Σιάμ το κέντρο της Μπανγκόκ, Συνοικία Pathum Wan

Το Σιάμ είναι το εμπορικό κέντρο της Μπανγκόκ με πολλά υπερσύγχρονα εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα στην περιοχή που προσφέρουν αμέτρητες ευκαιρίες για ψώνια. Επίσης πολυάριθμα εστιατόρια όπως και ο κεντρικός σταθμός του εναέριου σιδηρόδρομου (BTS Sky Train), όπου συναντιούνται η δύο γραμμές.

Οδός Ράμα I (Rama I Road)
Ο κεντρικός δρόμος που περνάει μπροστά από το Σιάμ και τα πολυκαταστήματα του. Από επάνω περνάει η γραμμή του εναέριου σιδηρόδρομου της Μπανγκόκ.

Συνοικία Pathum Wan της Μπανγκόκ


Πολυκαταστήματα και Εμπορικά Κέντρα στο Σιάμ

 • Digital Gateway
 • Siam Paragon
 • Bonanza Mall
 • Scala Walk
 • Hi-Fi Center
 • Siam Walk
 • Siam Bypass
 • Lido Walk
 • CentralWorld
 • Siam Square One
 • Little Siam
 • Siam Center
 • 29 Plaza

Siam Paragon Μπανγκόκ, το πλέον γνωστό εμπορικό κέντρο

Το πλέον γνωστό εμπορικό κέντρο της πόλης στο επίκεντρο της Μπανγκόκ με κατευθείαν πρόσβαση από τον εναέριο σιδηρόδρομο τον γνωστό BTS Skytrain. Φιλοξενεί μια σειρά από κορυφαίες μάρκες μόδας, το μεγαλύτερο ενυδρείο της Νοτιοανατολικής Ασίας το γνωστό Sea Life Bangkok Ocean World, ένα Cineplex κινηματογράφοι με οθόνη 16 ιντσών και μια ποικιλία από διεθνής κουζίνες στα εστιατόρια του. Δίπλα από το Siam Paragon βρίσκονται το Siam Center και το Siam Discovery Center και σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται το CentralWorld και το MBK Shopping Center.

Ανοιχτό: 10.00 – 22.00
Διεύθυνση: 991 Rama I Road, Pathumwan, Bangkok, 10330
Location: Pathum Wan District
BTS Sky Train στάση: Siam

CHINESE NEW YEAR DECORATIONS IN THAILAND | Chinese New Year At Siam Paragon

CHINESE NEW YEAR IN THAILAND – This is the Chinese New Year decorations at Siam Paragon in Bangkok, Thailand. This was filmed the 4th Feb, which makes it, the eve of Chinese New year. Which is why not many people were around and not much was happening. Unlike western societies, who celebrate on the eve of the new year. It didn’t seem like that was the case with the Chinese New Year.

The celebration is predominantly on the new years day. I believe on the Chinese New Year eve, everyone is at home with their family or going to make blessing at the temple. So what you see here is the quiet before the storm and from what I hear, it was a pretty good turn out on the actual New Years day. I will be sure to remember that next year, but I still hope you guys enjoyed all the decorations.

Sea Life Bangkok Ocean World – Ο κόσμος του ωκεανού

Με μια πλούσια συλλογή θαλάσσιων ειδών όπως καρχαρίες, χταπόδια, θαλάσσια φίδια, είναι το μεγαλύτερο ενυδρείο της Νοτιοανατολικής Ασίας και βρίσκεται στην καρδιά της Μπανγκόκ στο υπόγειο του εμπορικού κέντρου Siam Paragon.

Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη με τον εναέριο σιδηρόδρομο (BTS Skytrain) στην στάση Σιάμ με κατευθείαν πρόσβαση στο εμπορικό κέντρο. Το Siam Ocean World χωρίζεται σε διάφορες ζώνες (εφτά αίθουσες) όπως τροπικό δάσος, ανοιχτός ωκεανός κλπ. με πληροφορίες για τα είδη, όπως επίσης υπάρχει και κατάστημα με σουβενίρ, επιδείξεις δύτη κατά διαστήματα της ημέρας.

YouTube
Sea Life – Ocean World Bangkok, Siam Paragon – Thailand

The aquarium at Siam Paragon shopping complex, is now known as SEA LIFE Bangkok Ocean World. Its British parent company has more than 50 aquatic centres around the world. More than just an underwater experience, SEA LIFE Bangkok Ocean World is home to a range of special activities. It’s a perfect place to see the marine life as closely as it is.


Εμπορικό κέντρο Siam Square One

Βρίσκεται απέναντι από το γνωστό Siam Paragon της Μπανγκόκ στο κέντρο της πόλης και με κατευθείαν πρόσβαση από τον σταθμό του εναέριου σιδηρόδρομου Siam. Είναι επταώροφο κτίριο με πολλή μοντέρνα αρχιτεκτονική και επικεντρώνεται στην μόδα και τα καταστήματα ψηφιακής τεχνολογία, επίσης εστιατόρια και καφέ στους επάνω ορόφους.
Διεύθυνση: 1 Wang Mai, Khet Pathum Wan, Krung Thep Maha Nakhon 10330

CentralWorld, Το μεγαλύτερο πολυκατάστημα της πρωτεύουσας

Το μεγαλύτερο Mall ή διαφορετικά πολυκατάστημα της Μπανγκόκ στεγάζονται στο ίδιο κτίριο το κατάστημα ΖΕΝ, το CentralWorld και η ιαπωνική αλυσίδα καταστημάτων Isetan. Μπροστά από το κτίριο μια μεγάλη πλατεία όπου και γίνονται συχνά εκδηλώσεις, εκθέσεις και συγκεντρώσεις. Η πρόσβαση είναι εφικτή από τον εναέριο σιδηρόδρομο της Μπανγκόκ και από την στάση Chit Lom που είναι και η πιο κοντινή στο πολυκατάστημα.

Ανοιχτό: 10.00 – 22.00
Διεύθυνση: 999/9 Rama 1 Road
Περιοχή: Pathumwan
BTS Sky Train στάση: Chit Lom

TRADITIONAL NORTHERN THAI ‘BENDY’ DANCE | Lampang Open House At Central World

This traditional Thai ‘bendy’ dance was performed at Lampang Open House at Central World in Bangkok, Thailand. I have never seen a traditional northern Thai ‘bendy’ dance before.

But they dance by bending over backward, hence ‘bendy’ dance. It’s actually quite amazing. I can’t even dance, let alone bendy over while dancing. If I do that, I’ll probably break my hip lol. Both men and women perform this dance, but today, there were only women. These women are extremely talented and flexible I must say.

Location: Pathum Wan District
Address: 4,4 / 1-2,4 / 4, Ratchadamri Road, Pathumwan, Bangkok 10330

Central World / Shopping Bangkok

Central World is a shopping mall located in the heart of Bangkok, the capital of the Kingdom of Thailand

Το ιερό Έραβαν στο κέντρο της Μπανγκόκ

Κατασκευάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1950 η ανέγερση του ιερού για να τιμήσει τον τετράπλευρο Θεό Brahma Than Tao Mahaprom. Το ιερό βρίσκεται δίπλα στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Erawan, στη διασταύρωση Ratchaprasong και Ratchadamri στην περιοχή Pathum Wan. Η περιοχή διαθέτει πολλά εμπορικά κέντρα τριγύρω όπως το CentralWorld, το Gaysorn, το Amarin Plaza και άλλα.

Bangkok Art and Culture Centre

Άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούλιο του 2008 μετά από πολλά έτη κατασκευής και λόγω έλλειψης χρημάτων η αποπεράτωση του καθυστέρησε.

Το σύγχρονο μουσείο τέχνης της Μπανγκόκ βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Ράμα I και Phaya Thai στο κέντρο της πόλης το Σιάμ με πολύ εύκολη πρόσβαση από την στάση εθνικό στάδιο του εναέριου σιδηρόδρομου (BTS Skytrain).

Πολυκατάστημα MBK

Το πολυκατάστημα MBK (γνωστό επίσης και ως Mahboonkrong) είναι από τα παλαιότερα πολυκαταστήματα της περιοχής, λειτουργεί από το 1985 και είναι πολύ δημοφιλής στους ξένους επισκέπτες. Βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Ράμα Ι και Πάγια Τάι (Phaya Thai), διαγωνίως απέναντι από το Siam Discovery Center και απέναντι από το Bangkok Cultural Center, με πιο κοντινή στάση του εναέριου σιδηρόδρομου την National Stadium.

Το MBK διαθέτει 8 ορόφους με πάνω από 2.000 μικρά καταστήματα, όπως επίσης εστιατόρια και κινηματογράφο. Υπάρχει και τμήμα ορόφου αποκλειστικά σε είδη ένδυσης με πολύ προσιτές τιμές, ενώ συνδέεται εσωτερικά με το πολυκατάστημα Tokyo.
Διεύθυνση: Phayathai Rd, Pathum Wan, Khet Pathum Wan, Krung Thep Maha Nakhon 10330

MBK Center

Πολυκατάστημα Tokyu

To Tokyu συστεγάζεται στο ίδιο κτίριο με το MBK και υπάρχει είσοδος από την γέφυρα του εναέριου σιδηρόδρομου (Στάση: National Stadium). Το Tokyu φημίζεται για είδη ρουχισμού, επίσης για υποδήματα, τσάντες, αθλητικά κλπ.

Location: Pathum Wan District
Address: 444 Phayatai Rd., Wang Mai, Pathum Wan, Bangkok, 10330

Πολυκατάστημα Siam Discovery Center

Το Siam Discovery Center βρίσκετε ακριβώς στο κομβικό σημείο που ο εναέριος σιδηρόδρομος οδεύει προς τα βόρεια και ενώνετε με αερογέφυρα με το πολυκατάστημα Siam Center στο κέντρο της Μπανγκόκ στην πλατεία Σιάμ.

Ανοιχτό: 10.00 – 22.00
BTS Sky Train στάση: Siam
Περιοχή: Pathum Wan District
Address: 989, Rama I Rd., Pathum Wan, Pathumwan, Bangkok 10330

Πολυκατάστημα Siam Center

Το Siam Center και το Siam Discovery τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με αερογέφυρα βρίσκονται και αυτά στην περιοχή του Σιάμ (είναι τα επόμενα κτίρια μετά το Siam Paragon και ακριβώς διαγωνίως απέναντι από το MBK Center) και η πρόσβαση είναι εύκολη από την στάση Σιάμ του εναέριου σιδηρόδρομου.

Το Siam Center κατασκευάστηκε το 1973 είναι από τα παλαιότερα πολυκαταστήματα της Μπανγκόκ βρίσκεται ανάμεσα στο Siam Discovery και στο Siam Paragon. Τον 6όροφο του Siam Discovery που κατασκευάστηκε το 1997 και βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Ράμα Ι και Phaya Thai, είναι πολύ γνωστό σημείο για τους κινηματογράφους EVG που βρίσκονται στον τελευταίο όροφο του.

Location: Pathum Wan District
Address: Rama 1 Road, Bangkok, Pathumwan 10330

Πολυκατάστημα Pratunam Center

Ακριβώς πίσω από το εμπορικό κέντρο και την πλατεία του Σιάμ βρίσκεται η περιοχή του Pratunam. Εδώ βρίσκεται και το Pratunam Center στην διασταύρωση των οδών Πέτσαμπουρι και Ρατσαπράποπ. Πολύ κοντά του και διαγωνίως απέναντι είναι το Platinum Fashion Mall.

Πολυκατάστημα Platinum Fashion Mall

Άλλο ένα μεγάλο πολυκατάστημα στην περιοχή του Pratunam επί της οδού Πέτσαμπουρι πολύ κοντά στο Panthip Plaza.

Το πενταόροφο εμπορικό κέντρο Platinum Fashion Mall της Μπανγκόκ είναι φημισμένο για γυναικεία είδη ένδυσης επίσης για υποδήματα, τσάντες κλπ. Στην πρώτη φωτογραφία άποψη του Platinum Fashion Mall από την οδό Πέτσαμπουρι.

Location: Ratchathewi District
Address: 222, Phetchaburi Rd., Thanon Phetchaburi, Ratchathewi, Bangkok 10400

Πολυκατάστημα Peninsula Plaza, The Peninsula Plaza Bangkok

Η Peninsula Plaza βρίσκεται ανάμεσα στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Erawan και πολύ κοντα στον σταθμό του Εναέριου σιδηρόδρομου Ratchadamri (S1) επί της λεωφόρου Ratchadamri. Το γαλλικής αρχιτεκτονικής κτίριο στεγάζει πάνω από 70 μπουτίκ και άλλα μικρά καταστήματα.

Location: Pathum Wan
Address: 153 Ratchadamri Road, Lumphini, Pathum Wan, Bangkok 10330

Πολυκατάστημα Pantip Pratunam

Το Panthip Plaza είναι πολύ δημοφιλές και ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, ειδικευμένο σε software και hardware υπολογιστών αλλά και CD/DVD, κινητή τηλεφωνία, φωτογραφικά κλπ. Το πενταόροφο κτίριο βρίσκεται στην περιοχή Pratunam επί της οδού Πέτσαμπουρι πίσω από το κέντρο του Σιάμ.

Location: Ratchathewi District
Address: 604/3 Petchburi Road, Pratunam, Ratchathewi, Bangkok 10400

Πολυκατάστημα Gaysorn Village

Το Gaysorn Village βρίσκεται στην διασταύρωση των οδόν Ράμα Ι και Ρατσαντάμρι. Υπάρχει κατευθείαν πρόσβαση από την γέφυρα του εναέριου σιδηρόδρομου, στάση Chit Lom. Το Gaysorn Village έχει πολυτελείς ύφος πολυκαταστήματος και είναι γνωστό για τις επώνυμες μάρκες.

Location: Pathum Wan District
Address: 999, Pleonchit Rd., Pathum Wan, Pathumwan, Bangkok 10330

Πολυκατάστημα Isetan Central World

Στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με το πολυκατάστημα ZEN – Central World Plaza επί της οδού Ratchadamri και ανήκει σε ιαπωνική αλυσίδα καταστημάτων. Όπως και στα άλλα εμπορικά κέντρα της Μπανγκόκ θα βρείτε και εδώ είδη ένδυσης βιβλία κλπ.

Ανοιχτό: 10.00 – 21.00
Διεύθυνση: 4/1- 4/2 Central World Plaza, Rajdamri Road
Περιοχή: Pathumwan
BTS Sky Train στάση: Chit Lom

Παλάτι Σουάν Πακάντ

Το παλάτι Σουάν Πακάντ που βρίσκεται στην οδό Sri Ayutthaya, αποτελείτε από ένα συγκρότημα πέντε σπιτιών ταϊλανδέζικης αρχιτεκτονικής και μια πλούσια συλλογή από έργα τέχνης.
Ανοιχτό: Από 09.00 έως 16.00 Διεύθυνση: 352 – 354 Sri Ayudhya Road BTS Sky Train: Στάση Phaya Thai (Ν2)

Ganesha Shrine

Το μνημείο Ganesha Shrine βρίσκετε έξω από το πολυκατάστημα ZEN – Central World Plaza κατασκευάστηκε το 1994.
Διεύθυνση: Ratchadamri Road Περιοχή: Pathumwan BTS Sky Train: Στάση Chit Lom (E1)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here