Διεθνές Αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, Σουβάρνμπουμι

Το καινούργιο αεροδρόμιο ξεκίνησε την λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2006 (σε αντικατάσταση από το προηγούμενο αεροδρόμιο Don Muang στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας) και παραμένει ανοιχτό όλο το 24ώρο. Βρίσκετε στην περιοχή Racha Thewa, Bang Phli distrinct και ανήκει στην επαρχία Σαμούτ Πρακάν, 30 χιλιόμετρα ανατολικά του κέντρου της Μπανγκόκ.
Κωδικός αεροδρομίου (IATA): BKK

Το Suvarnabhumi είναι το 21ο πιο πολυάσχολο αεροδρόμιο στον κόσμο, το ενδέκατο εν ενεργεία αεροδρόμιο στην Ασία και το πιο πολυσύχναστο στη χώρα και είναι επίσης σημαντικός αερομεταφορέας, με συνολικό 95 αεροπορικές εταιρείες.

Οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές και υπάρχουν καθημερινές πτήσεις προς όλες τις ηπείρους, με εύκολη μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο. Περίπου 58 εκατομμύρια επιβάτες ταξιδεύουν κάθε χρόνο μέσω του αεροδρομίου Suvarnabhumi, είναι το διεθνές σημείο άφιξης στην Ταϊλάνδη και ένας σημαντικός κόμβος μεταφοράς για τη Νοτιοανατολική Ασία.

Ο τερματικός σταθμός του αεροδρομίου, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, μοιάζει με ένα εμπορικό κέντρο για γυαλί και σκυρόδεμα. Ο τερματικός σταθμός του αεροδρομίου έχει τέσσερις ορόφους και ένα υπόγειο. Οι αφίξεις βρίσκονται στον 2ο όροφο. Οι αναχωρήσεις βρίσκονται στον 4ο όροφο. Ο 3ος όροφος αποτελείτε από εστιατόρια σε προσιτές τιμές και πολλά μάρκετ.

Suvarnabhumi Airport, Bangkok, Thailand (Full walk-through)

Υπάρχουν τέσσερις διαδρομές λεωφορείων από το καινούργια αεροδρόμιο Suvarnabhumi της Μπανγκόκ προς κατευθύνσεις μέσα στην πόλη.

AE1 Αεροδρόμιο Suvarnabhumi
Προς την περιοχή του Σιάμ και την οδό Σιλόμ
AE2 Αεροδρόμιο Suvarnabhumi
Προς την οδό Πέτσαμπουρι και την Κάο Σαν
AE3 Αεροδρόμιο Suvarnabhumi
Προς την οδό Sukhumwit
AE4 Αεροδρόμιο Suvarnabhumi
Προς το μνημείο Βίκτορι και τον σιδηροδρομικό σταθμό Χουά Λαμπόνγκ

Η δεύτερη φάση επέκτασης του αεροδρομίου Suvarnabhumi

Η δεύτερη φάση επέκτασης του αεροδρομίου Suvarnabhumi θα ανοίξει το Νοέμβριο του 2020. Θα υπάρχουν έξι αμαξοστοιχίες APM που θα παρέχουν υπηρεσία μεταφοράς μεταξύ του τρέχοντος τερματικού επιβατών και του νέου τερματικού. Ο αριθμός των επισκεπτών του αεροδρομίου αυξάνεται από 45 εκατομμύρια σε 60 εκατομμύρια το χρόνο.

Suvarnabhumi Airport, Bangkok, Thailand (Full walk-through)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here