Ποταμός Τσάο Πράγια της Μπανγκόκ – Δρομολόγια

Συγκοινωνίες της Μπανγκόκ, Bangkok

Ποταμός Τσάο Πράγια, γνωστός για τα κανάλια του και τα σπίτια χτισμένα πάνω σε πασσάλους. Είναι σημαντική εμπορική και μεταφορική αρτηρία με πλοιάρια ταξί και επιβατικά που ανεβοκατεβαίνουν συνεχώς τον ποταμό. Οι τιμές των επιβατικών ποταμόπλοιων είναι εξαιρετικά φτηνές. Μπορείτε να πάτε οπουδήποτε με 10 μπατ ή και λιγότερα και υπάρχουν αποβάθρες δίπλα σε πολλά ξενοδοχεία στις όχθες του ποταμού.

Ακόμα κι αν δεν μένετε σε ξενοδοχείο του ποταμού, μπορείτε με τον εναέριο σιδηρόδρομο (Sky Train) να κατεβείτε στην στάση Saphan Taksin της γραμμής 1 όπου βρίσκετε η γέφυρα Τακσίν (Taksin) που είναι και ο κύριος επιβατικός σταθμός των ποταμόπλοιων.

Chao Phraya Express Boat
Διεύθυνση: 78/24-29 Maharaj Road, Phranakorn, Bangkok 10200
Τηλέφωνο: (66) 2623-6001-3, (66) 2225-3003, (66) 2222-5330

COLORFUL SKY OVER BANGKOK’S CHAO PHRAYA RIVER AT SUNSET | Bangkok, Thailand (Part 1)

This is the other side of the Chao Phraya river in Bangkok during the sunset. As the sun was setting, it colored the sky with beautiful pink, purple, red, orange and yellow color.

The Chao Phraya river is a great place to catch the beautiful sunset in Bangkok, Thailand.

This was around 6:20pm when I wandered across this side of the Taksin Bridge back over to the other side of the Chao Phraya river.

It was a beautiful sight to see, as the sun was setting over Bangkok’s Chao Phraya river. The beautiful sunset changed the color of the skies every few minutes.

It’s such a nice view over the river, especially during sunset. I’m not quite sure why not many people wandered across this bridge. AS this bridge is pretty safe and gives a great view of Bangkok and the Chao Phraya river.

If you haven’t already seen the first clip, click on the link below.

Σαθόρν Τακσίν (Sathorn Taksin)

Ο κύριος επιβατικός σταθμός των ποταμόπλοιων του Τσάο Πράγια. Η γέφυρα ενώνει τον Τόνμπουρι με το κέντρο της Μπανγκόκ.
Πρόσβαση: Στην γραμμή 1 του εναέριου σιδηρόδρομου

1 Οριεντάλ (Oriental Pier)

Η αποβάθρα Οριεντάλ πήρε το όνομα της από το πασίγνωστο ξενοδοχείο της περιοχής.

6 Γέφυρα Μεμόριαλ (Memorial Bridge Pier)

Η γέφυρα Μεμόριαλ που ενώνει τον Τόνμπουρι με την νήσο Ρατανακοσίν όπου και βρίσκονται τα περισσότερα μνημεία της Μπανγκόκ.
Πρόσβαση: Στην Κινέζικη συνοικία, στο Μάρκετ λουλουδιών Πακ Κλόνγκ, στο Παχουράτ μάρκετ, στην Μικρή Ινδία, στο μνημείο King Rama I, στην γέφυρα Phra Pok Klao και στο ναό Βατ Ρατσαμπουράνα.

8 Τα Τιέν (Tha Tien Pier)

Πρόσβαση στο ναό του ξαπλωμένου Βούδα γνωστό ως Βατ Πο και στο πάρκο του Σουάν Σαρανρόμ. Ακριβώς απέναντι από την αποβάθρα βρίσκετε το περίφημο Βατ Αρούν (Ο ναός της Αυγής).
Πρόσβαση: Στο Ναό του ξαπλωμένου Βούδα το Βατ Πο και στο πάρκο Σουάν Σαρανρόμ. Από εδώ μπορείτε να αλλάξετε ποταμόπλοιο για τον ναό της Αυγής (Βατ Αρούν).

9 Τα Τσανγκ (Tha Chang Pier)

Η πιο πολυάσχολη αποβάθρα μιας και εδώ βρίσκετε το Βατ Πρα Καεό το πιο δημοφιλείς μνημείο της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης. Επίσης από εδώ θα βρείτε τουριστικά μικρά ποταμόπλοια που πραγματοποιούν εκδρομές κάθε ώρα στα κανάλια του Τσάο Πράγια. Πρόσβαση: Στο Ναό του σμαραγδένιου Βούδα το Βατ Πρα Καεό και το μεγάλο παλάτι. Από εδώ μπορείτε να αλλάξετε ποταμόπλοιο για τον ναό Wat Rakhang.

10 Βανγκ Λανγκ (Wang lang, Siriraj Pier)

Το ποταμόπλοιο εδώ θα αλλάξει πορεία και θα κατευθυνθεί προς την πλευρά του Τόνμπουρι.

11 Σιδηροδρομικός Σταθμός Τόνμπουρι (Thonburi Railway Pier)

Πρόσβαση στο σιδηροδρομικό σταθμό του Τόνμπουρι όπως επίσης στο πασίγνωστο και δημοφιλείς μουσείο των βασιλικών πλοιαρίων.

12 Γέφυρα Πρα Πιν Κλάο (Phra Pin Klao Bridge Pier)

Η γέφυρα Πιν Κλάο που ενώνει την νήσο Ρατανακοσίν με το βορειοανατολικό τμήμα της Μπανγκόκ. Από πάνω περνάει η λεωφόρος Chao Fa.

13 Πρα Αρθίτ (Phra Arthit Pier)

Εδώ το ποταμόπλοιο θα αλλάξει και πάλι πορεία προς την άλλη όχθη όπου βρίσκετε το μνημείο Πρα Σουμερού Φόρτρες.

30 Νοτάμπουρι (Nonthaburi Pier)

Τερματικός σταθμός των ποταμόπλοιων του Τσάο Πράγια. Το Νοτάμπουρι παρόλου που ενώνεται με το πολεοδομικό συγκρότημα της Μπανγκόκ θεωρείται ξεχωριστή επαρχία.

Chao Phraya River Tour – Bangkok Thailand | Travel Vlog

The Planet D travel vlog takes a tour of Bangkok’s Chao Phraya River by Chao Phraya River Express, Tourist Boat and the canals on the backwaters by longtail boat. Dave and Deb of The Planet D take you to Bangkok to Explore the top things to do in Bangkok along the Chao Phraya River. How to navigate all the different boats and tours of the Chao Phraya River.

Including:
Wat Po, Wat Arun, The Golden Palace, The Flower Market

Αποβάθρες καναλιών Pier

Όπως ο ποταμός Τσάο Πράγια έτσι και τα κανάλια χρησιμοποιούνται από τους κατοίκους της Μπανγκόκ για τις μετακινήσεις τους. Υπάρχουν αποβάθρες και μικρότερα ποταμόπλοια που κινούνται μέσα στα κανάλια.

Γέφυρα Μεμόριαλ Memorial Bridge – Phra Phutta Yodfa

Η γέφυρα Memorial ενώνει την Κινέζικη Συνοικία και την νήσο Ρατανακοσίν με το Τόνμπουρι. Εγκαινιάστηκε το 1932 από τον βασιλιά Ράμα Ζ’ και ήταν η πρώτη γέφυρα που ένωσε τις δύο όχθες του ποταμού.

Κανάλι – Κλόνγκ Μο – Τόνμπουρι Canal – Khlong Mon – Thonburi

Το κύριο κανάλι της περιοχής του Τόνμπουρι που ξεκινάει απέναντι από το Βατ Πο και το χρησιμοποιούν τα τουριστικά ποταμόπλοια για να ξεναγήσουν τους τουρίστες.

Γέφυρα Ράμα VIII Rama VIII Bridge

Άλλη μία γέφυρα του ποταμού Τσάο Πράγια στα βόρεια της νήσο Ρατανακοσίν με μεγάλη κίνηση οχημάτων.

Κανάλι – Κλόνγκ Σαν Σαμπέ Canal – Khlong San Sabe

Ένα από τα μεγαλύτερα και μακρύτερα κανάλια της Μπανγκόκ που ξεκινάει από το κανάλι Κρούνγκ Κασέμ και την νήσο Ραττανακοσίν για να περάσει πίσω από το κέντρο του Σιάμ και φθάνει ανατολικά της Μπανγκόκ.

Κανάλι – Κλόνγκ Κρούνγκ Κασέμ Canal – Khlong Krung Kasem

Το κανάλι που χωρίζει την νήσο Ραττανακοσίν με την υπόλοιπη Μπανγκόκ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here