Η φωτογραφία στο πάνω μέρος της σελίδας είναι από την σελίδα στο facebook: URBAN TH

Ο κεντρικός σταθμός Bang Sue της Μπανγκόκ θα είναι ο νέος σιδηροδρομικός κόμβος της Ταϊλάνδης και θα αντικαταστήσει τον σημερινό σιδηροδρομικό σταθμό της Μπανγκόκ τον Hua Lamphong ως το τερματικό σταθμό για όλες τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες μεγάλων αποστάσεων από την πόλη. Αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2020. Μετά την έναρξη λειτουργίας του νέου σταθμού, ο τερματικός σταθμός Hua Lamphong δεν θα εγκαταλειφθεί, καθώς μπορεί να λειτουργήσει ως σιδηροδρομικός σταθμός για την επέκταση του έργου ηλεκτρικής αμαξοστοιχίας Red Line που συνδέει τις περιοχές Phaya Thai, Makkasan, Hua Mak και Hua Lamphong.

Ο κεντρικός σταθμός έχει τέσσερις ορόφους

  • Υπόγειο: Ο σταθμός MRT Blue Line και χώρος στάθμευσης για 1.624 οχήματα.
  • Ισόγειο: Εκδοτήρια εισιτηρίων και αίθουσα αναμονής για τους επιβάτες που είναι και η μόνη κλιματιζόμενη περιοχή του σταθμού.
  • Πρώτος όροφος: Πλατφόρμες με 12 γραμμές. Οκτώ γραμμές θα εξυπηρετούν τρένα ντίζελ (που πρόκειται να γίνουν ηλεκτροφόρα). Τέσσερις γραμμές θα εξυπηρετήσουν δύο τρένα δρομολογίων SRT Red Line.
  • Δεύτερος όροφος: Σιδηροδρομικές πλατφόρμες υψηλής ταχύτητας με 10 γραμμές. Έξι γραμμές εξυπηρετούν το σιδηροδρομικό τρένο Sino-Thailand υψηλής ταχύτητας (HSR) από τη Μπανγκόκ προς το Nong Khai, τοn σιδηρόδρομο υψηλής ταχύτητας από τη Μπανγκόκ προς το Hua Hin και το Thai-Japanese HSR από Μπανγκόκ προς Τσιάνγκ Μάι.
    Τέσσερις γραμμέςπου εξυπηρετούν τη σιδηροδρομική σύνδεση του αεροδρομίου Suvarnabhumi και τη σιδηροδρομική σύνδεση Highspeed Rail Airport. Δύο γραμμές για το τρένο City Line από το αεροδρόμιο Don Mueang έως το αεροδρόμιο Suvarnabhumi και δύο ακόμη γραμμέςγια το τρένο HSR από το αεροδρόμιο Don Mueang έως το αεροδρόμιο U-Tapao που αντικαθιστά την παλαιά γραμμή ARL Express Line.

CiciesSkylines : Bang Sue Central Station

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here