• Πες µας λίγα λόγια για το My Pretty Travels – Female Travel & Lifestyle Blog, την θεµατολογία του κλπ.

My Pretty Travels - Female Travel & Lifestyle Blog

Το My Pretty Travels είναι ένα blog που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 με σκοπό να δημοσιεύει άρθρα για τα ταξίδια που έχω κάνει στην Ιταλία και να δίνει πολύτιμες συμβουλές στους Έλληνες αναγνώστες. Για αυτό το λόγο η πρώτη ονομασία του blog ήταν “Ταξίδια στην Ιταλία”. Βρήκε πολύ μεγάλη ανταπόκριση και ξεκίνησα να γράφω σιγά-σιγά και για άλλους προορισμούς. Το όνομα λοιπόν δεν ανταποκρινόταν στο περιεχόμενο πια και καθώς ήθελα να μεταφράσω και τα άρθρα στα αγγλικά για ένα πιο ευρύ κοινό κατάλαβα ότι ήρθε η ώρα για μια νέα ονομασία.

Το Φεβρουάριο του 2018 λοιπόν το taxidiaitalia.com έγινε myprettytravels.com/el/ εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα και την αγγλική εκδοχή του site. Γράφω μόνο για μέρη που έχω πάει και μεταφέρω τις πληροφορίες από “πρώτο χέρι”. Εάν κάτι δεν μ’ αρέσει ή δεν με εντυπωσιάζει θα το γράψω! Προσπαθώ να γράφω όσο πιο απλά και κατανοητά γίνεται, ο σκοπός είναι να βοηθήσω τους αναγνώστες και όχι να τους βομβαρδίσω με άχρηστες ιστορικές πληροφορίες. Με πάνω από 20.000 επισκέψεις μηνιαίως φαίνεται ότι αυτή η “συνταγή” αρέσει και στους αναγνώστες!

  • Πες µας λίγο για τα ταξίδια που έχεις κάνει, κάποια µέρη που σου άρεσαν ιδιαίτερα, κάποιες κουλτούρες

Η Ιταλία σαν χώρα με έχει σημαδέψει και πιστεύω ότι πολύ λίγα μέρη στον κόσμο μπορούν να συγκριθούν με τη μαγευτική Βενετία ή τα ατελείωτα μνημεία της Ρώμης. Σαν κουλτούρα μου αρέσουν περισσότεροι οι Ισπανοί: είναι πιο αυθεντικοί, πιο ζεστοί και εάν δεν τους αρέσει θα στο πουν χωρίς πολλά-πολλά!

Venice in 4K

  • Σε πόσες χώρες έχεις ταξιδέψει συνολικά, κάποιες χώρες που σε άγγιξαν περισσότερο ;

Ο θόλος του κοινοβουλίου Βερολίνο
Ο θόλος του κοινοβουλίου Βερολίνο

Έχω πάει σε 17 χώρες αλλά ειλικρινά δεν μου αρέσει να μετράω αριθμούς. Ξέρω ας πούμε άλλους travel bloggers που περνάνε 24 ώρες σε μια πόλη και λένε ότι “οκ επισκέφτηκα την τάδε χώρα”. Μετράει αυτό; Πώς μπορείς να γνωρίσεις μια χώρα, τους ανθρώπους, την ιστορία της και την κουλτούρα της εάν επισκεφτείς μόνο μια πόλη; Η Μασσαλία ας πούμε ήταν τελείως διαφορετική από το Παρίσι και δεν μπορώ να συγκρίνω πχ το πολυπολιτισμικό Βερολίνο με άλλες μικρότερες πόλεις της Γερμανίας. Μ’ αρέσει να περνάω χρόνο στην κάθε χώρα, να τη γυρίζω με την άνεση μου, να γνωρίζω τους ανθρώπους της και να μαθαίνω για την καθημερινότητα τους.

  • Ποιοι είναι οι επόμενοι προορισμοί που έχεις στα σχέδια σου να επισκεφτείς ;

Λονδίνο London

Σε λίγες ημέρες θα πάω Σικελία (Κατάνια): όσοι διαβάζουν το blog ξέρουν ότι είχα μια άσχημη εμπειρία την πρώτη φορά που πήγα Κατάνια καθώς με το καλημέρα με είχαν κλέψει και το ταξίδι δεν πήγε τόσο καλά …

Αυτή τη φορά τα σχέδιο είναι να δω από κοντά το ηφαίστειο της Έτνας, ελπίζω να μην έχουμε κανένα απρόοπτο! Το μεθεπόμενο ταξίδι είναι Λονδίνο, εάν και έχω ξαναπάει είμαι σίγουρη ότι θα βρω πάρα πολλά πράγματα να κάνω και να εξερευνήσω!

  • Οι χώρες που έχει ταξιδέψει η Ντίνα

Ευρώπη: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Μάλτα, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Τσεχία, Σλοβακία, Σουηδία
Μέση Ανατολή: Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σουηδία

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here