Ρανόνγκ, Νότια Ταϊλάνδη

Το Ρανόνγκ ανήκει στις νότιες επαρχίες της Ταϊλάνδηςκαι είναι επαρχία που συνορεύει με την Βιρμανία, αποτελεί και πέρασμα προς την γειτονική χώρα από το σημείο Βικτόρια (Victoria Point).

Δυτικά βρέχεται από την θάλασσα του Ανταμάν, και συνορεύει επίσης με τις επαρχίες Τσουμπόν, Σουράτ Τανί και Πανγκ Νγκα. Από την Μπανγκόκ απέχει 568 χιλιόμετρα. Χαρακτηριστικό της επαρχίας είναι οι πολλές βροχοπτώσεις που διαρκούν οκτώ μήνες κάθε χρόνο, αλλά και που δημιουργούν ένα καταπράσινο τοπίο.

Εθνικά Πάρκα της επαρχίας Ρανόνγκ (Ranong)

  • Leam Son National Park
  • Moo Koh Pha Yam National Park
  • Nam Tok Ngao National Park
  • Lam Nam Kraburi National Park

Εθνικό πάρκο Λαέμ Σον

Το εθνικό πάρκο Λάεμ Σον (Laem Son National Marine Park) βρίσκεται 60 χιλιόμετρα νότια από την πόλη της Ρανόνγκ.

Το φαράγγι του Ρανόνγκ

Το φαράγγι του Ρανόνγκ απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από την πόλη προς τα ανατολικά. Η πρόσβαση είναι εύκολη από την κεντρική οδό που οδεύει προς τον ναό Hat Som Paen. Το σημείο είναι εξαιρετικά ήσυχο με μια λίμνη στο κέντρο, ένα τοπίο διαφορετικό από αυτά που συναντά κανείς στην Ταϊλάνδη. Στην περιοχή δεν υπάρχουν εστιατόρια και αναψυκτήρια.

Ισθμός του Κρα, Ταϊλάνδη Βιρμανία

Ο ισθμός του Κρα είναι το στενότερο σημείο μεταξύ της Νότια Βιρμανίας και της Νότιας Ταϊλάνδης. Το μήκος του είναι περίπου 40 με 48 χιλιόμετρα. Το ποτάμι που χωρίζει την Ταϊλάνδη και την Βιρμανία σε αυτό το σημείο είναι το Pakchan που χύνεται στην θάλασσα του Ανταμάν. Η περιοχή έχει προταθεί για ένα δίκτυο αγωγών επίσης και μεταφορών για να γλιτώνετε το ταξίδι γύρω από την Σιγκαπούρη.

Παρατηρητήριο Κάο Φα Τσι

Το παρατηρητήριο Κάο Φα Τσι βρίσκεται επί την εθνική οδού που διασχίζει την επαρχία Ρανόνγκ κοντά στην πόλη του Κράμπουρι. Πριν φθάσουν οι οδηγοί στο ποτάμι στο δεξί χέρι προς στην νότια κατεύθυνση υπάρχει ένας μικρός λόφος. ένα στενό δρομάκι οδηγεί στην κορυφή του λόφου.

Από εκεί υπάρχει πανοραμική θέα προς την Βιρμανία και το ποτάμι που διασχίζει τις δύο χώρες. Από την αντίθετη πλευρά υπάρχει μια όμορφη θέα προς την επαρχία Ρανόνγκ και το καταπ΄ρασινο τοπίο της περιοχής.

Παρατηρητήριο Ταϊλάνδης Βιρμανίας

Το παρατηρητήριο Ταϊλάνδης Βιρμανίας βρίσκεται στην πόλη Κράμπουρι. Ένας κεντρικός δρόμος της πόλης οδηγεί στο ποτάμι, όπου βρίσκεται και η προβλήτα για μικρά πλοιάρια. Στην απέναντι όχθη είναι η Βιρμανία. Φυσικά εδώ δεν υπάρχουν σύνορα για να περάσει κανείς απέναντι, οπότε ο ταξιδιώτης θα πρέπει να κατευθυνθεί στο σημείο ελέγχου διαβατηρίων.Το τοπίο επίσης είναι όμορφο στην περιοχή.

Θερμή πηγή Raksawarin

Από το κέντρο της πόλης του Ρανόνγκ απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο. Η περιοχή λόγου των αξιοθέατων έχει μετατραπεί σε πάρκο της πόλης. Πλούσια βλάστηση, δέντρα, μικρά ποταμάκια υπάρχουν στην περιοχή όπως και ο ναός Wat Tapotharam, αλλά και αναψυκτήρια. Οι επισκέπτες πολλοί, ούτως σι άλλως είναι το δημοφιλές σημείο της πόλης του Ρανόνγκ.

Καταρράκτης Μποκράι

Ο καταρράκτης Μποκράι βρίσκεται κατά την διαδρομή από την πόλη του Κράμπουρι προς την πόλη Ρανόνγκ που είναι και η πρωτεύουσα της επαρχίας. Επί της εθνική οδού υπάρχει σήμανση όπου οι οδηγοί θα πρέπει να ακολουθήσουν την πάροδο που οδηγεί στον καταρράκτη μετά από τρία χιλιόμετρα. Πλούσια βλάστηση υπάρχει στον καταρράκτη, ένα μονοπάτι μέσα από το δάσος οδηγεί στην κορυφή.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here