Δραστηριότητες στην Ελλάδα

Κλασικοί Ποδηλάτες

Η ομάδα κλασικοί ποδηλάτες είχε δημιουργηθεί αρχικά ως Φίλοι του Κλασικού Ποδηλάτου το 2011. Η σύσταση της ομάδας είχε γίνει μέσα από ένα ποδηλατικό φόρουμ, μέσα από το οποίο τα μέλη μπορούσαν να ανταλλάσσουν ιδέες και γνώμες. Την ομάδα αποτελούσαν μέλη από όλη την Ελλάδα αλλά λόγω των αποστάσεων και των δύσκολων καιρών που ζούμε δεν κατάφερε να διατηρηθεί.

Κλασικοί Ποδηλάτες
Κλασικοί Ποδηλάτες στο facebook

Τα μέλη από την Θεσσαλονίκη είχαν γίνει ήδη μια παρέα και με την προσθήκη νέων μελών από την Θεσσαλονίκη αλλά και από την Θεσσαλία αποφασίστηκε να συνεχίσουν την προσπάθεια αυτή το 2014 σαν κλασικοί ποδηλάτες. Η ομάδα αποτελείται από 10 μέλη.

Στόχος της ομάδας είναι να διασώσει το παλιό ποδήλατο, με πολύ κόπο και έξοδα αλλά κυρίως με μεράκι αναζητεί, αναπαλαιώνει και συντηρεί ποδήλατα όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχική τους κατάσταση.

Κλασικοί Ποδηλάτες

Η συλλογή αποτελείτε από ποδήλατα εργασίας (διπλοσκέλετα), στρατιωτικά, παιδικά, τρίκυκλα, γυναικεία, κούρσες από τις αρχές του περασμένου αιώνα και μέχρι το 1980. Στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνουμε, να βρίσκουμε χώρους για να εκθέτουμε με ασφάλεια τα ποδήλατα μας, έχουμε καταφέρει να μας φιλοξενήσουν το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας “NOESIS”, το εμπορικό κέντρο MEDITERRANEAN COSMOS και ο δήμος Θεσσαλονίκης παραχωρώντας μας ένα γυάλινο περίπτερο στην νέα παραλία.

Κλασικοί Ποδηλάτες
Κλασικοί Ποδηλάτες

Στόχος των εκθέσεων είναι να προβάλει στο ευρύτερο κοινό την ιστορία του ποδηλάτου, να την θυμίσει στους παλιούς και να την μάθει στους νεότερους ενώ μακροπρόθεσμος στόχος είναι να μπορέσουμε να βρούμε την συμπαράσταση των τοπικών αρχών καθώς και χορηγών για να δημιουργηθεί μια ποδηλατική εκδήλωση αντίστοιχη μ αυτές που γίνονται στο εξωτερικό (tweed run, velo anjou και eroica).

Η ομάδα έχει συμμετάσχει σε διεθνής εκδηλώσεις με αρκετές βραβεύσεις. Έχει πάρει μέρος σε εκθέσεις στην Αθήνα και Σέρρες και τα τελευταία 3 χρόνια δίνει το παρόν στην διεθνή εκδήλωση Tweed Run που πραγματοποιείτε στο νησί των Σπετσών με πρωτιές σε όλες τις κατηγορίες. Επίσης έχει συμμετάσχει και σε έκθεση φωτογραφίας στον Μεθοριακό Σταθμό Βυρώνειας.

Για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία στην διάθεσή σας διαδικτυακοί ιστότοποι που μπορείτε να δείτε την συλλογή μας και τις εκδηλώσεις μας facebook, youtube, instagram: Κλασικοί Ποδηλάτες.

Ακολοθούν στο κάτω μέρος της σελίδας μερικά βίντεο από τους Κλασικούς Ποδηλάτες.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here