Δραστηριότητες στην ΕλλάδαΑττικό Αεραθλητικό Κέντρο: Skydive Attica

Το Αττικό Αεραθλητικό Κέντρο (Skydive Attica) ιδρύθηκε μέσα από το πάθος για την ελεύθερη πτώση και την αγάπη των μελών του για το άθλημα. Με σύμμαχο τον καλό καιρό όλη την διάρκεια του χρόνου, τις εκπληκτικές επιδόσεις του αεροσκάφους, τις νέες εγκαταστάσεις, τον σύγχρονο εξοπλισμό και το ύψος των 12000 ft, επικεντρώνει όλη την προσπάθεια στην εξέλιξη του αλεξιπτωτισμού στην Ελλάδα, προσφέροντας ασφαλή και αξέχαστα άλματα στα μέλη του.

Skydive Attica

Η Σχολή λειτουργεί σε μόνιμη βάση στην Πάχη Μεγάρων Αττικής (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και αργίες). Οι ώρες λειτουργίας του ακολουθούν το ωράριο του αεροδρομίου που είναι από 09.00 έως 18.00 κατά τους χειμερινούς μήνες και 09.00 έως 20.00 κατά τους καλοκαιρινούς. Οι εγκαταστάσεις του που βρίσκονται στην τοποθεσία Λάκκα Καλογήρου (Πάχης Μεγάρων) είναι εύκολα προσβάσιμες είτε με αυτοκίνητο (25 λεπτά οδήγηση περίπου από την Αθήνα), είτε χρησιμοποιώντας τον Προαστιακό (Σταθμός Μεγάρων).

Skydive Attica

Η Σχολή Αλεξιπτωτισμού, βρίσκεται υπό την εποπτεία του Αττικού Αεραθλητικού Κέντρου, το οποίο είναι μη κερδοσκοπικό αεραθλητικό σωματείο, μέλος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ.Α.Ο.) και αναγνωρισμένο ως αθλητικό σωματείο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Έχει αδειοδοτηθεί από την ΕΛ.Α.Ο. μετά από σύμφωνη γνωμοδότηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και λειτουργεί ως αναπόσπαστο μέρος του Αττικού Αεραθλητικού Κέντρου (Skydive Attica) και του καταστατικού που διέπει τη λειτουργία του σωματείου με σκοπό την προώθηση του αθλήματος μέσω των μελών του.

Tο αεροσκάφος με το οποίο πραγματοποιούνται οι ρίψεις αλεξιπτωτιστών είναι τύπου Cessna 182 νηολογίου της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφαλείας Αεροπορίας (European Aviation Safety Agency, EASA) στην οποία υπάγεται και η Ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Βρίσκεται υπό την επίβλεψη Οργανισμού Συνεχούς Διαχείρισης Αξιοπλοΐας (Continuing Airworthiness Management Organization) πιστοποιημένου από την EASA έτσι ώστε να υπάρχει το υψηλότερο στάνταρτ συντήρησης.

Ακολουθούν μερικά βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας από το Skydive Attica

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here