Έλληνες ΕξωτερικούSantorini Greek Restaurant στο Χονγκ Κονγκ, Βασίλης Σταμάτης και ο Ανδρέας Σούρδας

Χονγκ Κονγκ

Το Santorini Greek Restaurant στο Χονγκ Κονγκ το οποίο ξεκίνησε το 2013 ως εστιατόριο το ανακαλύψαμε στο facebook. Πρόκειται για το μοναδικό ελληνικό εστιατόριο, το οποίο βρίσκεται στην πολυσύχναστη περιοχή Soho στο νησί του Χονγκ Κονγκ ή διαφορετικά Hong Kong Island, σε μία από τις πιο μοντέρνες περιοχές της πόλης. Ιδιοκτήτες του εστιατορίου είναι ο Βασίλης Σταμάτης και ο Ανδρέας Σούρδας από την Λάρισα τον οποίο καταφέραμε και βρήκαμε και μιλήσαμε μαζί του.

  • Πως βρέθηκες στο Χονγκ Κονγκ;

Πήγα διακοπές στον Βασίλη (τον συνεταίρο μου στο εστιατόριο) που κατοικούσε ήδη 20 χρόνια στο Χονγκ Κονγκ και έπειτα από δικιά του προτροπή αποφάσισα να πουλήσω το εστιατόριο που είχα στην Σαντορίνη (Φεγγέρα) και να ανοίξουμε ένα εστιατόριο με το όνομα Σαντορίνη στο Χονγκ Κονγκ.

  • Πες μας λίγα λόγια για το Χονγκ Κονγκ και τους ανθρώπους της στα χρόνια που μένεις εκεί.

Το Χονγκ Κονγκ είναι μια πόλη με πολύ γρήγορους ρυθμούς, πυκνοκατοικημένη και πάρα πολύ ακριβή. Οι κάτοικοι του είναι από όλα τα μέρη του κόσμου, αλλά κυρίως Κινέζοι από την περιοχή (Καντονέζοι) και η επικοινωνία είναι εύκολη καθώς σχεδόν όλοι τους μιλούν αγγλικά.

  • Πες μας για το Santorini Greek Restaurant και για το ξεκίνημα του. Ως νέος επιχειρηματίας στην περιοχή τι δυσκολίες αντιμετώπισες;

Τα κλασσικά τραμ του Χονγκ Κονγκ

Το ελληνικό εστιατόριο “Santorini Greek Restaurant” στο Χονγκ Κονγκ είχε αρκετές δυσκολίες στην αρχή λόγω της εντελώς διαφορετικής κουλτούρας που έχουμε. Παράδειγμα σε αντίθεση με την Ελλάδα εδώ δεν αρκεί το εργατικό δυναμικό για τα εστιατόρια (λείπουν 22 χιλιάδες θέσεις) άρα είναι δύσκολο να βρεις προσωπικό. Πάντως από την πρώτη στιγμή όλοι το αγκάλιασαν και αυτό μας έδινε κουράγιο να συνεχίσουμε.

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα;

Ξέρω ότι είναι τετριμμένο αλλά από Ελλάδα μου λείπει ο ήλιος οι φίλοι μου και η οικογένεια μου αλλά φροντίζω να έρχομαι κάθε καλοκαίρι.

  • Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

Το άμεσο μέλλον μου είναι εδώ στο Χονγκ Κονγκ αφού σκεφτόμαστε να ανοίξουμε και άλλα εστιατόρια εκτός από τα δύο εστιατόρια Σαντορίνη που έχουμε αυτή την στιγμή. Σε κάποια χρόνια θα γυρίσω πίσω αλλά προς το παρόν εδώ !

Δείτε επίσης:
– Χάρτης με Έλληνες μόνιμους κάτοικους της Ασίας
– Έλληνικές κοινότητες στο facebook από χώρες της Ασίας

Ακολουθούν μερικά βίντεο από το Santorini Greek Taverna και το Santorini Greek Restaurant Hong Kong

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here