί Tay άνθρωποι δεν επιλέγουν να φορούν παραδοσιακά ρούχα τους, αλλά είναι ντυμένοι με το δυτικό στυλ όπως και οι περισσότεροι Βιετναμέζοι.

Ορισμένα από τα πιο απομακρυσμένα χωριά, ωστόσο, εξακολουθούν να φορούν τις παραδοσιακές ενδυμασίες τους. Τα χωριά τους αποτελούνται συνήθως από ξύλινα σπίτια, τα οποία είναι χτισμένα σύμφωνα με ένα παραδοσιακό σχέδιο. Οι Tay έχουν επίσης τη δική τους θρησκεία που έρχεται με πολλές διαφορετικές τελετουργίες και έθιμα που πρέπει να τηρηθούν για να ζήσουν μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή.

Ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία, ιδιαίτερα με την καλλιέργεια ρυζιού, αλλά και με την κτηνοτροφία και την ιχθυοκαλλιέργεια σε λίμνες και ποτάμια. Υπάρχουν δύο όμορφα χωριά των Tay στην περιοχή του Σάπα, τα οποίο απέχευν περίπου 15 και 18 χιλιόμετρα από την πόλη του Σάπα.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here