Ιστορικό πάρκο Πάνομ Ρουνγκ

Ένα από τα πιο όμορφα μνημεία χτισμένο τον 10ο με 13ο αιώνα την εποχή των Χμέρ, χτίστηκε μετά από το Πιμάι (Phimai) και πριν από το Ανγκόρ Βατ (Angkor Wat), στην επαρχία Μπουριράμ στο Νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, γνωστό ως Ισάαν πολύ κοντά στα σύνορα με την Καμπότζη. Η αναστύλωση του διήρκησε 16 ολόκληρα χρόνια από το 1972 έως το 1988 για να γίνει σπουδαίο αξιοθέατο της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Συμπεριλαμβάνετε στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο, όπως επίσης σε ένα από τα σπουδαιότερα ιστορικά πάρκα της Ταϊλάνδης. Το ιστορικό πάρκο Πάνομ Ρούνγκ είναι χτισμένο επάνω σε λόφο από όπου υπάρχει απεριόριστη θέα προς την πεδιάδα και προς τα σύνορα με την Καμπότζη.

Prasat Hin Phanom Rung (Thailand)

Στο εσωτερικό του υπάρχει ο κυρίως πύργος με ύψος 23 μέτρα και άλλα μνημεία του χώρου, ανάγλυφα με σκηνές μάχης και αγάλματα τα οποία η αναστύλωση τους διήρκησε 16 ολόκληρα χρόνια.

Το ιστορικό πάρκο Πάνομ Ρούνγκ έχει κάθε χρόνο ένα μοναδικό φεστιβάλ του οποίου η ημερομηνία προσδιορίζετε ανάλογα με το ηλιακό γεγονός που συμβαίνει στο μνημείο. Μια ημέρα κάθε έτους ο ήλιος παρατάσσετε με τέτοιο τρόπο που η λάμψη του διαπερνά μέσα από 15 ευθυγραμμισμένες πόρτες του μνημείου.

Phanom Rung Historical Park Festival, Khmer Temple Complex in Buriram

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here