Έλληνες Εξωτερικού

Frozen Ambrosia: Κωνσταντίνος Παπανικολάου

Ο Κωνσταντίνος Παπανικολάου ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο καταγράφοντας με την κάμερά του απίθανες σκηνές επαγγελματιών σκιέρ που πετούν με τα σκι τους πάνω από χιονισμένες πλαγιές, είναι ο δημιουργός του Frozen Ambrosia, μια ταινία με θέμα τα ελληνικά βουνά και το ορειβατικό σκι και snowboard.

Frozen Ambrosia (60 seconds)

A winter adventure film about skiing, snowboarding, hiking and mountaineering on Mount Olympos and the mountains of Greece. This one of a kind documentary gives new light to a side of the country that most never knew existed.

Κωνσταντίνος Παπανικολάου, Frozen Ambrosia
Κωνσταντίνος Παπανικολάου
  • Πώς αποφασίσατε να κάνετε την “Frozen Ambrosia”, ποια ήταν η δυσκολία και ποιος ήταν ο στόχος σας;

Κάθε καλοκαίρι όταν ήμουν μικρός, ερχόμουν στην Ελλάδα για να επισκεφτώ τους παππούδες μου. Ήξερα βέβαια ότι υπάρχουν βουνά και σκέφτηκα πόσο ωραία θα ήταν να κάνω μια ταινία σκι στην Ελλάδα.

Πραγματικά ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έκανα στη ζωή μου, ιδιαίτερα, επειδή όταν ξεκίνησα, δεν μιλούσα καθόλου Ελληνικά. Έπρεπε να τα μάθω ενώ την έφτιαχνα.

Crete Arising” Trailer

“Crete Arising” – A winter adventure film in Greece. Don’t miss the world premiere, March 6th @ 18:00, at the Thessaloniki Documentary Festival. If you liked the first film, the second will blow you away!

 

 

 

  • Η ταινία φαίνεται κυρίως προσανατολισμένη προς ένα ξένο (μη ελληνικό) ακροατήριο. Με ποιους τρόπους νομίζετε ότι η ταινία επικοινωνεί με το ελληνικό κοινό;

Frozen Ambrosia

Frozen Ambrosia
Frozen Ambrosia, frozenambrosia.com

Η ταινία είναι μια δική μου προσωπική ιστορία. Είναι μια ιστορία ενός Ελληνοαμερικάνου που επιστρέφει στην Ελλάδα για να εξερευνήσει την πατρίδα του πατέρα του.

Πιστεύω ότι σήμερα αυτή η ιστορία έχει ενδιαφέρον για όλους τους Έλληνες, εδώ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τώρα μάλιστα που βλέπουμε μια μαζική έξοδο των νέων από τη χώρα.

  • Γιατί αγαπάτε το σκι στην Ελλάδα και γιατί πιστεύετε ότι οι ξένοι πρέπει να την επισκεφθούν;

Τα Ελληνικά βουνά έχουν μια ιδιαίτερη μαγεία. Έχουν μια αγριάδα που εμπνέει την ανθρώπινη ψυχή. Μαζί με την ελληνική κουλτούρα, τα φαγητά, την ιστορία, την φιλοξενία, το να κάνεις σκι και χιονοσανίδα στην Ελλάδα είναι μια μοναδική εμπειρία που δεν θα βρεις πουθενά αλλού στον κόσμο.

Frozen Ambrosia στην ΚΡΗΤΗTV

Ο Ελληνοαμερικανικής καταγωγής Κωνσταντίνος Παπανικολάου μέσα από το φίλμ «Frozen Ambrosia»- A winter adventure in Greece επιχειρεί να μας παρουσιάσει την «αθέατη» πλευρά της Ελλάδας και να αναδείξει την μαγεία του χειμώνα. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος το «Frozen Ambrosia» είναι μια ταινία για το #σκι και το #snowboard στην #Ελλάδα. Για χρόνια ονειρευόταν αυτό το project γιατί προς έκπληξη πολλών η Ελλάδα έχει τρομερό χειμώνα και την δυνατότητα να γίνει παγκοσμίου επιπέδου προορισμός για σκι και snowboarding.

  • Τι αντιδράσεις έχετε από το ξένο και το ελληνικό κοινό μετά την παρακολούθηση της ταινίας;

Frozen Ambrosia
Frozen Ambrosia

Σε όλους άρεσε η ταινία! Δεν μπορούσαν να πιστέψουν πόσο τέλεια είναι η Ελλάδα για σκι και σνόουμπορντ. Επίσης, τους άρεσε ότι η ταινία δεν είναι μόνο δράση, σαν ένα Red Bull βίντεο. Η ταινία παρουσιάζει και μια ιδιαίτερη, προσωπική ιστορία. Δεν χρειάζεται να κάνεις σκι ή snowboard για να αγαπήσεις αυτή την ταινία.

  • Μελλοντικά σχέδια για κάποια καινούργια ντοκιμαντέρ;

Το φθινόπωρο θα κάνουμε μια περιοδεία με καινούριες ταινίες από τα Ελληνικά βουνά, που περιλαμβάνουν και την νέα ταινία Crete Arising, η οποία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο.

“Crete Arising” Trailer

A winter adventure film in Greece. Every year the island of Crete ranks as one of the top summer vacation spots in the world. Determined to show that Crete can also be a world-class destination for mountain tourism, and ski and snowboard tourism, a group of mountaineers set about to organize the first ever winter ski mountaineering race on the island.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here