Μπανγκόκ, η Βενετία της Ανατολής

0
191
views
Μπανγκόκ Bangkok
Μπανγκόκ Bangkok

Μπανγκόκ “η πόλη των αγγέλων”

H Μπανγκόκ “η πόλη των αγγέλων” η “Κράνγκ Τεπ” όπως την αποκαλούν οι Ταϊλανδοί είναι μία από τις πιο εξωτικές πόλεις του κόσμου και βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Τσάο Πράγια (Chao Praya), κοντά στον κόλπο του Σιάμ. Η Μπανγκόκ είναι κεφάλαιο της Ταϊλάνδης υπό κάθε έννοια.

Μπανγκόκ, Bangkok, Thailand

Είναι εκεί όπου η βασιλική οικογένεια κατοικεί, η έδρα της κυβέρνησης και της διοίκησης και το σημείο εστίασης για ουσιαστικά όλη τη σημαντική βιομηχανική, εμπορική και οικονομική δραστηριότητα όπως επίσης και το πρωταρχικό τουριστικό αξιοθέατο της χώρας η κύρια πύλη.

Ακόμη εδώ θα δείτε εξωτικούς ναούς, θαυμάσια μνημεία και ανάκτορα διακοσμημένα με μωσαϊκά από χρυσό και γυαλί, κεραμευτικά υλικά, τοιχογραφίες, γλυπτές παραστάσεις και πολλά αγάλματα.

το πλήρες όνομα της πόλης είναι
Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit

Χάρτης της Μπανγκόκ, Bangkok Metropolis 1,568 km2

Ο Καιρός στην Μπανγκόκ

‘Οπως και στην υπόλοιπη Ταϊλάνδη έτσι και στην Μπανγκόκ υπάρχουν τρεις εποχές η ζεστή περίοδος από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο, η περίοδος των βροχών από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο και η δροσερή περίοδος μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου. Οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφθείτε την Μπανγκόκ είναι από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο.

Μητροπολιτική περιοχή Μπανγκόκ

Η πόλη της Μπανγκόκ και οι περιφέρειες που την περιβάλλουν καλύπτουν μία έκταση 7.761 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ο πληθυσμός είναι πάνω από 15 εκατομμύρια.

 • Bangkok Metropolis 1,568 km2
 • Nonthaburi 622 km2
 • Samut Prakan 1,004 km2
 • Samut Sakhon 872 km2
 • Pathum Thani 1,525 km2
 • Nakhon Pathom 2,168 km2

Interesting Facts About Bangkok

 • Η Μπανγκόκ είναι η πιο ζεστή πόλη στον κόσμο.
 • Το πλήρες όνομα της Μπανγκόκ είναι το μεγαλύτερο όνομα της πόλης στον κόσμο.
 • Η Chatuchak είναι η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο, καλύπτοντας έκταση 27 στρεμμάτων.
 • Η Κινέζικη συνοικία στην Μπανγκόκ είναι η παλαιότερη και η μεγαλύτερη Κινέζικη συνοικία στον κόσμο.
 • Στο Wat Traimit βρίσκεται η μεγαλύτερη χρυσή εικόνα του Βούδα στον κόσμο, ζυγίζει 5,5 τόνους.
 • Υπάρχουν πάνω από 400 ναοί (Wats) στην Μπανγκόκ.
 • Τα ταξί στην Μπανγκόκ έρχονται σε μια πλήρη γκάμα χρωμάτων.
 • Τα παρατσούκλι της Μπανγκόκ είναι η Βενετία της Ανατολής και η Πόλη των Αγγέλων.
YouTube
Drone Footage | BANGKOK – Capital of Thailand

Media data: This drone video (3:22min playtime) is an extraction of my multipleGB Bangkok 4K Drone Video Footage & Bangkok Drone Pictures.

Βουδιστικοί Ναοί της Μπανγκόκ, Bangkok

Βουδιστικοί Ναοί της Μπανγκόκ

Το πρώτο πράγμα που κάνει ένας ταξιδιώτης στη Μπανγκόκ είναι να επισκεφτεί τους βουδιστικούς ναούς για τους οποίους η πόλη φημίζεται. Οι ναοί της Μπανγκόκ είναι τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα της πόλης και φιλοξενεί εκατοντάδες διαφορετικούς ιστορικούς ναούς.

Η Μπανγκόκ έχει περισσότερους από 400 ναούς (Wats στην Ταϊλανδέζικη γλώσσα). Οι πιο διάσημοι είναι ο Wat Phra Kaew ή Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα, ο Wat Pho ή ναός του ξαπλωμένου Βούδα, ο Wat Arun ή Ναός της Αυγής, ο Wat Traimit ή Ναός του Χρυσού Βούδα, ο Wat Benchamabophit ή Μαρμάρινος Ναός και ο Wat Suthat.

Wat Pho,  Βατ Πο (ο ναός του ξαπλωμένου Βούδα)

Είναι περιττό να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει επισκέπτης της Μπανγκόκ που δεν θα πάει να δει ένα από τα πιο διάσημα αγάλματα του Βούδα παγκοσμίως που βρίσκεται στην καρδιά της νήσο Ρατανακοσίν (παλαιά πόλη της Μπανγκόκ). Το άγαλμα του ξαπλωτού Βούδα αγγίζει τα 46 μέτρα σε μήκος και τα 16 μέτρα σε ύψος.

Suan Saranrom Park – Πάρκο Σουάν Σαρανρόμ

Το Πάρκο Σουάν Σαρανρόμ, βρίσκεται στο κέντρο της νήσου Ρατανακοσίν η παλιά πόλη της Μπανγκόκ, όπου βρίσκονται τα περισσότερα μνημεία της και διαγωνίως απέναντι από το δημοφιλές Βατ Πο (Wat Phra Chetuphon – Ο ναός του ξαπλωμένου Βούδα).

Το ψηλό άγαλμα του Βούδα, Wat Indravihan – Βατ Ιντραβιχάν

Το μεγάλο άγαλμα του Βούδα είναι γνωστό για το ύψος του που αγγίζει τα 32 μέτρα και βρίσκεται στην περιοχή Ντούσιτ της Μπανγκόκ χτισμένο την εποχή του βασιλιά Rama IV. Μικρότερα αγάλματα διακοσμούν τον χώρο του Ναού Βατ Ιντραβιχάν.

Ναός Loha Prasat στην Μπανγκόκ

Ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα πολύ κοντά στο χρυσό όρος (Golden Mount and Wat Saket). Το Loha Prasat, το οποίο σημαίνει σιδερένιο κάστρο ή σιδερένια μονή αποτελείται και από πέντε πύργους. Ο σχεδιασμός του Loha Prasat μοιάζει με ναό της Βιρμανίας, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα αντίγραφο παλιού βουδιστικού σχεδίου ναού από την Σρι Λάνκα.

Μπανγκόκ BangkokΝαός Wat Suthat και η Γιγάντια Αιώρα στην Μπανγκόκ

Από τους παλιότερους ναούς της Μπανγκόκ όχι όμως από τους δημοφιλέστερους που βρίσκεται στην παλιά πόλη κοντά σε πολλά άλλα αξιοθέατα. Μπορεί να συνδυαστεί εύκολα σε μία ημερήσια εκδρομή με το ναό του Σμαραγδένιου Βούδα (Wat Phra Khaeo), το Μεγάλο Παλάτι και το Wat Pho τον ναό του ξαπλωμένο Βούδα.

Ο Ναός του μεγάλου Λειψάνου Wat Mahathat

Από τους γνωστούς ναούς της Μπανγκόκ που βρίσκετε πολύ κοντά στο δημοφιλές Βατ Πρα Καεό (Wat Phra Khaew) και το μεγάλο παλάτι. Χτισμένο κατά την περίοδο της Ayutthaya, ο ναός ήταν τότε γνωστός ως Wat Salak. Ονομάστηκε Wat Mahathat της Μπανγκόκ το 1803. Ο ναός είναι επίσης το σπίτι στο κέντρο διαλογισμού του Vipassana.

Το χρυσό όρος της Μπανγκόκ

Το χρυσό όρος και ο ναός Βατ Σακέτ υπήρξε κάποτε το υψηλότερο σημείο της Μπανγκόκ και παραμένει ακόμη, με πανοραμική θέα προς την νήσο Ρατανακοσίν την παλιά πόλη της Μπανγκόκ όπως επίσης όλη την υπόλοιπη μητροπολιτική περιοχή της πόλης.

Το ιερό Έραβαν στο κέντρο της Μπανγκόκ

Κατασκευάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1950 η ανέγερση του ιερού για να τιμήσει τον τετράπλευρο Θεό Brahma Than Tao Mahaprom. Το ιερό βρίσκεται δίπλα στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Erawan, στη διασταύρωση Ratchaprasong και Ratchadamri στην περιοχή Pathum Wan. Η περιοχή διαθέτει πολλά εμπορικά κέντρα τριγύρω όπως το CentralWorld, το Gaysorn, το Amarin Plaza και άλλα.

Leng Buai Ia Shrine ο παλαιότερος κινέζικος ναός της Μπανγκόκ

Χτισμένο σε κλασικό κινεζικό αρχιτεκτονικό στυλ το Leng Buai Ia Shrine, θεωρείται το παλαιότερο κινέζικο ιερό στην Ταϊλάνδη με βάση μια κινεζική επιγραφή που δηλώνει ότι χτίστηκε το 1658. Βρίσκεται στο Soi 6 της οδού Yaowarat εκεί που βρίσκεται και η παλιά αγορά Talat Kao.

Wat Mangkon Kamalawat

Wat Mangkon Kamalawat είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος κινέζικος βουδιστικός ναός στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης και φιλοξενεί πολλές εκδηλώσεις όπως και το ετήσιο κινέζικο φεστιβάλ χορτοφάγων. Ο ναός είναι χτισμένος σε κλασικό κινεζικό αρχιτεκτονικό στυλ, βρίσκεται στην καρδιά της Chinatown της Μπανγκόκ.

Must-See Temples in Bangkok

 • Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα (Wat Phra Kaew)
 • Ναός του ξαπλωτού Βούδα (Wat Pho)
 • Ναός της Αυγής (Wat Arun)
 • Ο Μαρμάρινος Ναός (Wat Benchamabophit)
 • Temple of the Great Relic (Wat Mahathat)
 • Ναός του Χρυσού Βούδα (Wat Traimit)
 • Το Χρυσό Όρος (Wat Saket)
 • Wat Suthat, Temple of the Giant Swing
YouTube
Walking with out people around The Grand Palace or Wat Phra Kaew, Bangkok

Walking with out people around The Grand Palace or Wat Phra Kaew or Temple of the Emerald Buddha, Bangkok

Bangkok Art and Culture Centre

Άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούλιο του 2008 μετά από πολλά έτη κατασκευής και λόγω έλλειψης χρημάτων η αποπεράτωση του καθυστέρησε. Το σύγχρονο μουσείο τέχνης της Μπανγκόκ βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Ράμα I και Phaya Thai στο κέντρο της πόλης το Σιάμ με πολύ εύκολη πρόσβαση από την στάση εθνικό στάδιο του εναέριου σιδηρόδρομου (BTS Skytrain).

Οικεία και μουσείο του Jim Thompson στην Μπανγκόκ

Το σπίτι του Αμερικανού Τζιμ Τόμπσον, τωρινό μουσείο, αξιωματικός του στρατού που πήγε στην Ταϊλάνδη στα τέλη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, είναι ο άνθρωπος αναβίωσε την μεταξουργία στην χώρα. Ένα από τα πιο γνωστά μουσεία της Μπανγκόκ με πάνω από 220.000 επισκέπτες κάθε χρόνο και με ξεναγήσεις που παρέχονται σε Ταϊλανδικά, Αγγλικά, Ιαπωνικά, Κινέζικα και Γαλλικά. Το μουσείο σχεδιάστηκε και αποτελείται από ένα σύνθετο συνδυασμό έξι παραδοσιακών ταϊλανδέζικων σπιτιών, κατασκευασμένων κυρίως από ξύλο, και διαφόρων παλαιών ταϊλανδικών υλικών που συλλέχθηκαν από όλες τις περιοχές της Ταϊλάνδης τη δεκαετία του 50 και τη δεκαετία του 60. Το σπίτι – μουσείο είναι από τα εξαιρετικά δείγματα παραδοσιακής Ταϊλάνδέζικης αρχιτεκτονικής που συμπεριλαμβάνει μια όμορφη συλλογή από χειροποίητα αντικείμενα από την Ταϊλάνδη και την Νοτιοανατολική Ασία.

Vimanmek mansion, The world’s largest golden teakwood mansion

Το μεγαλύτερο παλάτι στο κόσμο χτισμένο με ξύλο teak βρίσκεται στα βόρεια της Μπανγκόκ απέναντι από τον ζωολογικό κήπο Ντούσιτ. Το παλάτι χτίστηκε το 1900 και χρησιμοποιήθηκε ως βασιλικό παλάτι. Σήμερα είναι από τα σπουδαία αξιοθέατα της Μπανγκόκ με έναν επίσης αξιόλογο κήπο.

Bangkok National Museum of Royal Barges – Μουσείο Βασιλικών Πλοιαρίων

Βρίσκεται σε ένα μικρό κανάλι του ποταμού Τσάο Πράγια (Chao Praya river) απέναντι από τον ναό του Σμαραγδένιου Βούδα (Wat Phra Khaew). Η πρόσβαση στο μουσείο είναι εφικτή με ποταμόπλοιο του Τσάο Πράγια στην γέφυρα Phra Pinklao.

Μουσεία της Μπανγκόκ

 • Εθνικό Μουσείο της Μπανγκόκ
 • Μουσείο του Σιάμ
 • Vimanmek Mansion Museum
 • Jim Thompson House
 • Ιατρικό μουσείο Siriraj
 • Εθνικό Μουσείο Royal Barges

Παλάτια της Μπανγκόκ

 • Το μεγάλο Παλάτι
 • Παλάτι Σουάν Πακάντ
 • Παλάτι Βίμανμεκ
 • Αίθουσα θρόνου Ανάντ Σαμακόρν Throne Hall
YouTube
MBK / Shopping in BANGKOK

Δημοφιλή εμπορικά κέντρα στο κέντρο της Μπανγκόκ, Bangkok,

Εμπορικά κέντρα

Επίσης η Μπανγκόκ είναι και μία πόλη με σύγχρονα εμπορικά κέντρα (Siam, Siam Paragon, Zen, MBK Centre) που προσφέρουν αμέτρητες ευκαιρίες για ψώνια πολλά παζάρια (Chatuchak Weekend Market, Pat Pong) καθώς και πολυάριθμα εστιατόρια. Η Μπανγκόκ φημίζετε επίσης για την νυχτερινή ζωή της, περιοχές όπως η Πατ Πονγκ, Οδός Σουκούμβιτ, Οδός Κάο Σαν κλπ. με πολυάριθμα νυχτερινά κέντρα.

Τέλος η Μπανγκόκ διαθέτει ξενοδοχεία όλων των ειδών από πολύ φθηνά πανδοχεία έως πολυτελείας. Πολλά από τα ξενοδοχεία της είναι συγκεντρωμένα στο κέντρο στο Σιάμ, στην οδό Σιλόμ, στην οδό Σουκούμβιτ, στο ποταμό Τσάο Πράγια.

Siam Paragon Μπανγκόκ, το πλέον γνωστό εμπορικό κέντρο
Το πλέον γνωστό εμπορικό κέντρο της πόλης στο επίκεντρο της Μπανγκόκ με κατευθείαν πρόσβαση από τον εναέριο σιδηρόδρομο τον γνωστό BTS Skytrain. Φιλοξενεί μια σειρά από κορυφαίες μάρκες μόδας, το μεγαλύτερο ενυδρείο της Νοτιοανατολικής Ασίας το γνωστό Sea Life Bangkok Ocean World, ένα Cineplex κινηματογράφοι με οθόνη 16 ιντσών και μια ποικιλία από διεθνής κουζίνες στα εστιατόρια του. Δίπλα από το Siam Paragon βρίσκονται το Siam Center και το Siam Discovery Center και σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται το CentralWorld και το MBK Shopping Center.

Εμπορικό κέντρο Siam Square One
Βρίσκεται απέναντι από το γνωστό Siam Paragon της Μπανγκόκ στο κέντρο της πόλης και με κατευθείαν πρόσβαση από τον σταθμό του εναέριου σιδηρόδρομου Siam. Είναι επταώροφο κτίριο με πολλή μοντέρνα αρχιτεκτονική και επικεντρώνεται στην μόδα και τα καταστήματα ψηφιακής τεχνολογία, επίσης εστιατόρια και καφέ στους επάνω ορόφους.

CentralWorld, Το μεγαλύτερο πολυκατάστημα της πρωτεύουσας
Το μεγαλύτερο Mall ή διαφορετικά πολυκατάστημα της Μπανγκόκ στεγάζονται στο ίδιο κτίριο το κατάστημα ΖΕΝ, το CentralWorld και η ιαπωνική αλυσίδα καταστημάτων Isetan. Μπροστά από το κτίριο μια μεγάλη πλατεία όπου και γίνονται συχνά εκδηλώσεις, εκθέσεις και συγκεντρώσεις. Η πρόσβαση είναι εφικτή από τον εναέριο σιδηρόδρομο της Μπανγκόκ και από την στάση Chit Lom που είναι και η πιο κοντινή στο πολυκατάστημα.

Εμπορικό κέντρο Terminal 21 στην περιοχή Ασόκ
Το εμπορικό κέντρο Terminal 21 είναι από τα μεγαλύτερα και πλέον γνωστά εμπορικά κέντρα της Μπανγκόκ. Βρίσκεται στην περιοχή Ασόκ, με κατευθείαν πρόσβαση στον εναέριο σιδηρόδρομο (σταθμός Ασόκ του εναέριου σιδηρόδρομου της Μπανγκόκ, BTS Skytrain Station Asok) όπως επίσης κατευθείαν πρόσβαση στο μετρό (Metropolitan Rapid Transit or MRT Bangkok). Στον τελευταίο όροφο του Terminal 21 βρίσκονται πολλά μικρά εστιατόρια με πολύ προσιτές τιμές για το κοινό και θέα στην πόλη.

Asiatique The Riverfront μεγάλος χώρος αναψυχής στην ανατολική πλευρά της Μπανγκόκ
Ένας μεγάλος χώρος αναψυχής στην ανατολική πλευρά της Μπανγκόκ στις όχθες του ποταμού Τσάο Πράγια, που συνδυάζει ψώνια, φαγητό, αξιοθέατα, δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Υπάρχει μεγάλο λούνα παρκ με μία μεγάλη ρόδα και πανοραμική θέα στην πόλη και τον ποταμό. Ανοίξει μετά τις τέσσερις το απόγευμα και παραμένει ανοιχτό μέχρι αργά το βράδυ, μέχρι τα μεσάνυχτα. Υπάρχει δωρεάν μεταφορά όπως γράφουν στην ιστοσελίδα τους από τον σταθμό του εναέριου σιδηρόδρομου της Μπανγκόκ και από την στάση Saphan Taksin.

Old Siam Plaza – Μάρκετ Παλιό Σιάμ
Από τα παλαιότερα μάρκετ της Μπανγκόκ βρίσκεται στη περιοχή Παχουράτ και πολύ κοντά στην Κινέζικη Συνοικία. Είδη ρουχισμού, μικρά καταστήματα και εστιατόριο με κουπόνια στον τελευταίο όροφο θα συναντήστε στο τετραώροφο κτίριο της Μικρής Ινδίας. Γνωστό για τις μεγάλες αίθουσες με πωλητές τροφίμων που πωλούν γλυκά και αλμυρά, καθώς και είδη ρουχισμού, μόδα και χειροτεχνία.

Δημοφιλή εμπορικά κέντρα στο κέντρο της Μπανγκόκ (Siam, Pratunam και Sukhumvit)

 • Siam Paragon
 • CentralWorld
 • MBK Center (Ma Boon Khrong Center)
 • EmQuartier, Phrom Phong
 • Central Embassy Shopping Mall
 • Iconsiam Shopping Mall
 • Gaysorn Village
 • The Emporium Thailand
 • Siam Center
 • Pantip Plaza in Pratunam
 • Siam Discovery
 • Terminal 21, Sukhumvit Road
 • Platinum Fashion Mall in Pratunam
YouTube
Top 10 Shopping Malls & Markets in Bangkok

Shopping in Bangkok is a day-and-night activity that runs parallel with the best in the West, it is one of the famous cities in this world that combines the luxury of its gigantic malls with the hustle and bustle day and night markets, so whatever you are looking for. From famous brands to the cheapest copy of that same brands you can find it in Bangkok.So better to fatten your purse and hit the shops to satisfy your shopaholic desires.In this V-log we are going to Guide you to best shopping malls and markets in Bangkok city, so let’s take our wallets & and explore them one by one.

Number 1: MBK Center

MBK Center is probably Bangkok’s most legendary shopping mall, popular with both tourists and locals, and busy with shoppers every day. There are eight floors packed with 2,000 shops that sell everything from clothing, fashion accessories, handbags, and much more.MBK Center is particularly easy to reach thanks to a direct walkway linking to National Stadium BTS Sky train Station.

Number 2: Chatuchak Weekend Market

Chatuchak weekend market is the largest weekend market in Asia It has reached a landmark status as a must-visit place for tourists. Its sheer size and diverse collections of merchandise will bring any seasoned shoppers to their knees – this is where you can literally shop ‘till you drop’ in this market you can find everything you dream off , also has a great variety of street food section. Take your hat or umbrella with you so you can survive the heat of the day.

Number 3: Pratunam

Pratunam is well-known among locals as the wholesale fashion district. Shopping here is fun because there’s a whole collection of accessories to dress you up from head to toe – at a bargain. The original wholesale market is outdoors, around Indra Hotel and Baiyoke Sky Hotel, while the air-conditioned malls are located across the main street

Number 4: Siam Paragon

Siam Paragon is the classy fancy face of shopping in Bangkok, if your pockets are full and you wanna enjoy fancy shopping, then siam paragon is the right place for you This mall contains over 250 shops, with famous brands from all over the world. Bring your credit card though, as this kind of luxury doesn’t come cheap – but as the old adage goes, ‘you get what you pay for’.

Number 5: Pantip Plaza

Pantip Plaza is your heaven on earth. Looking for a new mobile, notebook or the latest gadget? That’s right, Pantip. Packed from floor to ceiling with stalls and shops selling all kinds of computer, electronic and even hard-to-find camera lenses, make sure to allow enough time to explore this bustling indoor IT mall.

China Town Bangkok

Number 6: China Town

Chinatown Bangkok, also known as Yawarat, is a popular tourist attraction and a food haven Packed with market stalls, street-side restaurants and a dense concentration of gold shops, Chinatown is an experience not to miss. Plan your visit during major festivals, like Chinese New Year, and you will see Bangkok Chinatown at its best.

Number 7: Asiatique the Riverfront

Asiatique has successfully combined two of the most popular shopping experiences in the city: a night bazaar and a mall. you’ll have good fun browsing the boutiques, picking up gifts or something for yourself; you are guaranteed to find something you would like to eat and if this isn’t enough entertainment, shows are performed nightly.

Number 8: Ratchada Train Night Market

Ratchada Train Night Market it’s a The new Rot Fai Market in the Ratchada area of Bangkok is one of the great night bazaars in Bangkok, selling cheap

Number 9: Or Tor Kor Market

Or Tor Kor is so much more than a local market. Or Tor Kor Market is a nice place to stroll around, whether you are just browsing, taking photos, or actually doing some grocery shopping. Fresh, large-sized fruit of all types and varieties

Number 10: Terminal 21

Terminal 21 brings the dream of traveling the world to downtown Bangkok, with its cutting-edge concept that places several world-famous cities under one roof.The nine floors at Terminal 21 house some 600 shops, a Cineplex, Gourmet Market and a food court with all kinds of mouthwatering Thai and international fare.

Μπανγκόκ Bangkok Market

Αγορές Μάρκετ και Παζάρια της Μπανγκόκ

Η Μπανγκόκ έχει μερικές από τις καλύτερες και μεγαλύτερες αγορές στον κόσμο. Ο συντριπτικός μεγάλος αριθμός των αγορών στη Μπανγκόκ μπορεί συχνά να προκαλέσει πονοκέφαλο, παραμένει όμως ένα καταφύγιο για αγοραστές όλων των προτιμήσεων και για όλους τους προϋπολογισμούς.

Εβδομαδιαίο Μάρκετ, Chatuchak Weekend Market, the world’s largest

Αν και υπάρχουν πολλές αγορές και παζάρια σε όλη την Μπανγκόκ που δικαιολογημένα έχει το όνομα ο παράδεισος της αγοράς το εβδομαδιαίο μάρκετ Τσατουτσάκ είναι ο αδιαφιλονίκητος νικητής όλων. Είναι ανοιχτό κάθε σαββατοκύριακο από τις 08.00 έως τις 18.00 το απόγευμα και είναι βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας στο πάρκο Μο Τσιτ με πολύ εύκολη πρόσβαση από τον εναέριο σιδηρόδρομο.

Yodpiman River Walk νεοκλασικό κτίριο και εμπορικό κέντρο Μπανγκόκ

Νεοκλασικό κτίριο πρόσφατα κτισμένο στον ποταμό Τσάο Πράγια της Μπανγκόκ με πολλά καταστήματα στο εντερικό του και αποτελεί και στάση αποβάθρα για τα ποταμοπλοΐα. Ακριβώς απέναντι από το κτίριο βρίσκεται η αγορά λουλουδιών Yodpiman και πολλές άλλες αγορές λουλουδιών στην συνέχεια. Από εδώ μπορεί κανείς να ξεκινήσει για να επισκεφτεί την Μικρή Ινδία αλλά και την Κινέζικη Συνοικία. Η γέφυρα Memorial βρίσκεται πολύ κοντά.

Νυχτερινές αγορές στην Μπανγκόκ

 • Rod Fai Night Market, Srinakarin
 • The New Rot Fai Market Ratchada
 • Jatujak Green
 • Asiatique The Riverfront
 • Patpong Night Market

Αγορές στην Μπανγκόκ

 • Αγορά Σαββατοκύριακου Chatuchak
 • Αγορά λουλουδιών Pak Khlong Talat
 • Klongsan Market
 • Khlong Toei Market
 • Pratunam Market
YouTube
WORLDS BIGGEST MARKET – Chatuchak Weekend Market, Bangkok Thailand

Chatuchak Weekend Market in Bangkok Thailand is the World’s Biggest Market held on weekends. Chatuchak, or JJ Market, spans over 27 acres of land with 15,000 vendors to choose from. Talk about the ultimate Bangkok shopping day!

When looking for things to do in Bangkok, the Chatuchak Weekend Market was top on many lists. Also spelled Jatujak, this bangkok market is the largest in the country of Thailand. You can spend an entire day browsing the different sections and sois of Chatuchak and still not see everything. Our best advice? If you find something you like, buy it! It’s unlikely you will be able to find the same vendor again.

While browsing this weekend market, we found some of the best bangkok street food that we had during our entire bangkok travel. We both have a pretty big sweet tooth, so you know coconut ice-cream and mango smoothies were on our list of things to eat! There is a huge variety of Thai street food at the Chatuchak weekend market, so we suggest snacking your way through so you can try a little of everything.

If for some reason you find yourself bored in Thailand, this is one of the best Bangkok activities around. We hope you enjoyed this episode of our Thailand Travel Vlog and be sure to stick around for more! If you have any questions about the Chatuchak Weekend Market or JJ Market, please leave a comment below. If you know something about this bangkok market that we didn’t mention, also let us know down in the comments. We’d love to hear from you. Until next time, seeya!

* Unlike other travel vloggers, we live and work in a different country each month. Our channel will show you what it’s like to live abroad while exploring top tourist destinations and hidden gems. We will eat local cuisine but still find the best spots to have American food while overseas. Each month we rent an apartment or airbnb in a different city or country, so follow along on this journey and learn about countries around the world.

Το οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα της πρωτεύουσας

Bangkok Traffic, Thailand

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της πρωτεύουσας το κυκλοφοριακό. Δυστυχώς η Μπανγκόκ παρουσιάζει έντονο και εξαιρετικά μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα διάφορες ώρες της ημέρας που έχει βέβαια και μεγάλη επίπτωση στην μετακίνηση των εργαζομένων και των επισκεπτών.

Ειδικά στο κέντρο το πρόβλημα είναι πολύ πιο οξύ. Ο εναέριος σιδηρόδρομος και το μετρό είναι μια εναλλακτική λύση στο πρόβλημα μόνο που μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο μια γραμμή μετρό και δύο γραμμές εναέριου οι οποίες τείνουν να μεγαλώσουν με την πάροδο του χρόνου. Στην φωτογραφία η οδός Rama στην περιοχή του Σιάμ.

Συγκοινωνίες της Μπανγκόκ

Στην πόλη της Μπανγκόκ υπάρχουν πολλαπλά συστήματα μεταφορών, ένα εκτεταμένο δίκτυο αστικών λεωφορείων και υπηρεσίες ποταμόπλοιων και σκαφών που εξακολουθούν να λειτουργούν στον ποταμό Τσάο Πράγια και στα κανάλια του.

Σταθμός Υπεραστικών λεωφορείων Μο Τσιτ της Μπανγκόκ

Charoen Krung Road

Ο σταθμός λεωφορείων Μο Τσιτ που βρίσκεται στην οδό Kamphaeng Phet 2 στην βόρεια Μπανγκόκ, εξυπηρετεί εκατοντάδες δρομολόγια κυρίως για την Βόρεια, Βορειοανατολική και Κεντρική Ταϊλάνδη και λιγότερα την Ανατολή και την Νότια Ταϊλάνδη. Είναι ο μεγαλύτερος από τους τρεις σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων της πρωτεύουσας, επίσης γνωστός με το όνομα Chatuchak.

Για να φθάσει κανείς στον σταθμό Μο Τσιτ οι επιλογές του είναι με εναέριο σιδηρόδρομο να κατέβει στην στάση Μο Τσι (που είναι και ο τερματικός σταθμός) και από εκεί να συνεχίσει με μηχανάκι ταξί, από το μετρό στην στάση Kamphaeng Phet, έξοδος 1 και πάλι να συνεχίσει με μηχανάκι ταξί. Πολλά από τα Mini Bus που πηγαίνουν σε διάφορα μέρη της Ταϊλάνδης, έχουν μεταφερθεί από το Victory Monument που ήταν ο βασικός σταθμός στον σταθμό Mo Chit.

Χάρτης της Μπανγκόκ με τους σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων

Mo Chit Bus Terminal Kamphaeng Phet 2 Rd, Khwaeng Chatuchak, Khet Chatuchak
Bangkok Southern Bus Terminal (Sai Tai Mai), 8 Borommaratchachonnani Rd, Khwaeng Chim Phli, Khet Taling Chan,
Eastern Bus Terminal Bangkok Ekkamai 928 Sukhumvit Rd, Khwaeng Phra Khanong, Khet Khlong Toei

Ο ανατολικός σταθμός υπεραστικών λεωφορείων Ekkamai, για τις ανατολικές επαρχίες της χώρας

Στο ανατολικό τμήμα της χώρας βρίσκονται και πολλά δημοφιλή τουριστικά θέρετρα όπως η Πατάγια στην επαρχία Τσόνμπουρι, το νησί των ελεφάντων Κο Τσανγκ στην επαρχία Τρατ. Ο ανατολικός σταθμός εξυπηρετεί τις περιοχές αυτές και βρίσκεται επί της οδού Σουκούμβιτ και πολύ κοντά στην στάση Ekkamai του εναέριου σιδηρόδρομου.

YouTube
Bangkok Transit – How To Travel in Bangkok – Bangkok Chao Phraya Express Boat

Αποβάθρες του ποταμού Τσάο Πράγια της Μπανγκόκ

Τσάο Πράγια της Μπανγκόκ

Ο ποταμός Τσάο Πράγια διαθέτει 30 βασικές αποβάθρες μαζί με άλλες στις οποίες προσεγγίζουν τα ποταμόπλοια. Κάθε αποβάθρα έχει μια αρίθμηση και όνομα στα αγγλικά και στα Ταϊλανδέζικα. Οι περισσότερες αποβάθρες βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του ποταμού στο τμήμα που βρίσκεται η κινέζικη συνοικία, η νήσος Ρατανακοσίν, η παλιά πόλη της Μπανγκόκ, στην περιοχή που βρίσκονται τα περισσότερα από τα αξιοθέατα της πόλης.

Βόλτα στα κανάλια του Τσάο Πράγια με long tail boat

Ο ποταμός Τσάο Πράγια είναι ο κύριος ποταμός που διασχίζει την Μπανγκόκ και χύνεται στο κόλπο της Ταϊλάνδης. Ο ποταμός επίσης φημίζεται για τα πολλά κανάλια του μέσα στην πόλη τα οποία χρησιμοποιούνται και ως οδικές αρτηρίες για μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών.

Συγκοινωνίες της Μπανγκόκ, Bangkok

Μετά την μεγάλη ανάπτυξη του τουρισμού χρησιμοποιήθηκαν και ως τουριστικό αξιοθέατο μέσα από τα οποία οι τουρίστες μπορούν να δουν τα σπίτια χτισμένα σε πασσάλους και την ζωή του τόπου.

Τα πλοιάρια των καναλιών της Μπανγκόκ, Khlong Saen Saeb

Η Μπανγκόκ έχει πολλά κανάλια κυρίως στο νησί Ρατανακοσίν εκεί που βρίσκεται η παλιά πόλη. Το Khlong Saen Saeb είναι ένα κανάλι που εκτείνεται δυτικά προς τα ανατολικά κατά μήκος της Μπανγκόκ, ξεκινάει από την Παλιά Πόλη κοντά στο φρούριο Mahakhan και περνάει από μερικές κεντρικές περιοχές και αξιοθέατα όπως το σπίτι του Τζιμ Τόμπσον. Τα πλοιάρια διασχίζουν αυτή την διαδρομή και τιμή του εισιτηρίου τους είναι εξαιρετικά φθηνή.

YouTube
Khlong Boats in Bangkok

Σιδηροδρομικός Σταθμός Hua Lamphong

Ο Hua Lamphong είναι ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Μπανγκόκ. Οι άλλοι δύο σταθμοί είναι ο Wongwian Yai και το Thonburi. Ο Hua Lamphong είναι ο κεντρικός τερματικός σταθμός της βόρειας, ανατολικής, βορειοανατολικής και νότιας Ταϊλάνδης. Το κτίριο όπου στεγάζεται ο σταθμός είναι σχεδιασμένο από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Mario Tamagno. Ο σταθμός ξεκίνησε την λειτουργία του το 1916.

Σιδηροδρομικός σταθμός Wongwian Yai

Στη δυτική όχθη του ποταμού Chao Phraya στο Thonburi βρίσκεται ο ιστορικός μικρός σιδηροδρομικός σταθμός που ονομάζεται σιδηροδρομικός σταθμός Wongwian Yai. Δρομολόγια πραγματοποιούνται από τον σταθμό καθημερινά και πολλές φορές την ημέρα με τον σταθμό Mahachai που βρίσκεται στην επαρχία Σαμούτ Σακόν.

YouTube

Wongwian Yai Railway Station

 

Χάρτης της Μπανγκόκ με τους τρεις σιδηροδρομικούς σταθμούς

Bangkok Hua Lamphong Railway Station Khwaeng Rong Muan
Thonburi Railway Station Khwaeng Siriraj, Khet Bangkok Noi
Wongwian Yai
 Khwaeng Bang Yi Ruea, Khet Thon Buri

Τα Τουκ Τουκ της Μπανγκόκ

Τα Τουκ Τουκ είναι τα κλασσικά τρίκυκλα ταξί της Ταϊλάνδης που το όνομα τους το έχουν πάρει από τον θόρυβο της εξάτμισης της μηχανής του. Είναι παραδοσιακά ταξί στην Ταϊλάνδη κυρίως στην Μπανγκόκ αλλά και σε άλλα μέρη της χώρας. Θα τα βρείτε επίσης και σε άλλες χώρες της Ασίας όπως είναι η Ινδία.

Λεωφορείο Βαν, Mini Bus

Είναι το πιο γρήγορο μέσο μεταφοράς όσο αφορά την αστική συγκοινωνία και συνηθίζεται να προτιμάτε σε διαδρομές εκτός Μπανγκόκ προς τα περίχωρα και τις γειτονικές επαρχίες. Η χωρητικότητα του περίπου είναι 13 θέσεις πίσω συν δύο μπροστά.

Ο εναέριος πεζόδρομος της Μπανγκόκ

Όπως όλες οι μεγάλες πόλεις έτσι και η Μπανγκόκ διαθέτει εναέριο πεζόδρομο, μόνο που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τα μεγέθη από άλλες μεγαλουπόλεις όπως για παράδειγμα ο εναέριος πεζόδρομος του Χονγκ Κονγκ.

Τελευταία έχουν γίνει επεκτάσεις του εναέριου πεζόδρομου, όπως του πεζόδρομου στην διασταύρωση των οδών Rama I και Phayathai μπροστά από το εμπορικό και διάσημο κέντρο MBK Center.

Expressway

Η Μπανγκόκ είναι μια πόλη με εξαιρετικά μεγάλους, μακρύς και φαρδύς δρόμους. Το μποτιλιάρισμα είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο και δυστυχώς άλυτο μέχρι στιγμής ειδικά τις απογευματινές αλλά και τις πρωινές ώρες. Εκτός από τους συνηθισμένους δρόμους χαρακτηριστικό είναι και οι δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας, expressway όπως ονομάζονται που στηρίζονται σε τσιμεντένιες κολώνες και περνάνε πάνω από την πόλη. Για την χρήση τους πρυποθέτει να πληρώσετε διόδια.

Περιοχή Ασόκ

Η περιοχή Ασόκ είναι η πλέον αναπτυσσόμενη περιοχή της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης. Στην περιοχή Ασόκ συναντιούνται ο εναέριος σιδηρόδρομος με το μετρό της πόλης. Πολλά μεγάλα ξενοδοχεία βρίσκονται στην περιοχή όπως επίσης όλο και περισσότεροι ουρανοξύστες χτίζονται κάθε χρόνο. Από τον εναέριο σιδηρόδρομο υπάρχει κατευθείαν είσοδος στο μετρό.

Μεταφορές στην Μπανγκόκ

 • Chao Phraya River Express Boat
 • BTS Skytrain (Sukhumvit and Silom Line)
 • Khlong Saen Saep Express Boat
 • MRT (Metropolitan Rapid Transit) Subway
 • BRT (Bus Rapid Transit) Bus
 • ARL Airport Rail Link (Suvarnabhumi Airport to Phaya Thai Station)
 • Tuk Tuk
 • Taxis (different colours)
 • BMTA (Bangkok Mass Transit Authority) Public Buses
 • BMTA (Bangkok Mass Transit Authority) Public Vans
YouTube
Walking Trips From Bts Siam Station Go To Bang Wa Station Bangkok – 4k Thailand

YouTube

How to take airport link train from Suvarnabhumi Bangkok airport to Sukhumvit

If you are going to Bangkok, and you want to save Money and time by getting to Downtown Sukhumvit. you have two choices.

1st is the Airport link train to Phaya Thai, then transfer to the BTS Skytrain Sukhumvit line and take that to Nana. The price for the Airport train will be 45 baht, and the BTS Skytrain will cost 25 baht.

2nd is Airport rail link train to Makkasan station, then get on the MRT Subway and take that to the Sukhumvit/Asok station. Transfer to the BTS Skytrain at Asok and Nana is one stop away. There is about a 4-5 minute walk from the Makkasan station to the MRT station, and another 4-5 minute walk when transferring from the MRT to BTS. The price for the Airport train will be about 40 baht, and the MRT will be about 15 baht, and the Skytrain will be 15 baht. You can also take a Taxi from the airport.

Cost will be about 300-350 baht per taxi. Taxis are easy because you will be dropped off at your hotel, and if you are not traveling at rush hour it is fairly fast.

Νυχτερινή ζωή της Μπανγκόκ

Νυχτερινή ζωή της Μπανγκόκ

 • Nana Entertainment Plaza
 • Soi Cowboy
 • Patpong Bangkok’s Entertainment District
 • Khao San Road
 • Silom Road
 • RCA Royal City Avenue
 • Sukhumvit Soi 11

Bangkok Night Shows

 • Siam Niramit Show
 • Calypso Cabaret Show at Asiatique
 • Ladyboy Show
 • Mambo Cabaret Show
 • Playhouse Cabaret Show

Sea Life Bangkok Ocean World – Ο κόσμος του ωκεανού

Είναι το μεγαλύτερο ενυδρείο της Νοτιοανατολικής Ασίας και βρίσκεται στην καρδιά της Μπανγκόκ στο υπόγειο του εμπορικού κέντρου Siam Paragon. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη με τον εναέριο σιδηρόδρομο (BTS Skytrain) στην στάση Σιάμ με κατευθείαν πρόσβαση στο εμπορικό κέντρο. Το Siam Ocean World χωρίζεται σε διάφορες ζώνες όπως τροπικό δάσος, ανοιχτός ωκεανός κλπ. με πληροφορίες για τα είδη.

Lumpini Park – Πάρκο Λούμπινι της Μπανγκόκ

Βρίσκεται κοντά στο κέντρο επί της οδού Ράμα με μια τεχνητή λίμνη στο κέντρο του πάρκου, έναν εξαιρετικά προσεγμένο κήπο, γέφυρες και Ταϊλανδέζικη αρχιτεκτονική σπιτιών.

Ο Ζωολογικός κήπος Ντούσιτ

Ο Ζωολογικός κήπος Ντούσιτ είναι ο πρώτος ζωολογικός κήπος της Ταϊλάνδης με μια μεγάλη και πλούσια συλλογή από Ασιατικά αλλά και Αφρικάνικα ζώα. Βρίσκεται στα βόρεια της πόλης της Μπανγκόκ, πολύ κοντά στο παλάτι Βίμανμεκ (Vimanmek Palace) και στην αίθουσα θρόνου Anantasamakhom.

Δημοφιλή πάρκα στην Μπανγκόκ
Lumpini, Benjakitti, Benjasiri, Chatuchak, Queen Sirikit, Rama IX

Περίχωρα της Μπανγκόκ

Samutprakan Crocodile Farm and Zoo, Thailand

Από την Μπανγκόκ μπορείτε να κάνετε ημερήσιες εκδρομές στα περίχωρα της σε τουριστικού προορισμούς γειτονικών επαρχιών. Το μόνο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε είναι η κίνηση στους δρόμους ειδικά τις απογευματινές ώρες.

Οι επαρχίες Νακόν Πατόμ (απόσταση 56 χιλιόμετρα), Σαμούτ Πρακάν (απόσταση 26 χιλιόμετρα), Νοτάμπουρι (απόσταση 13 χιλιόμετρα), Αγιούταγια (απόσταση 76 χιλιόμετρα) αλλά και άλλες επαρχίες διαθέτουν πολλά και αξιόλογα μνημεία.

Ιστορικό πάρκο της Αγιούταγια

Μόλις 76 χιλιόμετρα βόρεια από την Μπανγκόκ βρίσκεται η αρχαία πόλη της Αγιούταγια. Το ιστορικό πάρκο υπάρχουν ερείπια ναών και παλατιών της πρωτεύουσας του αρχαίου βασιλείου της Αγιουτάγια. Το πάρκο βρίσκεται σε ένα νησί περιτριγυρισμένο από τρεις ποταμούς όπου ήταν παλιά η πρωτεύουσα. Το βασίλειο Αγιούταγια, το οποίο υπήρξε από το 1351 έως το 1767, ήταν μία από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες της εποχής του. Τα ερείπια πολλών εντυπωσιακών ναών και παλατιών δείχνουν τον πλούτου του αρχαίου βασιλείου.

Η Αρχαία Πόλη στο Σαμούτ Πρακάν

Η αρχαία πόλη στο Σαμούτ Πρακάν είναι το μεγαλύτερο αρχαίο υπαίθριο πάρκο της Ταϊλάνδης και βρίσκεται στην επαρχία Σαμούτ Πρακάν σε απόσταση 26 χιλιομέτρων από το κέντρο της Μπανγκόκ νοτιοανατολικά. Η πρόσβαση είναι εφικτή από την οδική αρτηρία Σουκούμβιτ μέχρι να φθάσετε στην επαρχία Σαμούτ Πρακάν. Πολύ κοντά βρίσκεται και η φάρμα κροκοδείλων. Συμεριλαμβάνει 116 μνημεία από την ιστορία της χώρας.

Η πλωτή αγορά Νταμνοέν Σαντουάκ (Damnoen Saduak)

Η πλωτή αγορά Νταμνοέν Σαντουάκ (Damnoen Saduak)

Είναι η πιο γνωστή πλωτή αγορά της Ταϊλάνδης και βρίσκεται στην επαρχία Ρατσάμπουρι περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μπανγκόκ. Δεδομένου του άριστου ποιοτικού έδαφους κατά μήκος του καναλιού το οποίο είναι πολύ εύφορο, η περιοχή έχει μεγάλες δυνατότητες παραγωγής διαφόρων ειδών φρούτων και λαχανικών.

Η πώληση αγαθών και κυρίως φρούτων και λαχανικών με βάρκες μέσα στα μικρά κανάλια, υπήρξε για πολλά χρόνια το φαινόμενο της πλωτής αγοράς Νταμνοέν Σαντουάκ (Damnoen Saduak). Σήμερα λόγου του υπερβολικού τουρισμού έχουν αλλάξει τα πράγματα σε μικρά καταστήματα σουβενίρ, εστιατόρια, καφέ κλπ. Πολλές εκδρομές με βάρκες πραγματοποιούνται επίσης επί καθημερινής βάσης στην πλωτή αγορά που στηρίζεται πλέον καθαρά στον τουρισμό.

Νοντάμπουρι

Το Νοντάμπουρι είναι μια πόλη ενωμένη με την Μπανγκόκ αλλά θεωρείτε ξεχωριστή επαρχία. Στο Νοντάμπουρι υπάρχουν εξίσου αξιόλογα μνημεία και ναοί και βρίσκεται βόρεια από το κέντρο της Μπανγκόκ μόλις 13 χιλιόμετρα. Ο πιο εύκολος τρόπος για να φθάσετε στο Νοτάμπουρι είναι με τα ποταμόπλοια του Τσάο Πράγια που καταλήγουν εκεί (τερματικός σταθμός). Η διαδρομή διαρκεί γύρω στα 30 λεπτά και το εισιτήριο είναι εξαιρετικά φθηνό.

Το μεγαλύτερο Τσέντι του κόσμου

Το μεγαλύτερο τσέντι του κόσμου βρίσκεται στην επαρχία Νακόν Πατόμ Κεντρική Ταϊλάνδη στο κέντρο της πόλης του Νακόν Πατόμ μόλις 56 χιλιόμετρα απόσταση από την Μπανγκόκ και έχει ύψος 127 μέτρα. Δείτε μερικά βίντεο.

Crocodile Farm – Φάρμα Κροκοδείλων στο Σαμούτ Πρακάν

Η φάρμα των κροκοδείλων που είναι παγκοσμίως γνωστή ως η μεγαλύτερη που υπάρχει βρίσκεται στην επαρχία του Σαμούτ Πρακάν πολύ κοντά στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ.

Samphran Elephant Ground & Zoo – Ζωολογικός κήπος Σαμπράν στην επαρχία της Νακόν Πατόμ

Δυτικά της Μπανγκόκ στην επαρχία της Νακόν Πατόμ και μόλις ένα χιλιόμετρο απόσταση από τον Ροδόκηπο (Rose Garden) με χιλιάδες κροκόδειλους, ελέφαντες, φωτογράφηση με τίγρεις και επιδείξεις κατά διαστήματα της ημέρας.

Wat Bang Kung ένας μοναδικός ναός στην Ταϊλάνδη

Wat Bang Kung είναι ένας μοναδικός ναός στην Ταϊλάνδη και αυτό στο εξωτερικό του κτιρίου είναι αγκαλιασμένο από κορμούς και κλαδιά δέντρων, όπως και τα μνημεία του ναού Ανγκόρ Βατ στην Καμπότζη. Ο ναός βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά από την πλωτή αγορά Amphawa. Το βίντεο που ακολουθεί είναι από το εσωτερικό του ναού και τους γύρω χώρους.

Rose Garden – Ροδόκηπος στην επαρχία της Νακόν Πατόμ

Ο Ροδόκηπος αποτελεί σπουδαίο αξιοθέατο της επαρχίας Νακόν Πατόμ σε μια περιοχή 75 στρεμμάτων με επιδείξεις ελεφάντων, ψυχαγωγικά κέντρα, κήπους, Ταϊλανδέζικη αρχιτεκτονική σπιτιών, μια λίμνη στο κέντρο του πάρκου για χαλάρωση, καταστήματα με σουβενίρ, και μια παράσταση από την κουλτούρα του τόπου που συμπεριλαμβάνει πάλη ξιφών, Muay Thai κλπ.

Η απογευματινή πλωτή αγορά της Ταϊλάνδης γνωστή ως Amphawa

Η Νταμνοέν Σαντουάκ είναι η πιο γνωστή πλωτή αγορά της Ταϊλάνδης, με δεύτερη δημοφιλέστερη την Amphawa που βρίσκεται στο Σαμούτ Σονγκράμ μία επαρχία περίπου 120 χιλιόμετρα δυτικά της Μπανγκόκ. Η πλωτή αγορά της Amphawa λειτουργεί από το απόγεμα και μετά μέχρι αργά το βράδυ. Πολλές εκδρομές σε ναούς υπάρχουν με τα κλασσικά longtail boats της χώρας.

 • Maeklong σιδηροδρομική αγορά στο Samut Songkhram
 • Αρχαία πόλη Mueang Boran στο Σαμούτ Πρακάν
 • Wat Phra Pathom Chedi στην Νακόν Πατόμ, ένα από το υψηλότερα της γης
 • Samphran Elephant Ground & Zoo, Πάρκο ελεφάντων και ζωολογικός κήπος Σαμπράν
 • Πλωτή Αγορά Damnoen Saduak στο Ratchaburi
 • Ταϊλανδέζικο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στην Νακόν Πατόμ
 • Πλωτή Αγορά Amphawa στο Samut Songkhram
 • Mahachai σιδηροδρομική αγορά στο Samut Sakhon
 • Ροδόκηπος στην Νακόν Πατόμ
 • Φάρμα κροκοδείλων και ζωολογικός κήπος στο Σαμούτ Πρακάν
 • Bang Sai Λαογραφικό Κέντρο Τεχνών και Χειροτεχνίας στην Αγιούταγια
YouTube
Maeklong and Mahachai Railway Market

Baiyoke Tower II, Bangkok, Thailand

Ουρανοξύστες της Μπανγκόκ

Υπήρξε ραγδαία ανάπτυξη υπερσύγχρονων κτιρίων στην Ασία τα τελευταία 10 χρόνια μετά την οικονομική άνοδο της Κίνας.

Στην Μπανγκόκ υπάρχουν σήμερα πολλοί ουρανοξύστες πάνω από 150 μέτρα το οποίο είναι και το ελάχιστο ύψος που πρέπει να έχει ένα κτίριο για να ονομαστεί ουρανοξύστης.

Baiyoke Sky Tower II

Bangkok Old Photos

Στον τελευταίο όροφο του ουρανοξύστη Baiyoke Sky Tower II υπάρχει ένα μικρό μουσείο το οποίο συμπεριλαμβάνει και κάποιες φωτογραφίες της πρωτεύουσας όπως ήταν πριν από πολλά χρόνια. Ο Baiyoke Sky Tower II ήταν το ψηλότερο κτίριο της Μπανγκόκ μέχρι το 2016 που την θέση του πήρε ο MahaNakhon Tower με 314 μέτρα ύψος. Ο σιδηροδρομικός σταθμός Χουά Λαμπόνγκ της Μπανγκόκ στην φωτογραφία κάποτε.

Τα ψηλότερα κτίρια στην Μπανγκόκ

 • MahaNakhon 314 m
 • Baiyoke Tower II 304 m
 • The River South Tower 268 m
 • State Tower 247 m
 • Magnolias Ratchadamri Boulevard 242 m
 • Menam Residences 235 m
 • Centara Grand & Convention Centre 234 m
 • The Met Sathon 231 m
 • Empire Tower 227 m
 • MARQUE Sukhumvit 222 m
 • Jewelry Trade Center 221 m
 • The Pano 220 m
 • China Resources Tower 210 m
YouTubeBangkok’s Business Center and the Skyscraper

7 Παράξενα και Λαμπερά Κτίρια της Μπανγκόκ

 • Elephant Building in Chatuchak
 • Robot Building in Sathorn Road
 • The Ghost Tower
 • Park Ventures in Wireless Road
 • Pearl Bangkok
 • MahaNakhon Tower

Greater Bangkok, ΜπανγκόκΤο κτίριο Ρομπότ της Μπανγκόκ

Το κτίριο ρομπότ που βρίσκεται επί της οδού Σαθόρν (Sathorn road) είναι ένα παράδειγμα σύγχρονης αρχιτεκτονικής της Μπανγκόκ. Στο κτίριο σχεδιάστηκε για την τράπεζα της Ασίας για να δείξει με αυτό τον τρόπο την μηχανοργάνωση των τραπεζικών εργασιών. Το κτίριο έχει μια κλασική ρομποτική εμφάνιση με μάτια, κεραίες ρομπότ κλπ.

Sathorn Unique Tower ο πύργος φάντασμα της Μπανγκόκ

Το Sathorn Unique Tower είναι ένα μισοτελειωμένο κτίριο στην Μπανγκόκ, κοντά στον ποταμό Τσάο Πράγια το οποίο ήταν πραγραματισμένο για κατασκευή πολυτελές συγκρότημα διαμερισμάτων. Η κατασκευή του κτιρίου σταμάτησε κατά τη διάρκεια της κρίσης της Ασίας του 1997. Το επίσημο όνομα είναι Sathorn Unique, αλλά οι ντόπιοι το αναφέρουν ως “Ghost Tower” που σημαίνει Πύργος φάντασμα.

Σήμερα πολλοί βρήκαν την ευκαιρία να εισέλθουν στο κτίριο και ανεβούν στο τελευταίο όροφο του απ’ όπου η θέα της πόλης της Μπανγκόκ είναι καταπληκτική. Εκτός αυτού πολλοί βρήκαν και την ευκαιρία να τραβήξουν μερικά καταπληκτικά βίντεο από τους τελευταίους ορόφους του κτιρίου. Δείτε μερικά παρακάτω.

Freerunning In Bangkok’s Ghost Tower | Team Farang

A midst the impressive skyline that towers above the little street stalls and busy streets of Bangkok you will find one that stands out. This 50-storey skyscraper has been abandoned mid-construction since the economic crash in the 90s and has been dubbed by the locals as Ghost Tower. Jason and Shaun spent the day exploring the epic tower, and filming it from a Freerunners perspective.

Παράξενα αξιοθέατα στην Μπανγκόκ

 • Tuptim Shrine, the Penis Shrine
 • Abandoned 747 Aircraft
 • DC-3 on Koh Kret islan

Ταινίες που γυρίστηκαν στην Μπανγκόκ

 • Bangkok: Επικίνδυνη αποστολή (2008). Η ταινία γυρίστηκε στην οδό Naradhiwat Rajanagarindra και άλλες περιοχές στην Μπανγκόκ.
 • Η παραλία (2000)
 • Ο κύκλος των αναμνήσεων (2013)
 • Ninja: Shadow of a Tear (2013)
 • Ong-Bak: Η Εκδίκηση του Δράκου (2003)
 • A Fighter’s Blues (2000)
 • Ο Ελαφοκυνηγός (1978)
 • Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007, Ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι (1974). The film location was Ratchadamnoen Boxing Stadium, Ancient Siam or Muang Boran (Ancient City) in Samut Prakan Province and more areas.
 • Hangover 2 (2011)
 • Shadows (2010)
 • Μόνο ο Θεός συγχωρεί (2013)
 • Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007, Το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει (1997). Η ταινία γυρίστηκε στον ουρανοξύστη Sinn Sathorn στον δρόμο Krung Thonburi στην περιοχή Thonburi της Μπανγκόκ και άλλα μέρη γύρω από τον Τόνμπουρί κοντά στον ποταμό Chao Phraya (Bangkok Noi και Bangkok Yai).

Κορυφαία φεστιβάλ στην Μπανγκόκ

 • Chinese New Year (Yaowarat Road in Chinatown)
 • Wai Khru Tattoo Festival
 • Makha Bucha Day
 • Songkran Water Festival (best place to celebrate Songkran: Khao San Road)
 • Loy Krathong Festival (best place to celebrate Loy Krathong: Golden Mount & Wat Saket)
 • International Festival of Music & Dance
 • New Year’s Eve (Fireworks at Chao Phraya River)
Μπανγκόκ Light of Happiness

Η τρισδιάστατη έκθεση φωτισμού, η οποία αποτελούνταν από πέντε εκατομμύρια λαμπτήρες, ήταν μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Δημαρχείο της Μπανγκόκ. Διοργανώθηκε από τη Μητροπολιτική Διοίκηση της Μπανγκόκ ύψους 39 εκατομμυρίων μπατ. Δείτε το σχετικό βίντεο.

Το travelnikos.com θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Το travelnikos.com θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here