Έλληνες Εξωτερικού

Ο Κυριάκος Μαριδάκης είναι ο «Ελληνας γαλαζοαίματος» έμπιστος Διευθ/ντής του βασιλιά του Ντουμπάι στην κυβερνητική του θαλαμηγό Μ/Υ Dubai

Κυριάκος Μαριδάκης

Ο Κυριάκος Μαριδάκης από πέρσι έχει αναλάβει την διεύθυνση της μεγαλύτερης και πολυτελέστερης κυβερνητικής θαλαμηγού στο κόσμο (165 μέτρων πάνω από μισό δις) με ιδιοκτήτη ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους στο κόσμο τον Μονάρχη του Εμιράτου του Ντουμπάι, Πρωθυπουργού του κράτους, Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης της βασιλικής του οικογένειας και του Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Σε συνεντεύξεις του τόσο στη τηλεόραση όσο και στο τύπο είχε αναφέρει ότι αισθάνεται υψίστη τιμή τόσο για την διευθυντική θέση που επιλέχθηκε από τη βασιλική διοίκηση  μεταξύ αρκετών άλλων υποψήφιων παγκοσμίως όσο και την ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό που λαμβάνει από το παλάτι και από τα μέλη και  το περιβάλλον της Βασιλικής οικογενείας. Ο Οικουμενικός Έλληνας Κυριάκος Μαριδάκης έχει καταγοητεύσει τη βασιλική οικογένεια με τις ικανότητες του, παίζοντας δικές του μελωδίες αυτοδίδακτος στο πιάνο της θαλαμηγού αξίας αρκετών εκατομμυρίων! Η Ελλάδα νιώθει διπλή τιμή και υπερηφάνεια για έναν καταξιωμένο επαγγελματία γνωστός διεθνώς για τις πολιτιστικές και ανθρωπιστικές του δράσεις επιλέχθηκε να είναι έμπιστος ενός Αρχηγού ξένου κράτους και ισχυρότερου λαοπρόβλητου ηγέτη παγκοσμίως.

Κυριάκος Μαριδάκης, ΝτουμπάιΟ Κυριάκος Μαριδακής, απόγονος του Ήρωα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Γεωργίου Μαριδάκη, ιδρυτής και αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς, και Ιδρυτικός πρόεδρος της Ελληνο-Ισραηλινής ένωσης. Ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει πολλά στην πολιτιστική διπλωματία της Ελλάδας. Κατάφερε να μετατρέψει ένα πολεμικό γεγονός όπως την Ναυμαχία της Σαλαμίνας σε Παγκόσμια Γιορτή Ειρήνης, διεθνοποιώντας την επέτειο της σπουδαίας αυτής νίκης σε 52 πρεσβείες.

Αρχηγοί κρατών όπως ο Αλβέρτος Β’ του Μονακό, ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν καθώς και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κύριος Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και διεθνείς οργανισμοί τιμούν κάθε χρόνο την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Οι πολυετείς, ανιδιοτελείς και εθνωφελείς του δράσεις και πρωτοβουλίες στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας αλλά και διεθνώς υποστηρίζονται από την Ελληνική Κυβέρνηση και αναγνωρίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχει τιμηθεί με βραβεύσεις για την εθελοντική του συνεισφορά στην προσπάθεια ανάδειξης και προβολής της Ελληνικής Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς όπως από το Παγκόσμιο Κέντρο Ελληνισμού, ομίλους του διεθνούς Ρόταρυ, της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης AHEPA (Icarus) και ιππότης του τάγματος της διεθνούς Διπλωματικής Λέσχης της Ελβετίας «St.Gabriel».

Το ‘Όραμα του για το 2020, όπου είναι και η επέτειος 2500 χρόνων από την υπέρλαμπρη νίκη της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας είναι η ενσωμάτωση της ιστορικής αυτής περιοχής στους επίσημους τουριστικούς καταλόγους σε συνεργασία με την Πρέσβειρα καλής θέλησης της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, όπου με σύμφωνη γνώμη των Υπουργών Εσωτερικών, Πολιτισμού και του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη του ανακοινώθηκε η μέγιστη τιμητική θέση να είναι μέλος της Διεθνούς τιμητικής κοσμητείας “Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020“.

  • Έχετε μια πολύ σπουδαία και σημαντική θέση εργασίας στο Ντουμπάι. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια πως φθάσαμε ως αυτή την θέση, οι αρμοδιότητες, οι ευθύνες κλπ.

Έπειτα από 18 χρόνια εργασίας σε υψηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών ξένων εταιριών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μπορώ να σας πω ότι αυτό που ένιωσα μετά τη ανακοίνωση της επιλογής μου από τη Βασιλική διοίκηση ήταν συγκίνηση και μεγίστη τιμή. Όλοι εμείς που εργαζόμαστε στο περιβάλλον αυτό, αισθανόμαστε μέλη της Βασιλικής οικογενείας και αυτό αναγνωρίζετε και στη καθημερινή μας ζωή στο Ντουμπάι.

Υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία όλων μας προκειμένου να εκπληρωθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα ακολουθώντας το βασιλικό και κυβερνητικό πρωτόκολλο. Αισθάνομαι πραγματικά πολύ υπερήφανος που βρίσκομαι κοντά στην αξιαγάπητη βασιλική οικογένεια όσο και τον Μονάρχη μας και Πρωθυπουργό της Χώρας που αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο ηγέτη, ιδιαιτέρως αγαπητό από τους πολίτες της χώρας και όλων εμάς που εργαζόμαστε στις υπηρεσίες του. Η διαχείριση αρχηγών και προέδρων ξένων κρατών σε συνδυασμό με ένα διεθνές πλήρωμα, διαφορετικών εθνικοτήτων και θρησκειών είναι πράγματι μία πρόκληση. Για να το διαχειριστείς πρέπει να ακολουθείς αυστηρά τους κανόνες και το πρωτόκολλο σε συνδυασμό πάντα με διεθνή εμπειρία, υψηλό επίπεδο ικανοτήτων, επαγγελματισμού και προσωπικότητας.

Χάρτης του Ντουμπάι της Google, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

  • Το Ντουμπάι είναι μια από τις πιο εξελιγμένους προορισμούς στον κόσμο. Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα για αυτήν την μεγαλούπολη, άνθρωποι, κουλτούρα κλπ.

Dubai (Ντουμπάι) City in the United Arab Emirates

Το Ντουμπάι είναι ένα από τα επτά Εμιράτα – βασίλεια και θεωρείται η μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και το μεγαλύτερο διεθνές εμπορικό, ναυτιλιακό, οικονομικό και τουριστικό κέντρο της χώρας με δυο λιμάνια ενώ από το Σεπτέμβριο του 2009 έχει το  πιο μακροχρόνιο πλήρως αυτοματοποιημένο μετρό στον κόσμο, ένα τεράστιο, πολυτελές και υπερτεχνολογικό διεθνές αερολιμένα (Dubai International Airport) όπως και μια από τις καλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, την Emirates Airlines, η οποία εδρεύει στο Ντουμπάι.

Dubai (Ντουμπάι) City in the United Arab Emirates

Το κοσμοπολίτικο, αλλά πάνω απ’ όλα εξωτικό Ντουμπάι είναι αναμφισβήτητα η πρωτεύουσα όλης της Μέσης Ανατολής στην διασκέδαση, τις αγορές, τα σπορ στη γαστρονομία και παγκόσμιο επενδυτικό και εμπορικό κέντρο υψηλών συνθηκών διαβίωσης. Ένας επίσης σημαντικός κόμβος ναυτιλίας και εμπορίου που συνδέει τις αγορές της Ασίας με την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική ενώ το Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη Διεθνής Έκθεση Dubai Expo 2020 με τη συμμετοχή 150 κρατών. Ζω και εργάζομαι σε ένα εξαιρετικό φιλικό περιβάλλον μαζί με 230 εθνικότητες με ανθρώπους χαμογελαστούς και φιλόξενους.

“Ο Κυριάκος Μαριδάκης στο Ντουμπάι προβάλλοντας την Ελλάδα”

“Ο Κυριάκος Μαριδάκης στο Ντουμπάι προβάλλοντας την Ελλάδα”

Χαιρετισμό απεύθυνε την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 στο Ντουμπάι ο κ. Κυριάκος Μαριδάκης ως Παγκόσμιος πρέσβης πολιτισμού της Διεθνής Βασιλικής επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών, παρουσία πρεσβευτών και κυβερνητικών αξιωματούχων προσκεκλημένος από τον ροταριανό όμιλο στο παγκόσμιο κέντρο εμπορίου αναφέροντας μεταξύ άλλων τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των Η.Α.Ε. – Ντουμπάι με τη Χώρα μας, διαμορφώνοντας ένα κοινό πλαίσιο συνεργασίας με βάση την πολιτιστική μας κληρονομιά, την πραγματοποίηση του οράματος του, που είναι η δημιουργία μιας Διεθνής Πολιτιστικής Ένωσης, προγραμματίζοντας παράλληλα μια ομιλία για τον παγκόσμιο εορτασμό της Επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνος ως “Ημέρα όλων των Εθνών, Τιμώντας όλους τους νεκρούς της μάχης, ανεξαρτήτου εθνικότητας, Φυλής, θρησκείας, και κοινωνικής τάξης. Ημέρα Ελευθερίας, Δημοκρατίας και Πολιτισμού” προσφέροντάς στον κυβερνητικό αξιωματούχο την μοναδική χειροποίητη χάλκινη πλακέτα της αναπαράστασης της ναυμαχίας του κ. Χαράλαμπου Χαραλαμπίδη. Ο ροταριανός όμιλος του Ντουμπάι έχει ιδρυθεί υπό την αιγίδα του Α.Β.Υ. Πρίγκηπα Σεϊχη Αχμέντ μπιν Ρασίντ Αλ-Μάκτουμ. Πηγή: “Ο Κυριάκος Μαριδάκης στο Ντουμπάι προβάλλοντας την Ελλάδα”

  • Από την δική σας την πλευρά πως βλέπετε την εξέλιξη του Ντουμπάι στο μέλλον

Dubai (Ντουμπάι) City in the United Arab Emirates

Το Ντουμπάι έχει θέση ακόμα ένα στόχο σύμφωνα με τον εμπνευστή του τον Μονάρχη, Πρωθυπουργό και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μάκτουμ να γίνει η ποιο ευτυχισμένη πολύ στην υφήλιο. Πλέον η ευτυχία αποτελεί εθνικό στόχο για αυτό το Εμιράτο έχει ορίσει και αρμόδιο υπουργό.

Dubai (Ντουμπάι) City in the United Arab Emirates

Η υπηρεσία Smart Dubai είναι αρμόδια για την υλοποίηση αυτή της Κυβερνητικής Ατζέντας. Περισσότεροι από 40 κρατικοί φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να διαμορφώσουν την ατζέντα της ευτυχίας. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στο κόσμο για να ξεκινήσει κάποιος τη ζωή του από πρόσφατες έρευνες μεγάλων οργανισμών για τις καλύτερες απολαβές, προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης και υψηλού επιπέδου συνθηκών διαβίωσης.

  • Τι σας λείπει από την Ελλάδα;

Αυτό που μου λείπει περισσότερο στην Ελλάδα είναι οι άνθρωποι που συνεργάζομαι σε διάφορους οργανισμούς για την υλοποίηση Πολιτιστικών, ανθρωπιστικών και φιλανθρωπικών δράσεων, τα παιδιά μου που ζουν στην Γερμανία, τα όμορφα μέρη που αγαπώ και επισκέπτομαι συχνά όπως η Ιστορική Σαλαμίνα, τα Σφακιά της Κρήτης όπου και η καταγωγή μου, ο ερωτεύσιμος τόπος της πανέμορφης Λέσβου μας όπως και κάποιους ανθρώπους που τους έχω μέσα στη καρδιά μου και θα ήθελα πολύ να τους είχα κοντά μου. Η ζωή μου στο Ντουμπάι αν και είναι πάρα πολύ μοναχική αφού βρίσκομαι σε 24ωρη ετοιμότητα 7 μέρες την εβδομάδα είναι γεμάτη από την εκτίμηση και την αγάπη της Βασιλικής οικογένειας που τιμά και αναγνωρίζει την εργασία μου και τη προσωπικότητα μου.

Ακολουθούν μερικά βίντεο από το YouTube, στο κάτω μέρος της σελίδας για το Ντουμπάι

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here