Νακόν Ρατσασίμα, Βορειοανατολική Ταϊλάνδη

Η Νακόν Ρατσασίμα είναι γνωστή ως “Κοράτ” είναι η μεγαλύτερη σε έκταση επαρχία της χώρας και η πόλη Νακόν Ρατσασίμα συγκαταλέγετε στις μεγαλύτερες σε πληθυσμό πόλεις της Ταϊλάνδης. Βρίσκεται 260 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μπανγκόκ και καλύπτετε κυρίως από ορεινές περιοχές. Στην επαρχία υπάρχουν πολλά μνημεία των Χμέρ συμπεριλαμβανομένου και του Πιμάι.

Πρωτεύουσα: Νακόν Ρατσασίμα
Γεωγραφική περιοχή: Βόρειο – Ανατολική Ταϊλάνδη
Συνορεύει
Βόρεια: Mε τις επαρχίες Κον Καέν, Τσαιγιαμπούν.
Νότια: Mε τις επαρχίες Νακόν Ναϊόκ, Πρατσίνμπουρι.
Δυτικά: Mε τις επαρχίες Σαράμπουρι, Τσαϊγιαμπούν
Ανατολικά: Mε την επαρχία Μπουριράμ

Απόσταση από Μπανγκόκ: 255 χλμ., Τσιάνγκ Μάι: 777 χλμ, Πούκετ: 862 χλμ.

Η πόλη της Νακόν Ρατσασίμα

Η πύλη της πόλης της Νακόν Ρατσασίμα χτίστηκε την εποχή του βασιλιά Ναράϊ το 1656.

Ζωολογικός κήπος Νακόν Ρατσασίμα, Nakhon Ratchasima Zoo

Από τους πιο σύγχρονους ζωολογικούς κήπους της Νοτιοανατολικής Ασίας. Μεγάλη ποικιλία από ζώα και μεγάλος σε έκταση ο ζωολογικός κήπος της Νακόν Ρατσασίμα κατατάσετε σε έναν από τους μεγαλύτερους της χώρας. Βρίσκεται 13 χιλιόμετρα από την πόλη της Νακόν Ρατσασίμα και για τους επισκέπτες διατίθενται διάφορα μέσα όπως ποδήλατα και τραινάκι για να απολαύσουν τα αφρικάνικης προέλευσης κυρίως ζώα που διαθέτει ο ζωολογικός κήπος. Ανοιχτός: 8.00 – 18.00.

Βατ Τεπιτάκ Πουναράμ

Το γιγάντιο λευκό άγαλμα του Βούδα επάνω στην βουνοπλαγιά με ύψος 45 μέτρων και πλάτος 27 μέτρων.

Τσουμ Πον, η πύλη της πόλης

Η πύλη της πόλης της Νακόν Ρατσασίμα χτίστηκε την εποχή του βασιλιά Ναράϊ το 1656.

Πάρκο SaiNgam

Μόλις 2 χιλιόμετρα από το Πιμάϊ και 59 χιλιόμετρα από την Νακόν Ρατσασίμα. Ένα δάσος από δέντρα τα οποία διακλαδίζονται μεταξύ τους, άνω των 300 ετών.

Ναός Βατ Πρα Ναράι Μαχαδάτ

βρίσκεται στην οδό Πρατζάκ το μοναστήρι στεγάζει ένα άγαλμα της εποχής των Χμερ.

Εθνικό μουσείο Μάχα Βιραβόνγκ

Πολλά από τα εκθέματα του μουσείου είναι εικόνες του Βούδα, πολλά αρχαία αντικείμενα από την εποχή των Χμερ, αρχαία εργαλεία, εικόνες από την εποχή της Αγιούταγια κ.α. Το μουσείο είναι ανοιχτό από τις 9.00 έως τις 16.00 από Τετάρτη έως την Κυριακή.

Ιστορικό πάρκο Πιμάϊ, Phimai historical park

Το ιστορικό πάρκο Πιμάϊ είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα χτίσματα των Χμέρ στην Ταϊλάνδη. Χρονολογείτε τον 11ο με 12ο αιώνα και βρίσκετε στην πόλη Πιμάι της επαρχίας Νακόν Ρατσασίμα. Οι εξωτερικοί του τοίχοι είναι διακοσμημένοι με ανάγλυφα και απεικονίζουν σκηνές μάχες.

Η κύρια είσοδος είναι η γέφυρα Naga με πετρώματα φιδιών και αγάλματα λιονταριών. Στο κέντρο του ιστορικού πάρκο σε μια ανοιχτή περιοχή βρίσκετε η κύρια και υψηλότερη παγόδα Prang. Ταμπέλες με περιγραφή και πληροφορίες στα αγγλικά του κάθε μνημείου θα συναντήστε παντού και χαμηλά τριγύρω.
Διεύθυνση: Phimai Historical Park, Phimai District, Nakhon Ratchasima

Ναός Wat Sala Loi

Το Βατ Σάλα Λόι βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης κοντά στον δρόμο Mueang. Ο ναός χτίστηκε το 1827.

Μνημείο Τάο Σουρανάρι

Το μνημείο Σουρανάρι Τάο είναι αφιερωμένο στην ηρωϊδα του Κοράτ που πρωτοστάτησε σε μια εξέργεση εναντίον εισβολέων από το Λάος το 1826. Χτισμένο το 1934 και κατασκευασμένο από μαύρο χαλκό βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Νακόν Ρατσασίμα και έχει ύψος 1,85 μέτρα.

Εθνικό πάρκο Κάο Γιάϊ, Khao Yai National Park

Ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα εθνικά πάρκα της Ταϊλάνδης. Το πάρκο καλύπτει μια ευρεία ποικιλία βιότοπων, διάφορα βουνά περίπου 1000 μέτρων συμπεριλαμβανομένου και του Khao Khieo, πολλούς καταρράχτες με πιο ψηλούς και θεαματικούς τους Haew Narok με ύψος 80 μέτρων και τον καταρράκτη Haeo Suwat. Το Κάο Γιάι με έκταση πάνω από 2.000 τετραγωνικών μέτρων απλώνετε σε 4 επαρχίες: Νακόν Ρατσασίμα, Νακόν Ναϊόκ, Πρατσίν Μπουρί και Σάραμπουρι.

Διεύθυνση: Khao Yai National Park, PO Box 9, Amphur Pak Chong Nakhorn Ratchasima, Thailand 30130

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here