Έλληνες ΕξωτερικούΓιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική: Ελληνικό εστιατόριο Parea Greek Taverna

Το Parea Greek Taverna είναι ένα ελληνικό εστιατόριο που βρίσκεται στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Πολλά χρόνια εμπειρίας στην ελληνική κουζίνα και βρίσκεται στη διαδρομή Gautrain και με εύκολη πρόσβαση από την οδό Oxford Road και το Corlett Drive.

  • Πως βρέθηκες στην Νότια Αφρική ;

Στην Νότιο Αφρική βρέθηκα πριν 55 χρόνια, στα 18 μου ως μετανάστης.

  • Πες μας λίγα λόγια για το εστιατόριο Parea Greek Taverna στο Gauteng. Το ξεκίνημα του, δυσκολίες που αντιμετώπισες κλπ.

Parea Greek Taverna

Το εστιατόριο Parea Greek Taverna ξεκίνησε πριν 26 χρόνια σε μια προσπάθεια να φέρουμε την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα στην χώρα. Ήταν επίσης ένας χώρος συνεύρεσης των Ελλήνων της πόλης που την εποχή εκείνη αριθμούσαν σε μερικές χιλιάδες. Ένας τρόπος να νιώθουμε πιο κοντά στην πατρίδα μας και την κουλτούρα μας.

  • Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για την Νότια Αφρική, την κουλτούρα κλπ.

Συνέντευξη με το Parea Greek Taverna, Γιοχάνεσμπουργκ Νότια Αφρική

Οι δυσκολίες ήταν αρκετές. Ήμασταν ένα από τα λίγα εστιατόρια χωροθετημένα στο επίπεδο του δρόμου, όπως ακριβώς γίνεται και στην Ελλάδα. Σε μια αρκετά επικίνδυνη πόλη, το να βγάλεις τον κόσμο από τα εμπορικά κέντρα και τα περιφραγμένα εστιατόρια και να τους φέρεις σε μια ταβέρνα με τραπέζια έξω στον δρόμο, ήταν μια μεγάλη πρόκληση.

Και στην όλη εμπειρία δεν λείπουν φυσικά η μουσική και ο χορός. Μπουζούκια, παραδοσιακοί χοροί, ζεμπεκιές, κλπ έρχονται να ολοκληρώσουν την πρόθεσή μας, να εισάγουμε την ελληνική κουλτούρα στις καρδιές του κόσμου.

Το να εκπαιδεύσεις τους ντόπιους σεφ στην παραγωγή παραδοσιακού φαγητού θέλει επίσης κόπο. Αλλά ο κόπος θέλει τρόπο, και το πάθος και το μεράκι μας μας βοήθησε να πετύχουμε τον στόχο μας.

Όσων αφορά την κουλτούρα της χώρας, όπως προανέφερα, είναι μία χώρα πολυπολιτισμική που αυτόματα την κάνει συναρπαστική. Κόσμος από όλα τα μέρη της γης που συνυπάρχουν χωρίς να χάνουν την πολιτισμική τους ταυτότητα.

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα ;

Από την Ελλάδα μου λείπει η οικογένεια μου και οι παιδικοί μου φίλοι. Την επισκέπτομαι όποτε μπορώ.

Το Parea Greek Taverna θα το βρείτε στο facebook εδώ facebook.com/pareagreektaverna, ενώ την ώρα που δημοσιεύεται αυτό το άρθρο στο tripadvisor βρίσκεται στη θέση 81 από τα 1,211 εστιατόρια στην Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Περισσότερα εδώ https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g312578-d2214317-Reviews-Parea_Restaurant-Johannesburg_Greater_Johannesburg_Gauteng.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here