Πνομ Πεν | Ταξιδιωτικός Οδηγός | Πληροφορίες

Η Πνομ Πενχ είναι μια πόλη γεμάτη από ιστορικά μνημεία. Η πόλη ξεπερνάει τους δύο εκατομμύρια κατοίκους και η ζωή κυλάει σε ποιο χαλαρούς τόνους σε σχέση με τις μεγαλουπόλεις των γειτονικών κρατών, Βιετνάμ και Ταϊλάνδης.

Το Μνημείο της Ανεξαρτησίας (Vimean Ekareach)

Βρίσκεται στην συμβολή τριών μεγάλων ποταμών του Chaktomuk, του Quatre Bras, του Tonle Sap και Bassac.

Η Πνομ Πεν υπήρξε κάτω από γαλλικό αποικιακό έλεγχο από το 1863 έως το 1953, άκμασε κατά την ανεξαρτησία στη δεκαετία του 1960, πολιορκήθηκε από τους Ερυθρούς Χμερ την δεκαετία του 70, για να ξανά αναζωογονηθεί την δεκαετία του 80 και από την δεκαετία του 90 μέχρι σήμερα βρίσκεται σε μια εξέλιξη και σε μια συνεχιζόμενη ανάπτυξη.

Το Μνημείο της Ανεξαρτησίας (Vimean Ekareach), Independence Monument

Το Μνημείο της Ανεξαρτησίας (Vimean Ekareach) στην Πνομ Πενχ, την πρωτεύουσα της Καμπότζης, χτίστηκε το 1958. Βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Norodom Boulevard και Sihanouk στο κέντρο της πόλης.

YouTubeView of Independence Monument Park, Phnom Penh City, Cambodia

Φυλακές S-21, το μουσείο γενοκτονίας στην Πνομ Πενχ, Tuol Sleng Genocide Museum

Είναι από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Πνομ Πενχ. Υπήρξε σχολικό κτίριο και συγκεκριμένα γυμνάσιο πριν από την εποχή του Πολ Ποτ και τον Ερυθρών Χμερ, αλλά μετατράπηκε σε ένα κολαστήριο για τους αντιστασιακούς όπως δήλωναν οι Χμερ ή διαφορετικά για όλους τους μορφωμένους ανθρώπους (όσους φορούσαν γυαλιά μυωπίας, όσοι ήταν απόφοιτη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης).

Τώρα είναι ένα αξιοθέατο με μικρή είσοδο, αλλά και ένα μικρό μουσείο με φωτογραφίες από τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους, που βασανίστηκαν μέχρι θανάτου, που αιχμαλωτίσθηκαν κτλ.

YouTubeS21 Prison – Tuol Sleng Genocide Museum / Phnom Penh

Choeung Ek Genocidal Center

Τα πεδία θανάτου όπου εκτελέστηκαν 17.000 πολίτες την εποχή των Χμερ του Πολ Ποτ

Το μεγάλο αυτό μνημείο που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Πνομ Πενχ στα νότια υπήρξε τόπος μαρτυρίου για χιλιάδες πολίτες της χώρας κυρίως μορφωμένους ανθρώπους την εποχή του Πολ Ποτ και των ερυθρών Χμερ. Συγκεκριμένα εκτελέστηκαν 17.000 πολίτες από το 1975 έως το 1979.

Choeung Ek, τα πεδία θανάτου, τα κοιμητήρια

Δίπλα από το κεντρικό κτίριο του Choeung Ek, τα λεγόμενα πεδία θανάτου υπάρχουν μαζικοί τάφοι από τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους σε αυτό το μέρος. Θυμίζει κάτι σαν μαζικές εκτελέσεις την εποχή των ναζί.

History of Cambodia – S21, Killing Fields & Khmer Rouge | Phnom Penh

Some call it “The Dark History of Cambodia” …after the Golden Era – only about 40 years ago – Pol Pot and the Khmer Rouge brought four years of unimaginable cruelty to the country.

In Phnom Penh you can finde the Tuol Sleng Genocide Museum – former Prision S21 – and the Choeung Ek Killing Fiedls. Both places display and tell about the recent intangible past of Cambodia.

Το μουσείο στα πεδία θανάτου

Το μουσείο είναι αφιερωμένο σε αυτούς που έχασαν την ζωή τους στα πεδία θανάτου. Με πολλές φωτογραφίες από προσωπικότητες της εποχής, τραγουδιστές, συγγραφείς κλπ. που συγκαταλέγονταν στους μορφωμένους ανθρώπους.

YouTubeChoeung Ek-The Killing Fields | Phnom Penh | Cambodia

Choeung Ek killing fields as tourist attractions on the outskirts of Phnom Penh is Choeung Ek, better known as the extermination camps. Choeung Ek is located 15 kilometres to the South of Phnom Penh, about 25 minutes by car. In this terrible place there are buried in mass graves, more than 8,000 people, about collective graves there is a monument to the memory of the victims.

Many of the victims who perished here first passed through S-21 facilities (Toul Sleng Museum today).Undoubtedly one of the hardest points of the visit are the shelves full of human skulls.This video recorded 29 November 2015.Thank you for visiting my channel.

Το Βασιλικό παλάτι και η Ασημένια παγόδα

Η αίθουσα θρόνου χτίστηκε το 1866 και χρησίμευε ως κατοικία του βασιλιά της Καμπότζης, κατοικία της οικογένειάς του, όπως επίσης για την φιλοξενία ξένων αξιωματούχων, αλλά και ως σύμβολο του Βασιλείου. Σήμερα είναι το βασικό παλάτι είναι το μεγαλύτερο αξιοθέατο της πρωτεύουσας της Καμπότζης, της Πνομ Πενχ και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και πολύ κοντά στο ποτάμι.

Η ασημένια παγόδα κατασκευάστηκε από ξύλο το 1866 και αργότερα ανακατασκευάστηκε από τον βασιλιά Σιχανούκ με ένα ένθετο πάτωμα που αποτελείτε από 5.329 στερεά ασημένια πλακίδια, από όπου πήρε και το όνομα της.

Things to Do in Phnom Penh Cambodia – Attractions and Tourism

See the best things to do in Phnom Penh. The capital of Cambodia is a beautiful city full of tourists attractions.

Visit with us as we explore the best tourists spots including the Royal Palace and Central Market.

Το εθνικό μουσείο της Πνομ Πενχ

Πλούσιο σε ευρήματα της εποχής των Χμερ, το εθνικό μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης κοντά στο Βασιλικό παλάτι και την Ασημένια παγόδα. Έχει σχαδιαστεί από Γάλλο αρχιτέκτονα το 1920 σε στυλ Χμερ.

National Museum | Phnom Penh | Cambodia
YouTube

The National Museum of Cambodia in Phnom Penh is Cambodia’s largest museum of cultural history and is the country’s leading historical and archaeological museum.The museum houses is one of the world’s largest collections of Khmer art, including sculptural, ceramics, bronzes, and ethnographic objects.

The Museum’s collection includes over 14,000 items, from prehistoric times to periods before, during, and after the Khmer Empire, which at its height stretched from Thailand, across present-day Cambodia, to southern Vietnam.The National Museum of Cambodia is located on Street 13 in central Phnom Penh, to the north of the Royal Palace and on the west side of Veal Preah Man square. The visitor’s entrance to the compound are at the corner of Streets 13 and 178.

The Royal University of Fine Arts is located on the west side of the museum. The museum is under the authority of Cambodian Ministry of Culture and Fine Arts. The Museum buildings, inspired by Khmer temple architecture, were constructed between 1917 and 1924, the museum was officially inaugurated in 1920, and renovated in 1968.This video recorded 28 November 2015.Thank you for visiting my channel.

Η κεντρικό αγορά της Πνομ Πενχ

Το κτίριο της κεντρικής αγοράς είναι πολύ χαρακτηριστικό, ορόσημο επίσης της πόλης Πνομ Πενχ. Το κτίριο έχει τέσσερις προεκτάσεις ενώ στο κέντρο του υψώνεται ένας τρούλος.

Στα παλιά χρόνια και συγκεκριμένα πριν από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο η περιοχή της αγοράς δεν ήταν τίποτα άλλο από ένας βάλτος μια λίμνη η οποία αποξηράνθηκε και στην θέση της κατασκευάστηκε αυτή η κεντρική αγορά, το 1935-1937, κατά τη διάρκεια της γαλλικής αποικιακής περιόδου.

Walking through Phnom Penh Central Market (Phsar Thmei) Cambodia

Μνημείο φιλίας Βιετνάμ Καμπότζης

Το μνημείο βρίσκεται στο κεντρικό πάρκο της Πνομ Πενχ, πρωτεύουσα της Καμπότζης, που σηματοδοτεί την συμμαχία μεταξύ των δύο χωρών Βιετνάμ και Καμπότζης. Το μνημείο χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 από το καθεστώς που ανέλαβε μετά την πτώση των ερυθρών Χμερ του Πολ Ποτ.

Από το βασιλικό παλάτι το μνημείο είναι σχετικά πολύ κοντά, αποτελείτε από ηρωικά αγάλματα στρατιωτών και από τις δύο πλευρές, Βιετνάμ και Καμπότζης που στέκονται φρουροί σε μια Καμποτζιανή γυναίκα που κρατάει το μωρό της (στοιχεία από σοβιετικό ρεαλισμό 1930).

Ναός Πνομ

Χαρακτηριστικός ναός που βρίσκεται επάνω σε λόφο με θέα την πόλη της Πνομ Πενχ, αποτελεί και χώρο ψυχαγωγίας τριγύρω μιας και είναι και πάρκο της περιοχής. Ο ναός ανακατασκευάστηκε πολλές φορές χρονολογικά το 1434, το 1806, το 1894 και το 1926. Ένα μεγάλο υπαίθριο ρολόι είναι επίσης ένα από τα όμορφα δείγματα του πάρκου που περιτριγυρίζει τον ναό.

YouTube
Wat Phnom Buddhist Temple in Phnom Penh

Ναός Ουναλόμ

Ο ναός Βατ Ουναλόμ (Wat Ounalom) βρίσκεται στο κέντρο της πόλης απέναντι από την αποβάθρα του ποταμού Μεκόνγκ Sisowath και πολύ κοντά στο βασιλικό παλάτι της Καμπότζης.

Είναι ο πιο σημαντικός ναός της πρωτεύουσας της Καμπότζης Πνομ Πενχ, κέντρο βουδισμού. Κατασκευάστηκε το 1443, μεγάλο τμήμα του καταστράφηκε κατά την περίοδο των Ερυθρών Χμερ του Πολ Ποτ, αλλά αποκαταστάθηκε με την πάροδο του χρόνου. Πριν από το 1975 και την εισβολή των Ερυθρών Χμερ στην πόλη, στον ναό Βατ Ουναλόμ (Wat Ounalom) ζούσαν 500 μοναχοί.

Wat Ounalom, Phnom Penh, Cambodia

Ποταμός Tonle Sap, Μεκόνγκ, Πνομ Πενχ, Καμπότζη

Ο ποταμός Tonle Sap ξεκινάει από την ομώνυμη λίμνη Tonle Sap που είναι η μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού της Νοτιοανατολικής Ασίας, πολύ συχνά θα την ακούσετε ως η μεγάλη λίμνη.

Παράλληλα με το ποτάμι στην πρωτεύουσα Πνομ Πενχ βρίσκεται η λεωφόρος Preah Sisovath και Sisowath Quay, τριών χιλιομέτρων λεωφόρο από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης που κατά μήκος της βρίσκονται πολλά καταστήματα τουριστικού ενδιαφέροντος, καφέ και εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Απέναντι προς την πλευρά του ποταμού υπάρχει πεζόδρομος που μπορεί κανείς να περπατήσει κατά μήκος και να χαζεύει τα νερά του ποταμού Tonle Sap και του Μεκόνγκ που ρέουν.

Η διασταύρωση των δύο ποταμών Μεκόνγκ και Tonle Sap βρίσκεται σε αυτό το σημείο.

Η Ρωσική αγορά

Η Ρωσική αγορά (στα Καμποτζιανά θα την ακούσετε ως Phsar Toul Tom Poung) εμφανίστηκε το 1980 όταν οι περισσότεροι από τους αλλοδαπούς της πρωτεύουσας της Καμπότζης Πνομ Πενχ ήταν Ρώσσοι, ήταν και ο λόγος που πήρε το όνομα της. Αρχιτεκτονικά δεν έχει κανέναν ενδιαφέρον όπως η κεντρική αγορά αλλά από πλούτο προϊόντων είναι γεμάτη.

Μετάξι, υποδήματα, είδη ένδυσης, ασημικά, πολύτιμους λίθους, βιβλία και χάρτες, σακίδια και τσάντες, Cd και DVD όπως επίσης και κοσμηματοπωλεία θα βρείετ μέσα στα στενα δρομάκια της αγοράς. Η αγορά βρίσκεται στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας Πνομ Πενχ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here