Έλληνες ΕξωτερικούΣυνέντευξη Βαγγέλης Κατσαρής Μόναχο Γερμανία

Ο Βαγγέλης Κατσαρής μένει μόνιμα μαζί με την σύζυγο του στο Μόναχο της Γερμανίας. Όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες λόγου της οικονομικής κρίσης άφησε την πατρίδα του για να εγκατασταθεί μόνιμα σε μία οικονομικά αναπτυγμένη χώρα της Ευρώπης. Για να δούμε όμως και τι μας είπε ο ίδιος.

  • Πως βρέθηκες στην Γερμανία και με τι ασχολείσαι ;

Βρέθηκα όπως οι περισσότεροι από οικονομική ανάγκη, γιατί όπως βλέπεις η Ελλάδα διώχνει τα παιδιά της. Ήρθα χωρίς να ξέρω τη γλώσσα και αφού είχα κανονίσει από το τηλέφωνο να δουλέψω σε ένα ελληνικό εστιατόριο. Δεν ανήκω στην εξαίρεση, και στο εστιατόριο πέρασα την χειρότερη περίοδο της ζωής μου και η σύζηγος μου και δυστυχώς και η κόρη μου 11 χρονών τότε. Στην Ελλάδα δεν είχαμε δουλειά, αλλά είχαμε αξιοπρέπεια. Εδώ χάσαμε κάθε τι ανθρώπινο, αλλά πρόσεχε όχι από Γερμανούς αλλά από Έλληνες συμπατριώτες μας που επειδή μας παρείχαν στέγη, μας ποδοπάτησαν κάθε τι που είχαμε σαν άνθρωποι.

Δουλεύαμε 15 ώρες το 24ωρο χωρίς να ακούσουμε μια καλή κουβέντα ! Όμως πέρα απ όλα τα άλλα που μας ανάγκαζαν να δουλεύουμε έτσι αφήσαμε πίσω μας ένα παιδί που σπούδαζε και έπρεπε να συντηρήσουμε ! Με τα πολλά εγώ δεν άντεξα και έπαθα έμφραγμα του μυοκαρδίου εν ώρα εργασίας ! Μέσα στην ατυχία μου στάθηκα τυχερός πρώτα απ’ όλα γιατί ήμουν σε ένα κράτος με πολύ καλή νοσοκομειακή περίθαλψη! Ο αδελφός μου στην Ελλάδα πέθανε από το ίδιο πρόβλημα στα 44 του χρόνια ! Δόξα τω Θεό εγώ ξεπέρασα το πρόβλημα μου και κυρίως αυτό ήταν ο λόγος που ξεφύγαμε από τους καλούς συμπατριώτες μας !! Αρχίσαμε και μαθαίναμε τη γλώσσα, έγινα σεκιούριτι και αργότερα Hausmeister και ακόμη εκεί δουλεύω!!

Συνέντευξη Βαγγέλης Κατσαρής Μόναχο Γερμανία

Το Oktoberfest, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές στην Γερμανία και ειδικά στο Μόναχο

  • Πες μας λίγα λόγια για το Μόναχο και την Γερμανία σαν χώρα, και για τους ανθρώπους της ;

Το Μόναχο έχει σε κάθε γωνιά του παντού ποδηλατόδρομους

Το Μόναχο είναι μια πολύ όμορφη πόλη με πολύ πράσινο, πολλά πάρκα, λίμνες και ποτάμια. Σε αυτό μοιάζει πολύ με τη γενέτειρα μου το Αγρίνιο. Είναι μια πολύ καθαρή πόλη, έχει σχεδόν τέλειο συγκοινωνιακό δίκτυο με το οποίο έχεις πρόσβαση σε κάθε γωνιά της πόλης και έχει παντού ποδηλατόδρομους. Κάποιος που θα έρθει εδώ για διακοπές θα περάσει πολύ όμορφα δεν θα πλήξει ούτε λεπτό με τόσα όμορφα πάρκα, κήπους, μουσεία, μνημεία και ιστορικές τοποθεσίες ! Και αν έρθει τέλος Σεπτεμβρίου τότε θα απολαύσει τη μεγαλύτερη γιορτή της μπύρας το Oktoberfest !

Έχει και όπως είπα πολύ καλή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ! Για όποιον δεν ξέρει καλά τη γλώσσα, έχει Έλληνες γιατρούς κάθε ειδικότητας ! Έχει Ελληνικά σχολεία και των τριών βαθμίδων με Έλληνες καθηγητές και δασκάλους ! Όσο για τους Γερμανούς είναι πολύ νομοταγείς και κάποιες φορές καλύτεροι από τους συμπατριώτες μας όσο και αν πονάει αυτό… Έχουν Νόμους τους οποίους τηρούν !

  • Θα θέλαμε να μας πεις λίγα λόγια για το Ελληνικό Ραδιόφωνο του Μονάχου. Πως ξεκίνησε, την ακροαματικότητα του ..κλπ.

Όλα αυτά που αντιμετώπισα εδώ άλλα και το μεράκι μου για το ελληνικό τραγούδι με έσπρωξαν να δημιουργήσω το Ελληνικό διαδικτυακό ραδιόφωνο Μονάχου !! Μαζί με αυτό δημιούργησα και μια σελίδα την “Έλληνες Μονάχου” στο facebook! Θέλησα να ακούγεται εδώ σε μια ξένη χώρα η ελληνική μουσική, να μπορεί ο κάθε Έλληνας να νιώθει λίγο πιο κοντά στη πατρίδα ακούγοντας και γράφοντας κυρίως τις απόψεις του και ότι τυχόν τον απασχολεί στο chat του ραδιοφώνου !

Είναι ένα ραδιόφωνο που παίζει 24 ώρες Ελληνική Μουσική

Είναι ένα ραδιόφωνο που παίζει 24 ώρες Ελληνική Μουσική και ενώ ξεκίνησε να ακούγεται μόνο στο Μόναχο σιγά σιγά ακούστηκε παντού όπου υπάρχει Ελληνισμός ! Έρχονται οι Έλληνες πιο κοντά από παντού κυρίως τα απογεύματα που υπάρχουν ζωντανές εκπομπές ! Το ραδιόφωνο του Μονάχου δεν έχει διαφημίσεις οπότε είναι όλα τα έξοδα δικά μου. Έχω όμως την ηθική ικανοποίηση πως όποιος Έλληνας έρθει εδώ και απευθυνθεί στους Έλληνες του Μονάχου θα έχει όποια βοήθεια θα χρειαστεί, για οποιοδήποτε θέμα γιατί με καλή θέληση όλα γίνονται !!

Τις σελίδες του ελληνικού ραδιοφώνου του Μονάχου θα τις βρείτε στις εξής διευθύνσεις

www.ellinikoradiofonomonaxou.com

Όπως επίσης στην σελίδα του στο facebook: www.facebook.com/Er.1de/

Συνέντευξη Βαγγέλης Κατσαρής Μόναχο Γερμανία

  • Σε ποια άλλα μέρη της Γερμανίας έχεις ταξιδέψει ή σε άλλες χώρες, κάποια μέρη που σου άρεσαν περισσότερο ;

Τα ταξίδια που έχω κάνει είναι εντός της Βαυαρίας κυρίως έχουν αξιοποιήσει κάθε κάστρο και ιστορικό μνημείο έχουν αναδείξει την ιστορία του που πολλές φορές αναρωτιέμαι αν είχαμε αυτή την οργάνωση εμείς στην Ελλάδα με τέτοια ιστορία τι θα έπρεπε να έχουμε να δείξουμε στο κόσμο….

Άλλες χώρες που έχω επισκεφτεί είναι η Ρουμανία και η Βουλγαρία πολύ φτωχές χώρες που είναι υπό ανάπτυξη δεν έχουν τόσα πολλά να προσφέρουν εκτός του ότι είναι πάμφθηνες και Ιταλία έχω περάσει που μοιάζει με την Ελλάδα !!

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα ;

Η Ελλάδα θα είναι πάντα στην καρδιά μου θα είναι πάντα το λιμάνι μου εκεί θα καταλήγω πάντα αν και φοβάμαι σαν ξένος πια ! Μου λείπει η ζωή στην Ελλάδα εκεί όσο και να δουλεύεις βρίσκεις χρόνο για όλα και κυρίως για οικογένεια και φίλους ! Εδώ δεν υπάρχουν αυτά ή αν θες όχι όπως στην πατρίδα ! Οι γιορτές ας πούμε δεν είναι όπως στην Ελλάδα !!

Εδώ όμως υπάρχει δουλειά και μπορείς να ζήσεις με αξιοπρέπεια. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν δουλειές και πλέον και τα πράγματα είναι δύσκολα ! Ευχής έργο θα ήταν να ξεπερνούσε η Ελλάδα μας τα προβλήματα της και όλοι οι Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό να γυρίσουν πίσω και να αναβαθμίσουν τη χώρα μας !

Το γκρουπ στο facebook  Έλληνες Μονάχου θα το βρείτε στην εξής διεύθυνση facebook.com/groups/ellhnesmonaxoy/

Συνέντευξη Βαγγέλης Κατσαρής Μόναχο Γερμανία

Ένα κτίριο ορόσημο του Μονάχου και της Γερμανίας, το αρχηγείο της Βαυαρικής αυτοκινητοβιομηχανίας BMW.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here