Έλληνες και Ξένοι Ταξιδιώτες

Γιώργος Τζανιδάκης, Aroma Of Asia

Γιώργος Τζανιδάκης, Aroma Of Asia

Η συνέντευξη αυτή πάρθηκε ενώ ο Γιώργος Τζανιδάκης βρίσκεται σε ταξίδι και πιο συγκεκριμένα στο Μπαγκλαντές. Ο Γιώργος είναι ακόμη ενας Έλληνας ταξιδιώτης του πλανήτη που με την μηχανή του ξεκίνησε ένα μεγάλο ταξίδι προς την Άπω Ανατολή, προς τις χώρες της Ασίας και πιο συγκεκριμένα προς Μέση Ανατολή (ή Δυτική Ασία αν προτιμάτε), Κεντρική Ασία, Νότια Ασία και από εκεί βόρεια προς Ανατολική Ασία ή και προς Νοτιοανατολική Ασία.

  • Τον Απρίλιο του 2019 ξεκίνησες ένα ταξίδι με μοτοσυκλέτα για να ταξιδέψεις στην Ασία με στόχο να επισκεφτείς όσο είναι αυτό δυνατό περισσότερες χώρες. Πες μας για περισσότερα για το ταξίδι αυτό, το δρομολόγιο κλπ

Γιώργος Τζανιδάκης, Aroma Of Asia

Τον Απρίλιο του 2019 ξεκίνησα να επισκεφτώ χώρες της Ασίας χωρίς συγκεκριμένο πλάνο και με αρκετό ελεύθερο χρόνο. Δεν έχω συγκεκριμένο πλάνο που ακολουθώ απλά περνώ τις χώρες με την σειρά όπως κοιτάμε τον χάρτη και ακολουθώ τις χώρες.

Και βασικά όπου μπορώ να μπω με την μηχανή μου, που δεν χρειάζονται ιδιαίτερα χαρτιά. Έφυγα με σκοπό να ζήσω σε χώρες της Ασίας, να γνωρίσω τις διαφορετικές κουλτούρες. Εύχομαι να είμαι καλά στην υγεία μου και να συνεχίσω τον δρόμο μου προκειμένου να εκπληρώσω το όνειρο.

Φωτογραφίες από το Aroma of Asia στο facebook

Singlitam, West Sikkim (Bumchu festival) in India
Singlitam, West Sikkim (Bumchu festival) in India
Singlitam, West Sikkim (Bumchu festival) in India
Singlitam, West Sikkim (Bumchu festival) in India
Gangtok in India
Gangtok in India

Το ταξίδι από Ελλάδα: Αθήνα, Πελοππόνησο, Ιωάννινα και έπειτα Τουρκία: Κωνσταντινούπολη, Αττάλεια έως την Γεωργία, Αρμενία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, και Αζερμπαϊτζάν. Ο χάρτης είναι στο περίπου, την καθαυτού διαδρομή μπορείτε να την δείτε στο Livetrips

  • Πόσες χώρες συνολικά επισκέφτηκες και ποιες σε συνάρπασαν περισσότερο, όπως επίσης μερικά από τα πιο όμορφα μέρη που συνάντησες

Κιργιστάν (Kyrgyzstan)

Συνολικά έχω επισκεφτεί μέχρι στιγμής 12 χώρες και πιο συγκεκριμένα από Ελλάδα μπήκα στην Τουρκία, από εκεί στην Γεωργία, στην Αρμενία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ (Nagorno-Karabakh), στο Αζερμπαϊτζάν (Azerbaijan) και από εκεί με πλοίο πέρασα απέναντι στην Κασπία Θάλασσα στο Καζακστάν (Kazakhstan), στο Ουζμπεκιστάν (Uzbekistan), στο Τατζικιστάν (Tajikistan) και στην τελευταία χώρα της Κεντρικής Ασίας το Κιργιστάν (Kyrgyzstan).

Κιργιστάν (Kyrgyzstan)

Το Κιργιστάν (Kyrgyzstan) που είναι και η τελευταία χώρα που επισκέφτηκα, έκανα και μια μικρή μελέτη για το που θα μείνω τον χειμώνα. Και γιαυτό επέλεξα την Ινδία, για την οποία έβγαλα βίζα για ένα χρόνο. Αν και δεν είχα την Ινδία στο πρόγραμμα για διαμονή, άφησα την μοτοσυκλέτα μου στο Κιργιστάν (Kyrgyzstan) και πήρα πτήση για το Νέο Δελχί. Από εκεί συνέχισα με άλλη μοτοσυκλέτα και μετά από μια δεύτερη μελέτη είδα πως μπορώ να επισκεφτώ περισσότερες χώρες στην Ασία όπως το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές, την Σρι Λάνκα, η οποία θα με βοηθούσε να ανανεώσω την βίζα μου κάθε τρεις μήνες ασχέτως αν έχει διάρκεια έναν χρόνο. Επίσης ήταν ευκαιρία για μένα να δω και τις χώρες με τις οποίες συνορεύει η Ινδία.

Γιώργος Τζανιδάκης, Aroma Of Asia

Από εκεί θα ανέβω βόρεια προς Καζακστάν (Kazakhstan) και πιο βόρεια θα μπω στην Ρωσία. Από εκεί Μογγολία, από εκεί στο Βλαδιβοστόκ (Vladivostok) και από εκεί στην Ιαπωνία ή διαφορετικά από Βλαδιβοστόκ (Vladivostok) να κατέβω προς Νοτιοανατολική Ασία, στο Βιετνάμ και να επισκεφτώ τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής.

Χώρες που με εντυπωσίασαν περισσότερο είναι οι μουσουλμανικές χώρες. Πρώτη εικόνα ήταν αυτή του Βόσπορο στην Τουρκία όπου οι άνθρωποι είναι πιο ζεστοί. Θα έλεγα ότι οι μουσουλμανικές χώρες με εντυπωσίασαν περισσότερο μέχρι στιγμής. Για μέρη δεν συγκαταλέγω κάποιο. Η κάθε χώρα έχει τις δικές της ομορφιές αλλά αυτό που με έκανε εντύπωση ήταν οι άνθρωποι σε κάθε χώρα.

Από το Aktau και την Κασπία Θάλασσα στο Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Καζακστάν και Κιργιστάν

Φωτογραφίες από το Aroma of Asia στο facebook

Way to Natula pass in India
Way to Natula pass in India
Gangtok, capital of Sikkim in India
Gangtok, capital of Sikkim in India
Gangtok market in India
Gangtok market in India
  • Κάποιες από τις πιο όμορφες διαδρομές με μηχανή που έκανες θα θέλαμε να ακούσουμε στα ταξίδια σου

Καζακστάν (Kazakhstan)

Αυτό που μου έκανε εντύπωση και πραγματικά το χάρηκα ήταν στο Τατζικιστάν (Tajikistan) και στο Κιργιστάν (Kyrgyzstan) ήταν τα δρομολόγια στα βουνά τους και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάποιος εκεί.

Τατζικιστάν (Tajikistan)

Αφού ολοκλήρωσα τον δρόμο τον Παμίρ, δεν ήταν τόσο δύσκολο όσο μου φαινόταν στην αρχή και θα ήθελα να ξαναπεράσω από αυτές τις δυο χώρες στην επιστροφή.

Θα ήθελα όμως να το κάνω αντίθετα, αντίθετες διαδρομές δηλαδή για να είμαι πιο συγκεκριμένος, διότι δεν το χόρτασα παρόλο που έκατσα δυο μήνες και στις αυτές χώρες, Τατζικιστάν (Tajikistan) και Κιργιστάν (Kyrgyzstan). Αυτές οι δυο κυρίως χώρες ήταν με τις πιο ιδιαίτερες διαδρομές στο ταξίδι και πιστεύω και η Μογγολία θα έχει σπουδαίες διαδρομές.

Φωτογραφίες από το Aroma of Asia στο facebook

Γιώργος Τζανιδάκης, Aroma Of Asia
Karnali-Chisapaani Bridge in Nepal
In Majuli, Assam, India
In Majuli, Assam, India
Darjeeling station in India
Darjeeling station in India

Το ταξίδι από Νέο Δελχί της Ινδίας στην Άγκρα, στην πρωτεύουσα του Νεπάλ το Κατμαντού και από εκεί ξανά στην Ινδία και από εκεί στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές την Ντάκα


  • Κάποιες επικίνδυνες διαδρομές επίσης θα θέλαμε να μάθουμε και αν ποτέ κινδύνεψες κάπου

Fairy Meadows, PakistanΌσο αφορά τις δυσκολίες, μου αρέσει να παίρνω τις δύσκολες διαδρομές για να φτάσω στα δικά μου όρια. Στην Αρμενία και στην Γεωργία όπου έκανα διαδρομές από χωματόδρομους, είχα και κάποιες πτώσεις χωρίς κανένα ιδιαίτερο τραυματισμό.
Οι πτώσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα από την στιγμή που ακολουθείς δύσκολες διαδρομές. Επίσης το Κιργιστάν (Kyrgyzstan) θα έλεγα ότι είναι μια χώρα με αρκετές δύσκολες διαδρομές, όχι και τόσο, αλλά προκειμένου να επισκεφτώ κάποιες λίμνες ο δρόμος δεν υπάρχει και είναι χωματόδρομος στο μεγαλύτερο μέρος του με λάσπη. Και θα αφήσω τελευταίο το Νεπάλ που την βάζω σαν την πιο δύσκολη χώρα σε διαδρομές με λάσπη, νερά, θα πρέπει να περάσεις ποτάμια προκειμένου να προχωρήσεις. Και πάλι όμως δεν κινδύνεψα.

Φωτογραφίες από το Aroma of Asia στο facebook

In Bangladesh
In Bangladesh
Bangladesh people
Bangladesh people
Göreme at Cappadocia Turkey
Göreme at Cappadocia Turkey
  • Μελοντικά ταξίδια, τι λέει ο χάρτης

Δεν έχω κάτι στο μυαλό μου αυτή την στιγμή. Θα προσπαθήσω να κρατήσω το συγκεκριμένο ταξίδι που κάνω όσο περισσότερο γίνετε. Πιθανόν η Αφρικανή ήπειρος είναι ένας μελλοντικός στόχος. Αλλά βέβαια αυτό είναι για το μέλλον.

Ακολουθούν μερικά βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας από το προσωπικό κανάλι του Γιώργου Τζανιδάκη, Aroma Of Asia στο YouTube.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here