Να Τρανγκ | Ταξιδιωτικός Οδηγός | Πληροφορίες

Να Τρανγκ, Βιετνάμ, Nha Trang City in Vietnam

Το Να Τρανγκ είναι το πιο φημισμένο παραθαλάσσιο θέρετρο του Βιετνάμ με αστικό χαρακτήρα, μια πόλη που ξεπερνάει τους τριακόσιους χιλιάδες κατοίκους αλλά και μια από τις μεγαλύτερες παραλίες αλλά και εξίσου πολύ διάσημες. Αποτελεί άλλωστε και το πιο δημοφιλείς κέντρο καταδύσεων του Βιετνάμ. Το Να Τρανγκ ξεπερνάει τους 400.000 κατοίκους και απλώνεται κατά μήκος της θάλασσας.

Η πόλη του Να Τρανγκ εξελίσσεται ραγδαία με καινούργια πεντάστερα και τετράστερα ξενοδοχεία, καινούργιο αεροδρόμιο κτλ. Το Να Τρανγκ είναι επίσης διάσημο για τα μικρά νησάκια του νότια και βόρεια της πόλης, και με ένα μεγάλο νησί το Χο Τρε όπου και βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις το Vinpearl.

YouTube
Nha Trang, Vietnam

Travel Video of our Vacation in Nha Trang, Vietnam!

Το νησί συνδέεται με την πόλη με καλωδιακό όχημα (τελεφερίκ) που είναι το μεγαλύτερο υπερθαλάσσιο σε μήκος στον κόσμο. Στο νησί το καλωδιακό όχημα (τελεφερίκ) οδηγεί στις εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας του Vinpearl με ενυδρείο, Mall, παιδική χαρά, water-land κτλ.

Nha Trang, Vietnam

Για τα μικρά νησάκια υπάρχουν ημερήσιες εκδρομές, ενώ στην πόλη υπάρχουν αρκετά αξιοθέατα όπως οι πύργοι Po Nagar Cham από την εποχή του Χμερ, το Ωκεανογραφικό ινστιτούτο και μουσείο του Βιετνάμ που είναι επίσης από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως με πολλά είδη, ο μεγάλος λευκός Βούδας κτλ. Η παραλία διαθέτει επίσης πολλά θαλάσσια σπορ όπως τζετ σκι, θαλάσσιο αλεξίπτωτο κτλ.

Po Nagar Cham Towers

Οι ιστορικοί πύργοι χρονολογούνται από τον όγδο αιώνα από την εποχή των Χμερ και είναι από τα ωραία και διατηρητέα μνημεία του Να Τρανγκ. Ονομάζονται Po Ngar Cham Towers βρίσκονται στα βόρεια της πόλης αμέσως μετά την γέφυρα Xom Bong που ενώνει με το κεντρικό τμήμα της πόλης. Επειδή είναι χτισμένα επάνω σε λόφο υπάρχει και μια πολύ ωραία θέα προς την πόλη του Να Τρανγκ.
Διεύθυνση: Hai Tháng Tư, Vĩnh Phước, Tp. Nha Trang, Khanh Hoa Province, 650000 Vietnam

YouTube
Visit Ponagar Tower – Nha Trang Tourism

Ponagar Tower is a beautiful sights of Nha Trang that you can not ignore, Ponagar tower is a typical temple complex of Cham architectural art and sculpture. Ponagar Tower is located on a small hill, also known as Thap Ba Mountain, at the mouth of the Cai River, on Highway 1A, in Vinh Phuoc Ward, north of Nha Trang City.

Βράχοι Χον Τσονγκ (Hon Chong)

Από τα πιο διάσημα αξιοθέατα στο Να Τρανγκ, οι βράχοι Chong βρίσκονται στα βόρεια του Να Τρανγκ οδεύοντας προς την δεύτερη παραλία στα βόρεια της πόλης. Όπως και στο Κο Σαμουί όπου υπάρχουν οι περίφημοι βράχοι που βρίσκονται στα ανατολικά του νησιού κοντά στην παραλία του Λαμάι με το όνομα Παππούς και την Γιαγιά, αντίστοιχα και στο Να Τρανγκ του Βιετνάμ, ένα πολυδιαφημισμένο μέρος είναι οι περίφημοι βράχοι Chong που βρίσκονται στα βόρεια της πόλης μετά την γέφυρα.
Διεύθυνση: Hòn Chồng, Phạm Văn Đồng, TP Nha Trang, Tỉnh Khánh Hòa, Vĩnh Phước, Tp. Nha Trang, 650000 Vietnam

Παραλία Hon Chong στα βόρεια του Να Τρανγκ

Η παραλία Hon Chong είναι η αμέσως επόμενη παραλία βόρεια από το κέντρο του Να Τρανγκ, λιγότερο δημοφιλής. Οι κατασκευές κτιρίων συνεχίζονται και εδώ που σημαίνει ότι στο μέλλον θα γίνει επίσης το ίδιο δημοφιλής όπως η κεντρική παραλία του Να Τρανγκ.

YouTube
Nha Trang, Hon Chong, and a Boat

Hong Chong is that rock thing. Nha Trang is that city thing. Boaty McBoatFace. Bright Whites – Kishi Bashi

Το μεγάλο μάρκετ στο Να Τρανγκ, το Νταμ μάρκετ

Το μεγάλο μάρκετ στο Να Τρανγκ, το Νταμ μάρκετ. Το μεγαλύτερο μάρκετ της πόλης του Να Τρανγκ είναι το Νταμ Μάρκετ το οποίο βρίσκεται στα βόρεια της πόλης. Πρόκειται για ένα στρόγγυλο κτίριο, με πολλά μικρά καταστήματα στο εωτερικό του αλλά και στον έξω χώρο.

Λασπόλουτρα, Ιαματικά Λουτρά Thap Ba

Το κέντρο Thap Βα βρίσκεται στην πόλη του Να Τρανγκ στο βόρειο μέρος της.
Διεύθυνση: Ngọc Hiệp, Nha Trang, Khanh Hoa Province, 650000 Vietnam

YouTube
Mud bath Nha Trang

Εθνικό Ωκεανογραφικό Μουσείο του Βιετνάμ

Το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Να Τρανγκ ιδρύθηκε το 1923, στεγάζεται σε ένα μεγάλο αποικιακό συγκρότημα κτιρίων, ήταν ένα από τα πρώτα κέντρα για την επιστημονική έρευνα (και ωκεανογραφική έρευνα) στο Βιετνάμ. Βρίσκεται στα νότια, έξι χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Μέσα στο ινστιτούτο υπάρχει μια μεγάλη συλλογή από σπάνιες μορφές ζωής στη θάλασσα, μεταξύ αυτών κοράλλια, καβούρια, στρείδια, γαρίδες, μαργαριτάρια τεράστιου μεγέθους, φίδια θαλάσσης, καρχαρίες κλπ.
Διεύθυνση: Ngọc Hiệp, Nha Trang, Khanh Hoa Province, 650000 Vietnam

YouTube
A visit to Nha Trang’s oceanographic museum
Visitors in Nha Trang, Vietnam are encouraged to drop by the National Oceanographic Museum of Vietnam, established some 94 years ago.

Καταρράκτες στο Να Τρανγκ

Καταρράκτης Yang Bay

Ο καταρράκτης Yang Bay στο Να Τρανγκ, βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα από την πόλη στην περιοχή με το ίδιο όνομα: Yang Bay και ακριβώς δίπλα του ο καταρράκτης Yang Khang και σε μικρή απόσταση και πολλά άλλα αξιοθέατα, όπως η φάρμα κροκοδείλων, κήποι κλπ.

Καταρράκτης Yang Khang στο Να Τρανγκ

Ο καταρράκτης Yang Khang βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον καταρράκτη Yang Bay. Βέβαια είναι πολύ μικρότερος αλλά εξίσου όμορφος. Κοντά υπάρχει και αναψυκτήριο.

Το τρενάκι στην Yang Bay στο Να Τρανγκ
Το τρενάκι στην Yang Bay στο Να Τρανγκ κάνει βόλτα στα αξιοθέατα που βρίσκονται στην περιοχή όπως οι καταρράκτες Yang Khang και Yang Bay, την φάρμα των κροκοδείλων, τους κήπους, τις γουρουνοδρομίες κλπ.

Το Yang Bay είναι μια περιοχή που απέχει από την πόλη του Να Τρανγκ περίπου 70 χιλιόμετρα η οποία χάρη στην φυσική ομορφιά της και τους καταρράκτες της περιοχής πρόσθεσαν περισσότερα αξιοθέατα σε αυτή. Από την πόλη του Να Τρανγκ υπάρχουν ημερήσιες εκδρομές προς την περιοχή.

Μια μικρή φάρμα κροκοδείλων στο Να Τρανγκ

Η μικρή φάρμα κροκοδείλων στο Να Τρανγκ, δεν είναι και η καλύτερη που επισκέφτηκα και φυσικά δεν συγκρίνετε με τίποτα με την φάρμα κροκοδείλων στο Σαμούτ Πρακάν στην Ταϊλάνδη. Ανήκει όπως στον ίδιο χώρο όπου είναι πολλά αξιοθέατα συγκεντρωμένα στην περιοχή Yang Bay (70 χιλιόμετρα από την πόλη του Να Τρανγκ).
Διεύθυνση: Khánh Phú, Khánh Vĩnh District, Khanh Hoa Province, Vietnam

YouTube
Du Lịch Yang Bay Nha Trang Khánh Hòa

Ba Ho Falls, Three pools stream

Located about 20 km north of Nha Trang, Ba Ho Falls consist of a string of 3 waterfalls beneath a clear, refreshing pool.
Διεύθυνση: Ninh Ích, Ninh Hòa, Khanh Hoa Province, Vietnam

Nha Trang VIETNAM – Flycam View

Nha Trang is well known for its beaches and scuba diving and has developed into a popular destination for international tourists, attracting large numbers of backpackers, as well as more affluent travelers on the south-east Asia circuit; it is already very popular with Vietnamese tourists, with Nha Trang Bay widely considered as among the world’s most beautiful bays.

Tourists are welcomed to participate in the Sea Festival, held biennially. Nha Trang was the site of the Miss Universe 2008 Pageant on July 14, 2008 and Miss Earth 2010 was held on December 4, 2010. It was also the site for the April 14, 2015 season 8 finale of Face Off. Nha Trang was approved to host the 2016 Asian Beach Games.

Παραλίες και νησιά

Νησιά στον κόλπο του Nha Trang, στον κόλπο Nha Phu και στον κόλπο Van Phong

Τα πιο διάσημα νησιά στο Nha Trang είναι το νησί Tre, όπου βρίσκεται το Vinpearl Land, το νησί Mun, το νησί Tam, το νησί Mieu, το νησί Monkey και το νησί Yen. Υπάρχουν ημερήσιες εκδρομές για να επισκεφθείτε αυτά τα νησιά.

Η παραλία του Να Τρανγκ

Η παραλία του Να Τρανγκ

Το πρώτο πράγμα που σε ενθουσιάζει στο Να Τρανγκ είναι η αμμουδερή παραλία του και η πολύ εύκολη πρόσβαση σε αυτή. Ακριβώς πάνω από την παραλία υπάρχει ένα πάρκο σε όλο το μήκος της και ακολουθεί ο κεντρικός δρόμος διπλής κατεύθυνσης (με νησίδα στην μέση) που χωρίζει την παραλία από την κατοικημένη περιοχή.

Σε όλο το μήκος του δρόμου υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και άλλα τόσα υπό ανέγερση που σημαίνει ότι η περιοχή τείνει να γίνει τοπ τουριστικό θέρετρο της ευρύτερης περιοχής της Ασίας.

Long Beach στα νότια του Να Τρανγκ

Το Να Τρανγκ δεν έχει μόνο μια παραλία αλλά πολλές περισσότερες προς τα βόρεια και προς τα νότια. Στα νότια λίγα χιλιόμετρα από την πόλη και μετά από τα βουνά, συγκεκριμένα εκεί που τελειώνει η διαχωριστική οδική νησίδα, ένα χωματόδρομος οδηγεί στην παραλία Long beach.

Η παραλία όπως αποκαλύπτει και το όνομα της ονομάζεται έτσι επειδή είναι αρκετά μεγάλη, βέβαια δεν την περπατήσαμε όλη για να φθάσουμε μέχρι στο άλλο άκρος της. Επί της παραλίας πολλές ψαροταβέρνες από τις οποίες τα καθίσματα φθάνουν και μέχρι τις ακτές της θάλασσας.

Κόλποι στο Να Τρανγκ

Υπάρχουν τέσσερις κόλποι στο Nha Trang: ο κόλπος του Nha Trang, ο κόλπος Nha Phu βόρεια του Nha Trang, ο κόλπος Van Phong ο βορειότερος του Nha Trang και ο κόλπος Cam Ranh νότια του Nha Trang.

Νησάκια στον νότο του Να Τρανγκ

Το πέλαγος στα νότια του Να Τρανγκ

Το πιο γνωστό και μεγαλύτερο νησί της περιοχής του νότιου Βιετνάμ είναι το νησί Τρε, το οποίο συνδέεται μα καλωδιακό όχημα με την ξηρά. Άλλα νησιά της περιοχής είναι το Hon Mieu, Hon Tam, Hon Mot, Hon Mun και πολλά μικρότερα. Εκδρομές για τα νησάκια της περιοχής υπάρχουν πολλές με καραβάκια τα οποία ξεκινάνε από την αποβάθρα που βρίσκται στα νότια του Να Τρανγκ.

Το πέλαγος στα νότια του Να Τρανγκ

Όποιος ταξιδεύει από τα νότια του Βιετνάμ προς το Να Τρανγκ στην διαδρομή και πριν φθάσει στο Να Τρανγκ, ακριβώς στο σημείο που ξεκινάει η διαχωριστική λωρίδα στην μέση του δρόμου για τις δύο κατευθύνσεις των οχημάτων, ξεκινάνε και τα βουνά.

Ο δρόμος έχει πολλές στροφές, οφείλουμε επίσης να πούμε ότι έχει και αρκετές λακκούβες για όσους οδηγείτε όχημα, αλλά υπάρχει ένα υπέροχο τοπίο το οποίο μπορείτε να απολαύσετε, το αρχιπέλαγος του Να Τρανγκ. Στο βάθος διακρίνονται τα νησιά του αρχιπελάγους. Κατά διαστήματα υπάρχουν και χώροι στάθμευσης οχημάτων.

Το νησί Ταμ

Το νησί Ταμ είναι ένα μικρό νησάκι στα νότια του Να Τρανγκ, ανάμεσα στα νησιά Hon Mieu και Hon Mot. Στο νησί Ταμ βρίσκεται επίσης ένα από τα μεγάλα resort της περιοχής το Hon tam, το οποίο έχει πάρει το όνομα του από το νησί.

Νησάκια στα βόρεια του Να Τρανγκ

Αποβάθρα Nha Phu στα βόρεια του Να Τρανγκ

Η αποβάθρα βρίσκεται στα βόρεια του Να Τρανγκ, και εξυπηρετεί τα πλοιάρια με προορισμό τα νησιά που βρίσκονται στο βόρειο Να Τρανγκ, όπως είναι τα: Monkey Island, Thi island, Orchid Stream island κλπ.

Νησί Orchid Stream στα βόρεια του Να Τρανγκ

Είναι από τα μεγαλύτερα νησιά της περιοχής με παραλίες, κήπο με φυτά και λουλούδια, επίδειξη με ελέφαντες, καταστήματα, καφέ, εστιατόρια, μικρό καταρράκτη κλπ.

YouTube
Orchid Stream island, Nha Trang, Vietnam


Ο κήπος με τα λουλούδια και φυτά στο Orchid Stream island

Το νησί Orchid Stream βρίσκεται στα βόρεια του Να Τρανγκ. Είναι τουριστικός προορισμός και υπάρχουν εκδρομές προς τα νησιά του βόρειου Να Τρανγκ και πιο συγκεκριμένα προς τα νησιά Monkey Islands (το νησί των πιθήκων), Thi island, Orchid Stream island κλπ. Στο νησί Orchid Stream εκτός από μια υπέροχη παραλία που συναντάς κατά την άφιξη υπάρχει ένα μικρό μονοπάτι που σε οδηγεί προς το εσωτερικό του νησιού, όπου υπάρχει και ένας μικρός κήπος με φυτά και λουλούδια, και η κατασκευή του είναι ανάλογη με το περιβάλλον. Ο χώρος ενδεικνύεται για φωτογράφηση, γι’αυτό φροντίστε να έχετε και την φωτογραφική σας μηχανή μαζί.

Το νησί των πιθήκων στα βόρεια του Να Τρανγκ

Είναι το πιο διάσημο νησί της περιοχής, δημοφιλής για τους πιθήκους που κυκλοφορούν ελεύθερα. Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να πλησιάσει και να ταΐσει τα μικρά πιθηκάκια. Υπάρχει μια επίδειξη, πολλά καταστήματα με σουβενίρ, καφέ κλπ.

YouTube
Đảo Khỉ – Monkey island Nha Trang

Νησάκι Τι (Thi island) στα βόρεια του Να Τρανγκ

Από τα όμορφα νησάκια στα βόρεια του Να Τρανγκ με ένα μικρό ζωολογικό κήπο. Το ενδιαφέρον που υπάρχει είναι ότι μπορείς να πλησιάσεις τα ζώα, να τα δώσεις τροφή, όπως και να τα αγγίξεις. Μια πολύ ωραία παραλία βρίσκεται εκεί που προσεγγίζουν τα επιβατικά πλοιάρια.

Tri Nguyen Aquarium (ενυδρείο) στο νησί Bong Nguyen ή Hon Mieu

Το Tri Nguyen Aquarium είναι ένα ενυδρείο της περιοχής του Να Τρανγκ το οποίο εξωτερικά έχει σχήμα πλοίου και βρίσκεται στο νησί Bong Nguyen ή Hon Mieu (συνηθίζεται Hon Mieu πιο συχνά). Η πρόσβαση βέβαια είναι εφικτή μόνο με καραβάκι εκδρομικό από την νότια αποβάθρα του Να Τρανγκ.

Συγκοινωνίες στο Να Τρανγκ

To Nha Trang απέχει από την Σαϊγκόν 446 χιλιόμετρα και είναι ένα πολύ δημοφιλής για το Βιετνάμ παραθαλάσσιο θέρετρο που βρέχεται από την Κινεζική θάλασσα. Για το Να Τρανγκ υπάρχουν λεωφορεία που φεύγουν από την περιοχή της Μπουί Βιέν και De Tam της Σαϊγκόν και υπάρχει και λεωφορείο νυχτερινό με κρεβάτια (sleeping bus) το οποίο ξεκινάει στις 20.30 το βράδυ και φθάνει στο Να Τρανγκ στις 06.00 το πρωί.

Ταξί

Συγκοινωνίες στο Να Τρανγκ

Ταξί υπάρχουν παντού στο Να Τρανγκ. Η ταρίφα αρχίζει από τα 10.000 ντονγκ. Μία από τια καλές εταιρείες ταξί είναι η Mai Linh και η Vinasun.

Το Αεροδρόμιο του Να Τρανγκ, Διεθνές Αεροδρόμιο Cam Ranh

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Cam Ranh είναι ο κύριος αερολιμένας που εξυπηρετεί την περιοχή του Να Τρανγκ και απέχει 30χλμ. από την πόλη. Το αεροδρόμιο βρίσκεται στο Cam Ranh, μια πόλη στην επαρχία Khanh Hoa στο Βιετνάμ.

Το παλιό αεροδρόμιο Να Τρανγκ, που βρίσκεται στην πόλη, δεν χρησιμοποιείται πλέον για εμπορικές πτήσεις. Το 2007, το Cam Ranh αναβαθμίστηκε σε διεθνές αεροδρόμιο και ξεκίνησε την λειτουργία του ως διεθνές το 2009.

YouTube

Vietnam Airport Nha Trang – Cam Ranh Domestic & International Terminal CXR

Οι γέφυρες του Να Τρανγκ στο βόρειο τμήμα

Υπάρχουν δύο βασικές γέφυρες που ενώνουν την πόλη με το βόρειο τμήμα. Η γέφυρα Cau Tran Phu και η γέφυρα Cầu Xóm Bóng που ο δρόμος περνάει μπροστά από το ιστορικό μνημείο Thap Ba Ponagar.

ΑΤΜ για ανάληψη χρημάτων στο Να Τρανγκ

ΑΤΜ μηχανήματα για ανάληψη χρημάτων υπάρχουν παντού στο Να Τρανγκ και σε κάθε γωνιά της πόλης ειδικά σε κεντρικά σημεία οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει κάποιος χωρίς χρήματα εφόσον χρησιμοποιεί κάρτες. Τα ATM μηχανήματα βρίσκονται μέσα σε θάλαμο. Η ανάληψη γίνεται σε βιετναμέζικα Ντονγκ (VND Vietnm Dong).

Το μεγαλύτερο υπερθαλάσσιο καλωδιακό όχημα στον κόσμο

Το μεγαλύτερο υπερθαλάσσιο καλωδιακό όχημα στον κόσμο

Όσο παράξενο και αν φαίνεται στο Να Τρανγκ βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο υπερθαλάσσιο καλωδιακό όχημα στον κόσμο το οποίο συνδέει την πόλη του Να Τρανγκ με το μεγαλύτερο νησί της περιοχής το Τρε.

Το καλωδιακό όχημα ανήκει στην ίδια εταιρεία που είναι ιδοκτήτρια του μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος που βρίσκεται στο νησί Τρε, το Vinpearl Land. Πολύ κοντά στο ξενοδοχείο βρίσκεται και ένα waterland.

YouTube
Worlds longest over Water Cable Car Nha Trang

Η τέχνη της ραπτικής στο Να Τρανγκ

Ο συγκεκριμένος εκθεσιακός χώρος βρίσκεται στην συμβολή των οδών Biet Thu και Tran Phu (αυτός είναι ο κεντρικός παραλιακός δρόμος του Να Τρανγκ), στο κέντρο του Να Τρανγκ. Ένας πολυχώρος με πολλά δωμάτια και πολλά έργα ραπτικής τέχνης που αξίζει να επισκεφτείτε. Δεν υπάρχει είσοδος και η φωτογράφηση επιτρέπεται. Για τα έργα τέχνης τα οποία είναι προς πώληση υπάρχουν και οι τιμές του κάτω δεξιά.

Hua Hin Thailand vs Nha Trang Vietnam, Which Is Better?

Να Τρανγκ μια καθαρή πόλη

Το Να Τρανγκ είναι μια καθαρή πόλη και ο δήμος φρόντισε να τοποθετήσει κάδος απορριμάτων παντού και να διαδώσει με μηνύματα, διατηρείτε τον χώρο καθαρό.

Σε όλο το μήκος της παραλίας υπάρχουν κάδοι απορριμάτων, όπως και δημόσιες τουαλέτες που αποτελούν ένα μέρος της εξέλιξης της περιοχής η οποία ανεβαίνει κάθε χρόνο τουριστικά.

Sailing Club

Sailing Club

Το Sailing Club είναι από τα πιο κοσμοπολίτικα μαγαζιά της περιοχής του Να Τρανγκ, ανοιχτό όλη την ημέρα. Πρόκειται για πολυχώρο με εστιατόριο, καφέ, dance club, μπιλιάρδο κλπ. Το κατάστημα βρίσκεται μπροστά στην παραλία και με καθίσματα στην αμμουδιά. Στο Sailing Club λαμβάνουν μέρος διάφορες εκδηλώσεις με live μουσική, θεατρική παράσταση, επίδειξη με φωτιές κλπ.

Τις ημέρες της κινέζικης (ή και βιετναμέζικης) πρωτοχρονιάς στο Sailing club έχει ένα πανικό από κόσμο, κυρίως από το Βιετνάμ, και από πολλές περιοχές από την ίδια την χώρα οι οποίοι έρχονται να γιορτάσουν την πρωτοχρονιά τους στο Να Τρανγκ, και αυτό διότι το Να Τρανγκ θεωρείτε το πιο in παραθεριστικό μέρος του Βιετνάμ.

Νυχτερινά κέντρα, νυχτερινή ζωή

Η νυχτερινή ζωή της πόλης του Να Τρανγκ επικεντρώνεται στους κεντρικούς οδούς Tran Quanq Khai, Bien Thu, Hung Vuong. Η περιοχή είναι γεμάτη από πολλά κέντρα ψυχαγωγίας, καφέ, εστιατόρια, αλλά εδώ βρίσκονται και πολλά μικρά καταστήματα με είδη ρουχισμού, τα συνηθισμένα που βρίσκουμε σε τουριστικές περιοχές. Η νυχτερινή ζωή δεν είναι τόσο εξελιγμένη όπως στα τουριστικά θέρετρα της γειτονικής Ταϊλάνδης και τα περισσότερα νυχτερινά κέντρα κλείνουν νωρίς δηλαδή μετά τις δέκα και έντεκα το βράδυ.

Επί της παραλίας κοντά στην ίδια περιοχή βρίσκονται και δύο μεγάλα κέντρα με πολυχώρους το Sailing Club και το Luisiana, μπροστά ακριβώς στην παραλία τα οποία κατά καιρούς διοργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις με ζωντανή μουσική. Στα ξενοδοχεία των πολλών αστέρων υπάρχουν επίσης νυχτερινά καταστήματα τα οποία ο ταξιδιώτης μπορεί να επισκεφτεί χωρίς να είναι ένοικος του ξενοδοχείου απαραίτητα.

YouTube

F1: Μελλοντικά Grand Prix

Η κυβέρνηση του Βιετνάμ εξετάζει μια πρόταση να επενδύσει στην κατασκευή μιας πίστας προδιαγραφών Formula 1 στην πόλη Nha Trang. H πρόταση προέρχεται από τον Αυστριακό Hans Geist, τον άνθρωπο που μετέτρεψε το παλιό Osterreichring (GP στην F1: 1970-1987) στην πατρίδα του, στο σύγχρονο A1-Ring (GP στην F1: 1997-2003).

Να Τρανγκ, παραθαλάσσιο θέρετρο του Βιετνάμ

O Geist εργάστηκε προσωρινά και στη δημιουργία της πίστας του Μπαχρέιν, ενώ τον τελευταίο καιρό ήταν από τους βασικούς παράγοντες στην κατασκευή της πίστας Moscow Raceway στη Ρωσία, η οποία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει Grand Prix στη Formula 1 όπως σκόπευε και έχει καθυστερήσει σημαντικά να ολοκληρωθεί… Ο Geist ισχυρίζεται ότι το κόστος κατασκευής μιας πίστας στο Βιετνάμ θα ανέλθει στα 150 εκατομμύρια δολάρια και θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια.

Το Nha Trang διαθέτει μια μεγάλη εγκαταλειμμένη αεροπορική βάση, η οποία δεν είναι χρήσιμη πλέον, λόγω της αναβάθμισης του αεροδρομίου Cam Rahn, που απέχει μόλις 45 χλμ. Το Nha Trang, με τις πανέμορφες παραλίες της, αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους τουρίστες που επισκέπτονται το Βιετνάμ. Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς ότι το εγχείρημα αυτό θα προχωρήσει, καθώς το μόνο που έχει κάνει ο υποψήφιος επενδυτής, είναι να συναντηθεί με τις σχετικές αρχές του Βιετνάμ, για να διαπιστώσει αν είναι εφικτό το σχέδιο.

Ξενοδοχεία και καταλύματα Να Τρανγκ

Ξενοδοχεία και καταλύματα Να Τρανγκ

Τα ξενοδοχεία του Να Τρανγκ προσφέρουν όλες τις ανέσεις που αναζητά ο επισκέπτης. Υπάρχουν από πέντε αστέρων ξενοδοχεία ως μικρά οικονομικά Guesthouses. Πολλά από τα ξενοδοχεία βρίσκονται επί του παραλιακού δρόμου με απεριόριστη θέα προς την θάλασσα, μερικά από τα οποία διαθέτουν και κάποιο χώρο στην παραλία με ιδιωτικές ξαπλώστρες.

Στα πολλών αστέρων υπάρχει καλωδιακή τηλεόραση, βίντεο, Wi-Fi, πισίνα, πλούσιο πρωινό, μπαρ, σπα και μασάζ, γυμναστήριο, ασφάλεια όλο το 24ώρο κλπ. Άλλα πολλών αστέρων ξενοδοχεία βρίσκονται στα νότια και βόρεια της πόλης και μπροστά σε διάφορες παραλίες, και μερικά βρίσκονται στα νησιά του κόλπου του Να Τρανγκ όπως στο νησί Τρε και στο νησί Ταμ.

One day in Nha Trang

Τα μικρότερα είναι συγκεντρωμένα στο κέντρο της πόλης κοντά στους οδούς Bien Thu, Tran Phu, Tue Tinh με εύκολη πρόσβαση στην αγορά τα καταστήματα στα καφέ και εστιατόρια και την νυχτερινή διασκέδαση.

Το Να Τρανγκ ως πολύ εξελιγμένο τουριστικά σημείο του Βιετνάμ, προσελκύει όλο και περισσότερες μεγάλες αλυσίδες εταιρειών ξενοδοχείων, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη εμπορικά κέντρα και ο επισκέπτης θα παρατηρήσει πολλές κατασκευές παντού από ψιλά κτίρια τα οποία πολλαπλασιάζονται διαρκώς.

 

Πάρκο ψυχαγωγίας Βινπεαρλάντ

To Βινπεαρλ (Vinpearl) είναι μια ξενοδοχειακή εγκατάσταση στο νησί Χο Τρε αλλά και μια περιοχή-κέντρο ψυχαγωγίας στο ίδιο νησί, που προσελκύει πολλούς επισκέπτες μικρούς και μεγάλους. Το κέντρο ψυχαγωγίας αποτελείτε από πολλές περιοχές: το ενυδρείο, το λούνα παρκ, περιοχή με καταστήματα, waterland, αμφιθέατρο για συναυλίες κτλ.

Το νησί Χο Τρε που βρίσκεται το Βινπεαρλ (Vinpearl), είναι το μεγαλύτερο της περιοχές με ωραίες παραλίες τριγύρω, μικρά αξιοθέατα όπως ναοί στην κορυφή του απ’ όπου μπορεί κάποιος να έχει πανοραμική άποψη προς το πέλαγος του Να Τρανγκ αλλά και προς την πόλη του. Η σύνδεση με την πόλη του Να Τρανγκ είναι το μεγάλο καλωδιακό όχημα του το οποίο είναι πολύ δημοφιλείς αλλά και με μικρά σκάφη κυρίως για τους πελάτες του ξενοδοχείου.

Αμφιθέατρο του Βινπεαρλάντ

Το αμφιθέατρο του Βινπεαρλ (Vinpearl) έχει χωρητικότητα 5.000 θέσεων. Με έξυπνη σχεδίαση, εξαιρετικό ήχο και φωτισμό είναι από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα αμφιθέατρα του Βιετνάμ. Ο χώρος είναι ιδανικός για διεθνείς και κοινωνικές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στο αμφιθέατρο διεξήχθησαν πολλά καλλιστεία όπως η Miss World και Miss Universe και πολλά άλλα.

Το εμπορικό κέντρο

Το εμπορικό κέντρο η σχεδίαση του είναι εμπνευσμένη από την ιστορική πόλη του Χόι Αν. Καλύπτει μια έκταση 6.000 τετραγωνικών μέτρων με μικρά καταστήματα, κίτρινα βαμμένα όπως τα σπιτάκια του Χόι Αν και με πολυτελή προϊόντα όπως κοσμήματα, είδη ρουχισμού, αναμνηστικά και δώρα, λεπτή χειροτεχνία. Το εμπορικό κέντρο βρίσκεται στην διαδρομή προς το Waterland.

Ενυδρείο του Βινπεαρλάντ

Το ενυδρείο του Βινπεαρλ (Vinpearl) είναι μια μικρογραφεία του ωκεανού. Καλύπτει 3.400 τετραγωνικά μέτρα και αριθμεί πάνω από 300 είδη ψαριών. Το ενυδρείο χωρίζεται σε διάφορα μέρη και σύμφωνα με τα κλίματα, όπως της βόρειας Ασίας, της νότια Ασίας, του Αμαζονίου ποταμού κλπ. Το ενυδρείο είναι διόρωφο καλύπτεται από ένα τεχνητό βουνό. Από την είσοδο του υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες, οι αίθουσες είναι σκοτεινές με φώτα στα μικρά ενυδρεία σε κάθε αίθουσα και περιγραφές δίπλα στα Αγγλικά και βέβαια στα Βιετναμέζικα.

Καλωδιακό όχημα (Τελεφερίκ) του Βινπεαρλάντ

Το καλωδιακό όχημα του Vinpearl Land εγκαινιάστηκε το Μάρτιο του 2007. Το σύστημα τελεφερίκ Βινπεαρλ (Vinpearl) είναι ένα σύγχρονο και ασφαλές μέσο μεταφοράς από το οποίο ο επιβάτης έχει και πανοραμική θέα προς όλο το πέλαγος του Να Τρανγκ, πρός την πόλη και το λιμάνι, προς τα νησιά του νότου και προς το νησί Χο Τρε όπου και καταλήγει το καλωδιακό όχημα.

Οι καμπίνες του τελεφερίκ είναι χωριτικότητας οκτώ ατόμων, το μήκος του πάνω από την θάλασσα φθάνει τα 3.320 μέτρα ή διαφορετικά 3 χιλιόμετρα και 320 μέτρα, το ύψος του φθάνει τα 40 με 60 μέτρα, οι πυλώνες στην θάλασσα είναι εννέα οι οποίοι μάλιστα το βράδυ φωτίζονται και δημιουργούν μια άλλη ατμόσφαιρα και μπορεί να λειτουργήσει με ταχύτητα ανέμων 72 χιλιομέτρων την ώρα. Όλα τα υλικά κατασκευής και εξοπλισμού του προέρχεται από την Ευρώπη. Το καλωδιακό όχημα του Βινπεαρλ (Vinpearl) είναι από τα μοναδικά σε μέγεθος στην νοτιοανατολική Ασία, και κάνει τους κατοίκους της περιοχής υπερήφανους αλλά επίσης προσελκύει και πολύ τουρισμό.

Λούνα Παρκ του Βινπεαρλάντ

Το λούνα παρκ στο πάρκο ψυχαγωγίας Βινπεαρλ (Vinpearl) είναι διαθέσιμο για μικρούς και μεγάλους. Τα παιχνίδια του εξωτερικού χώρου περιλαμβάνουν: Extreme Carousel (3-D carousel), Swing Carousel, Merry-go-round, Jet Elephant, Flying bicycle, Pirate ship, Roller Coaster και το Circle Carousel όπως επίσης το Animal Circus με διάφορες παραστάσεις την ημέρα και το Vaudeville stage μια μουσική σκηνή με μοναδικό σχεδιασμό τις απογευματινές ώρες. Τα παιχνίδια του εσωτερικού χώρου περιλαμβάνουν: 4D Projection Room, Bumper cars, Kids’ Garden, Kid’s paradise, Game Supermarket και Karaoke room που το λατρεύουν οι κάτοικοι του Βιετνάμ. Είναι το πρώτο θέμα στο πάρκο ψυχαγωγίας του Βινπεαρλ (Vinpearl) φθάνοντας εκεί με το καλωδιακό όχημα (τελεφερίκ).

Waterland του Βινπεαρλάντ

Το πάρκο νερού γνωστό σε όλους με την αγγλική ονομασία waterpark είναι κορυφαία έλξη στο πάρκο ψυχαγωγίας του Βινπεαρλ (Vinpearl). Υπάρχουν περισσότερες από 20 νεροτσουλήθρες εντελώς διαφορετικών σχεδιασμών. Μερικές από αυτές είναι: οι 6 γραμμές νεροτσουλήθρα με 100 μέτρα μήκους, η ελευθέρας πτώσης από ύψος 21 μέτρων τσουλήθρα, η τσουλήθρα τσουνάμι που μοιάζει με κυματισμούς, αλλά και παιδικές όπως η Kid pool, Wave Pool, Traditional Body Slide, Family Rafting Slide και οι περιφερειακές όπως η Lazy river με 960 μέτρα μήκος, Thrilling Cave με 56 μέτρα μήκος και η Beach.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here