Πανγκ Νγκα, Νότια Ταϊλάνδη | Ταξιδιωτικός Οδηγός | Πληροφορίες

Η επαρχία Πανγκ Νγκα είναι πολύ γνωστή για τα ασβεστολιθομένα μικρά νησάκια που διαθέτει στον κόλπο της κοντά στο Πούκετ και το Κράμπι. Το James Bond Island, γνωστό από την ταινία ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι που γυρίστηκε σε αυτή την περιοχή είναι ένα από αυτά. Στην επαρχία ανήκουν επίσης τα νησιά Σίμιλανς (Similan islands) και τα νησιά Σουρίν (Sourin islands) που αποτελούν εθνικά θαλάσσια πάρκα στην θάλασσα του Ανταμάν, γνωστός προορισμός για καταδύσεις στην Ταϊλάνδη.

Εθνικά Πάρκα της επαρχίας Phang Nga

  • Khao Lak-Lam Ru National Park
  • Khao Lam Pee-Had Thai Muang National Park
  • Mu Ko Surin National Park
  • Mu Ko Similan National Park
  • Koh Ra and Koh Phra Thong National Park
  • Sri Pang Nga National Park
  • Ao Phang Nga National Park

Phang Nga Bay, Thailand in 4K

The spectacular scenery of Phang Nga Bay, Thailand, famous for its limestone rock formations.

Πολλές αμμώδες παραλίες βρίσκονται κατά μήκος της επαρχίας, καταρράκτες και άλλα φυσικά τοπία κάνουν το Πανγκ Νγκα δημοφιλές προορισμό στην Ταϊλάνδη. Άλλωστε το Πουκέτ δεν είναι μακριά, είναι η επόμενη αμέσως επαρχία. Το Πανγκ Νγκα είναι από τις επαρχίες που χτυπήθηκαν από το τσουνάμι το 2004. Από την Μπανγκόκ η απόσταση της επαρχίας είναι 788 χιλιόμετρα, ενώ το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το διεθνές αεροδρόμιο του Πουκέτ.

Εθνικό Πάρκο & Νησιά Σουρίν

Βρίσκεται στην περιοχή Κο Πρα περιλαμβάνει μια έκταση 33.750 στρέμματα, ένα αρχιπέλαγος πέντε νησιών: Κο Σουρίν Νουεά, Κο Σουρίν Τάι, Κο Ρι, Κο Κάι και Κο Κλανγκ. Πλούσια πανίδα, δάση, κατάλευκη άμμο, κολπίσκοι συνθέτουν το τοπίο των νησιών. Η περιοχή προσφέρεται για κατάδυση και οι δύτες έχουν την τύχη να κολυμπήσουν με διάφορα είδη ψαριών του αρχιπελάγους.

Best of Surin Islands (Beaches, Freediving, Sharks, Turtles, Coral reefs, etc.)

Surin National Park Islands or “Mu Koh Surin” is located in the Andaman Coast of Southern Thailand. It has a phenomenal range of corals and sea animals and is known to be one of the most beautiful places in Thailand.

Νησιά Σίμιλαν, Similan Islands

Τα νησιά Σίμιλαν (Similan Islands) ανήκουν στην επαρχία Phang Nga της Νότιας Ταϊλάνδης στην περιοχή της θάλασσας του Ανταμάν και αποτελούν εθνικό θαλάσσιο πάρκο. Τα νησιά Σίμιλαν (Similan Islands) αποτελούνται από 9 νησιά: Ko Bon, Ko Bayu, Ko Similan, Ko Payu, Ko Miang (γειτονικά νησιά), Ko Payan, Ko Payang, και το Ko Huyong.

Similan Islands

Πάρκο Μνημείο Τσουνάμι

Το μνημείο για το τσουνάμι του 2004, βρίσκεται στην περιοχή Baan Nam Khem, βόρεια του Κάο Λακ, στην επαρχία Πανγκ Νγκα. Στην περιοχή υπάρχει ένα μικρό μουσείο με φωτογραφικό υλικό, ένα πλοίο που διασώθηκε από εκείνη την τραγική μέρα, φωτογραφίες από πρόσωπα που χάσανε την ζωή τους. Αξίζει μια επίσκεψη στο μνημείο που βρίσκεται μπροστά στην παραλία. Από το κεντρικό δρόμο υπάρχουν σήματα που οδηγούν στην περιοχή.

Το νησί του Τζέιμς Μποντ, Khao Phing Kan και Koh Ta Pu

Το συγκεκριμένο νησί που είναι πολύ γνωστό όχι μόνο για τον βράχο που στέκεται όρθιος μέσα στην θάλασσα αλλά και από την ταινία του James Bond, δεν έχει παραλίες για μπάνιο αλλά μόνο viewpoints. Συνήθως τα εκδρομικά σκάφη σταματάνε εδώ για μια μικρή επίσκεψη και φωτογράφηση του τοπίου και το συγκεκριμένο σημείο είναι υπέρ διάσημο.

Khao Phing Kan – James Bond Island – Thailand Phang Nga Bay Phuket

Khao Phing Kan consists of two forest-covered islands with steep shores. They lie in the northwestern part of Phang Nga Bay. After appearing in the 1974 James Bond movie The Man with the Golden Gun, Khao Phing Kan became widely referred to as James Bond Island, especially in tourist guides, and their original names are rarely used by locals.

Το νησί των μουσουλμάνων

Το νησί των μουσουλμάνων ή διαφορετικά Koh Panyee, είναι ένα άλλο μικρό νησάκι που ανήκει στο εθνικό θαλάσσιο πάρκο Ao Phang Nga και είναι στάση για τα εκδρομικα σκάφη. Μια βόλτα στο χωριό ενδείκνυται ανάμεσα στα πολλά μικρά μαγαζάκια συνήθως γεμάτα με σουβενίρ για τους επισκέπτες.

Koh Panyee Muslim Fishing Village, Phang Nga, Thailand

Ko Panyi Is A Muslim Fishing Village In Phang Nga Province, Thailand. The Village Includes A Floating Football Pitch.

Καταρράκτης Ουράνιο Τόξο

Από την εθνική οδό που καταλήγει στο Πουκέτ ο καταρράκτης Sai Rung (που στα Ταϊλανδέζικα σημαίνει ουράνιο τόξο) είναι μόλις τρία χιλιόμετρα. Η επαρχία Πανγκ Νγκα βέβαια είναι μια επαρχία η οποία δεν φημίζεται για τους καταρράκτες της αλλά για τις παραλίες και τα νησιά. Ο καταρράκτης σε σχέση με τους καταρράκτες του Κατσανάμπουρι και του εθνικού πάρκου Κάο Γιάι μπορεί να αποτελεί μια μικρογραφία είναι ένα όμως όμορφο μέρος για ξεκούραση και απόλαυση του κρύου νερού που πηγάζει.

Εθνικό πάρκο Khao Lak Lamru

Το εθνικό πάρκο Khao Lak Lamru καταλαμβάνει μια έκταση 125 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με πολλές παραλίες.

Khao Lak & Similan Islands Liveaboard

Παραλία Bang Sak

Η Bang Sak είναι από τις πιο διάσημες παραλίες της επαρχίας Πανγκ Νγκα. Πολλές ανακατασκευές έχουν γίνει.

Bangsak Beach Drone view

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here