Ρατσάμπουρι, Δυτική Ταϊλάνδη

Η επαρχία Ρατσάμπουρι βρίσκεται 80 χιλιόμετρα δυτικά της Μπανγκόκ στα σύνορα με την Βιρμανία (Μιανμάρ). Την επαρχία την διασχίζει ο ποταμός Mae Khlong και διαθέτει ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της χώρας την πλωτή αγορά Damnoen Saduak. Το ανατολικό τμήμα της αποτελείτε από πεδιάδες ενώ το δυτικό προς την Βιρμανία (Μιανμάρ) από βουνά και την οροσειρά Tanawsri.

Πολλές σπηλιές υπάρχουν στο Ρατσάμπουρι (Ratchaburi). Στα δυτικά συναντά κανείς και πολλούς καταρράκτες, ενώ η επαρχία αποτελεί πέρασμα από τον βορρά προς την νότια Ταϊλάνδη.

Πρωτεύουσα: Ρατσάμπουρι
Γεωγραφική περιοχή: Κεντρική Ταϊλάνδη
Συνορεύει: Βόρεια: Mε την επαρχία Κατσανάμπουρι, Νότια: Mε την επαρχία Πέτσαμπουρι, Δυτικά: Mε την Βιρμανία (Μυανμάρ), Ανατολικά: Mε τις επαρχίες Νακόν Πατόμ, Σαμούτ Σονγκράμ και Σαμούτ Σακόν
Απόσταση από Μπανγκόκ: 100 χλμ.

Πλωτή αγορά

Η πλωτή αγορά Damnoen Saduak δεν είναι απλά το κύριο αξιοθέατο της επαρχίας του Ρατσάμπουρι αλλά και ένα από τα δημοφιλέστερα της χώρας. Επίπεδες βάρκες με φρέσκα προϊόντα κινούνται στα κανάλια που καταλήγουν στον ποτάμι Mae Klong.

Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια που διοργανώνουν τα τουριστικά γραφεία της Μπανγκόκ προς την πλωτή αγορά και άλλα αξιοθέατα της περιοχής. Η απόσταση από την Μπανγκόκ είναι περίπου 105 χιλιόμετρα.

Damnoen Saduak Floating Market

Αρχαία πόλη και Μουσείο Ban Khu Bua

Η αρχαία πόλη του Bua Koo, βρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα από την πόλη του Ρατσάμπουρι (Ratchaburi), πολλά αρχαιολογικά ευρήματα υπάρχουν εδώ από την εποχή Dvaravati της ιστορίας της Ταϊλάνδης. Κοντά στον ιστορικό αυτόν τόπο υπάρχει και ένα μουσείο με αντικείμενα τέχνης και πολιτισμού της περιοχής. Πολλά ανθρώπινα κέρινα ομοιώματα επίσης σε διάφορες στάσεις εργασίας κλπ.

Καταρράκτης Καο Τσομ

Ο καταρράκτης Κάο Τσομ βρίσκεται στα δυτικά της επαρχίας του Ρατσάμπουρι κοντά στα σύνορα με την Βιρμανία, και μόλις ένα χιλιόμετρο από την θερμή πηγή Bo Khlung. Αποτελείτε από εννέα επίπεδα και υπάρχουν μονοπάτια μέσα από το δάσος που οδηγούν στο τελευταίο επίπεδο. Η όλη διαδρομή διαρκεί από δύο ως τρεις ώρες.

Kaew Chan or Nine Level Waterfall

Εθνικό μουσείο

Βρίσκεται στην οδό Woradet πολύ κοντά στον ποταμό του Ρατσάμπουρι (Ratchaburi). Όπως σε όλα τα μουσεία έτσι και εδώ απαγορεύεται η φωτογράφηση εντός του μουσείου. Το κτίριο ανεγέρθηκε το 1922, και λειτουργεί ως μουσείο από το 1988. Αρχαία αντικείμενα υπάρχουν στο μουσείο, ενώ στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν αντικείμενα από την αγροτική ζωή και την κουλτούρα της περιοχής.

Ο ναός του μεγάλου λευκού Βούδα

Από την πόλη του Ρατσάμπουρι (Ratchaburi) είναι δώδεκα χιλιόμετρα και είναι κοντά.

Ναός Wat Phra Si Rattana Mahathat

Ο ναός Phra Si Ratana Mahathat είναι το κόσμημα της επαρχίας Ρατσάμπουρι, το πιο διάσημο αξιοθέατο. Η αρχική του ονομασία ήταν Wat Na Phra That βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Mae Klong στην πόλη του Ρατσάμπουρι (Ratchaburi). Η αρχιτεκτονική του είναι συναρπαστική. Μικρογραφία του ναού υπάρχει στην αρχαία πόλη του Σαμούτ Πρακάν, Μουάνγκ Μποράν.

Wat Mahathat Worawihan Ratchaburi

Σπηλιά Τσομπόν

Το σπήλαιο βρίσκεται τριάντα χιλιόμετρα δυτικά της πόλης του Ρατσάμπουρι, στην περιοχή Chom Bueng. Η αρχική του ονομασία είναι Tham Mutchalin. Το σπήλαιο δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, μια όμορφη ξαπλωτή εικόνα του Βούδα υπάρχει στο εσωτερικό του, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

Πέτρινο δάσος

Το πέτρινο πάρκο γνωστό με το όνομα Khao Ngu βρίσκεται οκτώ χιλιόμετρα από την πόλη του Ρατσάμπουρι (Ratchaburi). Υπάρχουν διάφορες διαδρομές μέσα στα μεγάλα βράχια και σε κάποια σημεία υπάρχει θέα προς το τοπίο. Στην περιοχή βρίσκεται και η σπηλιά Ruesi Khao Ngu που στεγάζει εικόνες του Βούδα σκαλισμένες επάνω στον τοίχο, δημιουργημένες πολλά χρόνια πριν σε ύφος της τέχνης της Αγιούταγια.

Khao Ngu Stone Park

Σπηλιά Ruesi Khao Ngu

Απέχει μόλις οκτώ χιλιόμετρα από την πόλη του Ρατσάμπουρι. Το σπήλαιο στεγάζει ένα ανάγλυφο εικόνας του Βούδα, που θεωρείται το παλαιότερο αρχαιολογικά ευρήματα της περιόδου Dvaravati που βρέθηκαν στο Ρατσάμπουρι (Ratchaburi).

Σπηλιά Khao Bin

Το Ρατσάμπουρι φημίζεται για πολλές σπηλιές (ίσως είναι από τις επαρχίες με τις περισσότερες σπηλιές). Μία από τις γνωστές σπηλιές είναι η σπηλιά Khao Bin. Από την πόλη δεν απέχει πολλά χιλιόμετρα, περίπου 20 χλμ. προς την πόλη Chom Bueng. Το σπήλαιο έχει μια διαδρομή περίπου 300 μέτρα, φωτισμένο εσωτερικά με διάφορους πολύχρωμους φωτισμούς και με καταπληκτικές σκηνές από σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Ο ναός του μεγάλου λευκού Βούδα Ρατσάμπουρι

Από την πόλη του Ρατσάμπουρι (Ratchaburi) είναι δώδεκα χιλιόμετρα και είναι κοντά στην περιοχή των πέτρινων βράχων. Στην κορυφή του λόφου βρίσκεται ένα μεγάλο λευκό καθιστό άγαλμα του Βούδα, το οποίο είναι ορατό από πολλά σημεία λόγου του μεγάλου μεγέθους. Από το σημείο αυτό βέβαια υπάρχει θέα προς όλη την περιοχή.

Khao Wang

Το Khao Wang βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για έναν μικρό λόφο με ύψος 44 μέτρα που στεγάζει έναν ναό αλλά και που παρέχει στους επισκέπτες θέα προς την πόλη του Ρατσάμπουρι. Είναι από τα σημεία που πρέπει να επισκεφτεί ο επισκέπτης και που είναι εύκολα προσβάσιμα μέσα στην πόλη του Ρατσάμπουρι.

Εθνικό πάρκο Chaloem Phrakiat Thai Prachan

Το Chaloem Phrakiat Thai Prachan, είναι ένα μικρό εθνικό πάρκο στα νότια της επαρχίας τοπυ Ρατσάμπουρι, δεν συγκρίνεται με τα μεγάλα εθνικά πάρκα της χώρας και τα αξιοθέατα του είναι ελάχιστα τα οποία συμπεριλαμβάνουν έναν καταρράκτη, Hotspring, viewpoints, μια μεγάλη λίμνη κλπ. Ο καταρράκτης είναι προσβάσιμος μόνο από μονοπάτια και βρίσκεται αρκετά μακριά (25 χλμ). Αν ποτέ κανείς πάει μπορεί να μας γράψει περισσότερα.

Siam Cultural Park

Η κουλτούρα της Ταϊλάνδης μέσα σε ένα πάρκο. Βρίσκεται στην επαρχία του Ρατσάμπουρι προς τα βόρεια όχι πολύ μακριά από την εθνική οδό. Υπάρχουν κατασκευές σπιτιών από την νότια, βόρεια, βορειοανατολική, ανατολική, κεντρική Ταϊλάνδη, μουσείο με κέρινα ομοιώματα, σπηλιά με βουδιστικές αναπαραστάσεις, τεχνητός καταρράκτης και άλλα πολλά. Η είσοδος είναι 300 baht αλλά αξίζει τον κόπο, χρειάζεσαι αρκετές ώρες για να γυρίσεις το πάρκο. Από το μουσείο με τα κέρινα ομοιώματα εκτός από Ταϊλάνδέζικες προσωπικότητες υπάρχουν και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.

Wat Khao Chong Pran

Ο συγκεκριμένος ναός που βρίσκεται στην επαρχία Ρατσάμπουρι στα βόρεια, έχει κάτι πολύ χαρακτηριστικό. Χιλιάδες νυχτερίδες κατοικούν μέσα στις σπηλιές του οι οποίες κάνουν την έξοδο τους κατά τις απογευματινές ώρες. Συνήθως συγκεντρώνονται κόσμος για να δει το θέαμα της εξόδου, όπως και πολλοί φωτογράφοι.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here