Χουέ Hue Vietnam

Σύμπλεγμα Μνημείων Χουέ

Το Χουέ είναι ένας από τους δύο δημοφιλείς προορισμούς στο κεντρικό Βιετνάμ χάρη στους ιστορικούς του χώρους όπως η αυτοκρατορική πόλη, η παγόδα Thien Mu, οι βασιλικοί τάφοι και πολλοί περισσότεροι έξω από την πόλη.

Hue Vietnam

Το Χουέ υπήρξε αυτοκρατορική πρωτεύουσα της δυναστείας Nguyen μεταξύ 1802 και 1945. Από τότε η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στο Ανόι όταν δημιουργήθηκε η κομμουνιστική κυβέρνηση.

Το Χουέ βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Hong, 700 χιλιόμετρα νότια από το Ανόι και 1.100 χιλιόμετρα βόρεια από την Σαϊγκόν. Το Χουέ υπέστη και πολλές ζημιές κατά την διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ ειδικά το 1968 από μάχες μέσα στην πόλη.

Σήμερα το Χουέ δέχεται πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο και χρειάζεστε αρκετές μέρες για να γυρίσετε όλα τα μνημεία, πολλά από αυτά σε μικρές χιλιομετρικές αποστάσεις από το κέντρο.

The Citadel and Imperial City of Hue, Vietnam

Το Χουέ είναι γνωστό για τα ιστορικά μνημεία του, τα οποία έχουν κερδίσει μια θέση στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO. Η Ακρόπολη είναι ένα μεγάλο συγκρότημα από ναούς, περίπτερα, τάφρους, τείχη, πύλες, καταστήματα, μουσεία και γκαλερί, με έργα τέχνης από διάφορες περιόδους της ιστορίας του Βιετνάμ.

Ο χώρος της αυτοκρατορικής πόλης περιβάλλεται από ένα τείχος 2 χιλιομέτρων επί 2 χιλιόμετρα, και οι τοίχοι περιβάλλονται από τάφρο. Το νερό από την τάφρο έρχεται από τον Ποταμό Άρωμα που ρέει μέσα από την πόλη του Χουέ. Αυτή η δομή ονομάζεται ακρόπολη του Χουέ.

Η ακρόπολη χτυπήθηκε άσχημα κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ των Γάλλων και των Βιετναμέζων το 1947 αλλά και το 1968 κατά τη διάρκεια της επίθεσης Tet από τους Viet Cong και στη συνέχεια βομβαρδίστηκε από τους Αμερικανούς. Ως αποτέλεσμα, ορισμένες περιοχές είναι τώρα κομμάτια τοίχων και άλλα κτίρια είναι άθικτα. Για τα υπόλοιπα η αποκατάσταση συνεχίζεται εδώ και 20 χρόνια, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος γιαυτά.

YouTube
Drone Footage | Hue – The Imperial City

The final 4K footage of my drone flights in Hue (Vietnam); project finished & uploaded on 2019-04-23 by One Man Wolf Pack UltraHD Drone Footage.

Πληροφορίες

Βιετναμέζικα: Thành phố Huế
Εκδρομές: Hue City Full Day Tour, Street food taste, Boat trip on Perfume River, Bike Tours and many more
Κλίμα: Tropical Monsoon Climate
Κωδικοί κλήσης: (+84 54)
Ζώνη ώρας: (UTC+07:00)
Μεταφορές: Phu Bai International Airport, Hue Railway Station, Bus Stations
Επαρχία: Thừa Thiên–Huế
Περιοχή: Κεντρικό Βιετνάμ

Vietnam Discovery – Hue Ancient Capital

Renowned as the most royal city in Vietnam, Hue has enough charm to keep you staying as long as you can afford the time to visit.

Located on the bank of Song Huong- Perfume River; Hue, the capital of Thua Thien Hue province in Central Vietnam, is 700 km southern Hanoi, 1100 km northern Ho Chi Minh City, and only a few miles from the sea.

Not until 1945 was Hue the national capital, the political, cultural and religious center of Vietnam under the control of Nguyen Dynasty. Most well-known for its historic values; Hue had been recognized as one of the World Heritage Sites by UNESCO.

Η Ακρόπολη και η Απαγορευμένη Πόλη

Χουέ, Βιετνάμ, Hue Vietnam

Το μεγαλύτερο αξιοθέατο της πόλης του Χουέ και από τα μεγαλύτερα του Βιετνάμ. Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Huong, (γνωστός και ως ποταμός Άρωμα) στο κέντρο της πόλης του Χουέ. Το μεγάλο αυτό μνημείο που χρειάζεστε μια μέρα για να το εξερευνήσετε είναι πλούσιο σε αρχιτεκτονικά μνημεία, βασιλικούς τάφους, ναούς, παγόδες.

Μοιάζει πάρα πολύ με την απαγορευμένη πόλη του Πεκίνου και φυσικά χρειάζεται χρόνος για να γυρίσει κανείς τα πολλά μνημεία, με λίγα λόγια μία ημέρα θα πρέπει να δαπανηθεί ή σε συνδυασμό με την οκτάγωνη παγόδα (Thien Mu Pagoda) που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση επίσης στις όχθες του ποταμού που διασχίζει την πόλη, με την ονομασία ποταμός Άρωμα.

Γύρω του περικλείεται από τείχος που έχει 6 μέτρα ύψος και μήκος περίπου τα 2,5 χιλιόμετρα. Η αυτοκρατορική πόλη είναι θέμα για φωτογράφηση. Πολλά από τα κτίρια της βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Περίπατος μέσα στην αυτοκρατορική απαγορευμένη πόλη είναι μια συναρπαστική εμπειρία.

Ένα μεγάλο μέρος της αυτοκρατορικής πόλης καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των αψιμαχιών με τους Γάλλους το 1947 και αργότερα  καταστράφηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της επίθεσης Tet (μεγάλη στρατιωτική εκστρατεία κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Βιετνάμ) το 1968. Το εισιτήριο κυμαίνεται περίπου στα επτά δολάρια.

YouTube
Drone Footage | Hue – The Imperial City

The final 4K footage of my drone flights in Hue (Vietnam); project finished & uploaded on 2019-04-23 by One Man Wolf Pack UltraHD Drone Footage.

Ποταμός Άρωμα

Ο ποταμός Χουόνγκ στα Βιετναμέζικα σημαίνει άρωμα. Οι πηγές του ποταμού προέρχονται από το όρος Truong Son. Τα δύο ποτάμια Τα Trach και Huu Trach διασταυρώνονται και σχηματίζουν το ποτάμι του Χουέ. Το ποτάμι του Χουέ (ο ποταμός άρωμα) έχει μήκος 30 χιλιόμετρα, διαπερνά την πόλη χωρίζοντας την στα δύο και εκβάλει στην κινεζική θάλασσα.

Τον ποταμό του Χουέ τον ανεβοκατεβαίνουν διάφορα ποταμοπλοΐα κυρίως με τουρίστες τα οποία προσεγγίζουν τα διάφορα μνημεία που βρίσκονται στις όχθες, ένα από αυτά και η παγόδα Thien Mu.

Hue Vietnam Timelapse / Hyperlapse

This is a compilation of my timelapse and hyperlapse footages taken at my hometown back in June 2014 and Feb 2015.

Big thanks to friends who supported and accompanied me while making this video..

Παγόδα Thien Mu, Χουέ, Κεντρικό Βιετνάμ

Η πιο διάσημη παγόδα στην πόλη του Χουέ, χτισμένη το 1844 από τον αυτοκράτορα Thieu Tri.  Διαθέτει χρυσές εικόνες του Βούδα στη βάση της και μια μεγάλη καμπάνα που χρονολογείται από το 1710. Η παγόδα βρίσκεται σε απόσταση 3,5 χιλιομέτρων δυτικά από το αυτοκρατορικό συγκρότημα της πόλης.

YouTube
Chùa Thiên Mụ – Cố Đô Huế


Tu Dam Pagoda | Παγόδα Tu Dam

Η παγόδα Tu Dam είναι η μεγαλύτερη και υψηλότερη παγόδα της πόλης του Χουέ. Κατασκευάστηκε τον 17ο αιώνα από τον μοναχό Minh Hoang Dung Tu. Η παγόδα βρίσκεται μόλις δύο χιλιόμετρα από το κέντρο του Χουέ κατά την διαδρομή προς τους βασιλικούς τάφους.

Η παγόδα Tu Dam δεν είναι η παλαιότερη ούτε η μεγαλύτερη στην χώρα αλλά έπαιξε ένα σπουδαίο ρόλο στην διάδοση του Βουδισμού, όπως επίσης στον αγώνα για την ειρήνη και των ελεύθερων θρησκευτικών απόψεων.

Οι βασιλικοί τάφοι του Χουέ στο Βιετνάμ

Ο βασιλικός τάφος του αυτοκράτορα Khai Dinh, Χουέ

Ο βασιλικος τάφος του Khai Dinh βρίσκεται έξω από την πόλη του Χουέ νοτιοδυτικά. Ο αυτοκράτορας Khai Dinh έζησε από το 1885 έως το 1925 και υπήρξε δημοφιλείς κυβερνήτης την εποχή εκείνη χάρη στην στενή συνεργασίας του με τους Γάλλους αποικιοκράτες.

Ο τάφος του αντιπροσωπεύει ένα παραδοσιακό Βιετναμέζικο στυλ αρχιτεκτονικής αλλά και μια επιρροή από ευρωπαϊκού τύπου. Η κατασκευή ξεκίνησε το 1920 και ολοκληρώθηκε το 1931 από τον διάδοχο του Bao Dai. Ο τάφος του αυτοκράτορα Khai Dinh είναι ο τελευταίος που χτίστηκε στην περιοχή του Χουέ.

Hue Tombs – Royal Tombs in Hue

Ένα συναρπαστικό βίντεο από τους βασιλικούς τάφους του Χουέ, όπως φαίνονται από ψηλά.

Grandiose Hue Tombs, Royal Tombs in Hue include Gia Long tomb, Minh Mang tomb and Thieu Tri Tomb.

Στον χάρτη που ακολουθεί οι βασιλικοί τάφοι: Minh Mang, Tu Duc, Khai Dinh, Gia Long, Thieu Tri, Dong Khanh, Duc Duc, Thanh Thai και Duy Tan.

Τα αγάλματα στους βασιλικούς τάφους

Είναι από τα θέματα που μας ενθουσίασαν, έχουν περίπου ύψος 1,70 μέτρα και βρίσκονται στο προαύλιο από τους βασιλικούς τάφους στο Khai Dinh. Εδώ θα έχετε την πολυτέλεια να τραβήξετε καταπληκτικές φωτογραφίες.

YouTube
The Imperial Tombs of Hue (Lăng tẩm Huế) Vietnam

Σύγχρονη πόλη του Χουέ

Το Χουέ πέρα από τα ιστορικά του στοιχεία και την αυτοκρατορική πόλη, τους βασιλικούς τάφους και τις παγόδες, το υπόλοιπο κομμάτι της πόλης είναι ένα σύγχρονο αστικό κέντρο με πολλά καταστήματα κυρίως στον κεντρικό δρόμο Huang Vuong που καταλήγει στην κεντρική και μεγάλη γέφυρα του ποταμού.

Στην οδό Huang Vuong υπάρχουν κυρίως καταστήματα με υποδήματα για τα οποία είναι επίσης διάσημο το Βιετνάμ λόγου της παραγωγής καλού καουτσούκ. Νυχτερινά καταστήματα κέντρα διασκέδασης θα συναντήσετε στους οδούς Nguyen Cong Tru, Chu Van An και υπάρχουν και αρκετά ξενοδοχεία τεσσάρων και πεντάρων αστέρων στην ίδια περιοχή.

Khai Dinh Tomb In Hue – Over The Top Mosaics

The main chamber of the Khai Dinh Tomb will make you speechless, even though he wasn’t a very popular ruler of his people since he was too much in favor of the French but his Tomb is a must see when you’re in Hue.

Η Ιαπωνική γέφυρα στο Χουέ

Πρόκειται για μία μικρή γέφυρα (Thanh Toan Bridge) με κινεζικά και ιαπωνικά χαρακτηριστικά, ξυλόγλυπτα κεραμίδια με αρχαία κεραμικά η οποία βρίσκεται περίπου 7 χιλιόμετρα από την πόλη του Χουέ. Η γέφυρα φημολογείται ότι χτίστηκε την εποχή του αυτοκράτορα Le Hien Tong στα μέσα του 18ου αιώνα. Εντούτοις να επισημάνουμε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να επισκεφτείς το εσωτερικό της γέφυρας για κάποια φωτογράφηση, όταν ένα ολόκληρο Βιετναμέζικο χωριό έχει ξαπλώσει στο εσωτερικό της λόγου της πολύς ζέστης που επικρατεί στην περιοχή. Αλλά από μακριά κάτι γίνεται.

Thanh Toan Bridge

Ξενοδοχεία και καταλύματα Χουέ

Παρόλες τις καταστροφές του πολέμου που υπέστη το Χουέ, παραμένει μια σπουδαία πόλη και κορυφαίο τουριστικό προορισμός στο Κεντρικό Βιετνάμ. Τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα του έχουν διεθνή πρότυπα και αναβαθμίζονται τακτικά. Πολλά από τα ξενοδοχεία βρίσκονται στο κεντρικό δρόμο Le Loi που είναι παράλληλος με το ποτάμι της πόλης και έχουν εύκολη πρόσβαση στην αυτοκρατορική πόλη και τα μνημεία της.

Άλλα βρίσκονται επί της λεωφόρου Hung Vuong οδεύει κατευθείαν στην κεντρική γέφυρα του ποταμού και φθηνότερες λύσεις προς το τέλος της λεωφόρου Le Loi δυτικά.

Το φεστιβάλ της πόλης του Χουέ

Το φεστιβάλ της πόλης του Χουέ στο κεντρικό Βιετνάμ είναι ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια για να τιμήσουν τις πολιτιστικές και ιστορικές αξίες της ιστορικής πόλης. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια πολύχρωμη και μεγάλη τελετή έναρξης με μοναδικές παραστάσεις αρκετών καλλιτεχνικών ομάδων.

Ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στο Βιετνάμ με συμμετοχή εταιρειών τέχνης από το Βιετνάμ και από όλο τον κόσμο, χιλιάδες καλλιτέχνες από πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο, διαγωνισμοί, εκθέσεις, επιστημονικά συνέδρια διοργανώνονται διαδοχικά κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

YouTube
Festival Hue

Τα ποταμόπλοια του Χουέ

Βασικά μας άρεσε η σχεδίαση των ποταμόπλοιων όπως επίσης το στόλισμα τους. Τα ποταμόπλοια συνήθως είναι αραγμένα κοντά στη πρώτη γέφυρα και κάνουν βόλτες στο ποτάμι του Χουέ που χωρίζει την παλιά πόλη από την καινούργια, και βασικά κατευθύνονται σε αξιοθέατα της περιοχής όπως είναι η παγόδα Thien Mu.

Lang Co Beach – Hue, Παραλία Λανγκ Κο

Lang Co Beach is a natural attraction of Thua Thien Hue Province that is included in the list of Vietnam national tourist sites.

Lang Co beach has been known as a beach with the most beautiful nature and landscapes conditions in Vietnam for a long time.

Η οδός Hung Vuong

Η οδός Hung Vuong είναι η κεντρική οδός στο Χουέ, με πολλά καταστήματα συγκεντρωμένα δίπλα το ένα στο άλλο. Είναι η συνέχεια από τον κεντρική οδό που οδεύει από την παλιά πόλη προς την καινούργια πόλη του Χουέ.

Οδός Pham Ngu Lao

Η οδός Pham Ngu Lao στο Χουέ, είναι ένας από τους δύο δρόμους που είναι συγκεντρωμένα τα περισσότερα καφέ, εστιατόρια της περιοχής. Ο άλλος δρόμος είναι ο Chu Van An, που είναι ο επόμενος παράλληλος.

See Vietnam’s Stunning Coastline by Train – Hue to Da Nang

Our train leaves Hue’s suburbs behind, passing fish farms and rice fields on it’s way to the sea, firstly skirting the shoreline on the level before climbing the hills above the rocky coast, punctuated with deserted, pristine sandy beaches.

Apart from the railway there is no sign of human habitation, just natural palm forests clinging to the hillsides above an untouched coastline. We descend back to sea level at Da Nang, here we leave the train for the short coach trip to Hoi An, stopping to see the Marble Mountains where we visit a Buddhist Pagoda and the Huyen Khong grotto. The following day we take a walking tour around Hoi An Old Town.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here