Ένα αρχιπέλαγος με 42 νησιά στον κόλπο της Ταϊλάνδης

Ότι είναι το Halong Bay για το Βιετνάμ είναι το Mu Ko Ang Thong National Park και το Phang Nga Bay για την Ταϊλάνδη. Το εθνικό θαλάσσιο πάρκο Mu Ko Ang Thong αποτελείτε από 42 μικρά και μεγάλα νησιά, από τα οποία τα περισσότερα είναι ακατοίκητα. Το μεγαλύτερο νησί είναι το Παλουάι που κατοικείτε από ντόπιους.

Τα νησάκια του θαλάσσιου πάρκου είναι: Νησί Phaluai, Νησί Wua Chio, Νησί Wua Talap, Νησί Mae Ko, Νησί Samsao, Νησί Phai Luak, Νησί Kha, Νησί Hindap, Νησί Phi, Νησί Wua Kantang, Νησί Mae Yat, Νησί Wua Te, Νησί Naiphut, Νησί Changsom, Νησί Hanuman, Νησί Thaiphlao, Νησί Huaklong και Νησί Kho Ban.

The Red Baron at Ang Thong Marine Park, Koh Samui, Thailand

Εκδρομές πραγματοποιούνται καθημερινά από το Κο Σαμούι και το Κο Πανγκάν τα οποία βρίσκονται ακριβώς απέναντι. Υπάρχει διανυκτέρευση στο εθνικό πάρκο σε μπανγκαλόου τα οποία βρίσκονται στο Koh Wua Talab, εκεί που βρίσκεται και η έδρα του πάρκου. Το πάρκο λόγου των καιρικών συνθηκών και τις βροχοπτώσεις από αρχές Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου παραμένει κλειστό για το κοινό.

Νησί Μάε, Koh Mae

Το Κο Μάε (Koh Mae) είναι ένα από τα νησιά που ανήκουν στο εθνικό θαλάσσιο πάρκο του Ανγκ Τονγκ, που βρίσκεται απέναντι από το Κο Σαμούι στον κόλπο της Ταϊλάνδης.

Το νησί εκτός από τις λευκές αμμουδερές παραλίες του φημίζεται επίσης για την λίμνη που βρίσκεται στο κέντρο του νησιού γνωστή ως Emerald Lake. Υπάρχει και παρατηρητήριο στο νησί με θέα στο πέλαγος αλλά και στην λίμνη.

Koh Mae in Mu Ko Ang Thong National Marine Park

Νησί Βούα Ταλάπ, η έδρα του εθνικού θαλάσσιου πάρκου, Wua Talap

Το νησί Wua Talap είναι η έδρα του εθνικού θαλάσσιου πάρκου Ανγκ Τονγκ (Mu Ko Ang Thong National Park), ενώ στο νησί υπάρχουν και πολλά αξιοθέατα όπως το γνωστό παρατηρητήριο του εθνικού πάρκου με θέα στα περισσότερα από τα νησιά του πάρκου, άλλο ένα μικρότερο παρατηρητήριο με θέα το πέλαγος, σπηλιές, όπως επίσης και μπανγκαλόου όπου μπορεί να διαμείνει κάποιος.

Wua Talap Island, Mu Ko Ang Thong National Park

Emerald Lake η λίμνη αλμυρού νερού στο Κο Μάε

Η Emerald Lake, μια λίμνη αλμυρού νερού που περιβάλλεται από τεράστιους τοίχους από ασβεστόλιθο στο Κο Μάε που ανήκει στο εθνικό θαλάσσιο πάρκο Ανγκ Τονγκ. Η λίμνη συνδέεται με τη θάλασσα με μια υπόγεια σήραγγα. Στην Ταϊλάνδη είναι γνωστή ως Talay Nay.

Emerald Lake Mu Ko Ang Thong National Marine Park

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here