Έλληνες και Ξένοι Ταξιδιώτες

Τάσος ΒαρσαμούδηςΤάσος Βαρσαμούδης

Ο Τάσος Βαρσαμούδης είναι ένας Έλληνας ταξιδιώτης που με την μηχανή του έχει γυρίσει ένα μεγάλο τμήμα της Ευρώπης και της Σκανδιναβίας.

Το Furka Pass (πέρασμα Φούρκα) στην Ελβετία που είναι ένα από τα αγαπημένα του δρομολόγια, είναι ένα ψηλό ορεινό πέρασμα στις Ελβετικές Άλπεις που συνδέει το Gletsch, το Valais με το Realp και το Uri. Χρησιμοποιήθηκε επίσης στην ταινία του James Bond Goldfinger με τον Sean Connery το 1964. Το υψόμετρο αυτού του ορεινού περάσματος είναι 2.429 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, γεγονός που το καθιστά το τέταρτο υψηλότερο ορεινό πέρασμα στην Ελβετία.

Hallstatt Town in Austria

  • Πες μας λίγα λόγια για σένα για τα ταξίδια που έχεις κάνει με την μηχανή σου κλπ.

Έχω γυρίσει σχεδόν όλοι την Κεντρική Ευρώπη αλλά και Σκανδιναβία κάθε τόπος έχει την δική του ομορφιά όπως και της δικές του γεύσεις γιατί σε ένα ταξίδι πρέπει να φάμε κιόλας και να φάμε τα δικά τούς εδέσματα.

  • Από όλες τις χώρες που επισκέφτηκες θα ήθελα να μου πεις ποια/ες σου άρεσε περισσότερο, όπως επίσης φανταστικά μέρη και διαδρομές που συνάντησες με την μηχανή

Furka Pass Mountain pass in Switzerland

Ίσως η χώρα που θα ήθελα να ξαναεπισκεφτώ να είναι η Ταϊλάνδη με τους πολύ φιλόξενους και ευγενικούς ανθρώπους, τα πολύ όμορφα τοπία, αλλά μέσα στην καρδιά μου είναι όλα εκείνα τα μέρη με τα πολύ όμορφα σπίτια και πανέμορφα χωριουδάκια.

Η πιο όμορφη χώρα της Ευρώπης επίσης για εμένα είναι η Αυστρία, με τους πύργους της παντού, αλλά και πολύ πράσινο, χωριουδάκια όπως το Hallstatt (Χάλστατ, φωτογραφία δεξιά) και ο δρόμος των μηχανόβιων εκεί γύρω από το Graz (Γκραζ). Όλα αυτά τα μέρη είναι υπέροχα, αλλά ο δρόμος που θα ήθελα να ξαναβρεθώ με την μηχανή μου είναι στην Ελβετία το Furka Pass (φωτογραφία αριστερά) που είναι όνειρο. Νομίζω πως μπορώ αμέτρητες φορές να περάσω από εκεί χωρίς να βαριέμαι ποτέ.

Η περιοχή Furka Pass (το πέρασμα Φούρκα) στην Ελβετία, από τους χάρτες της Google

Bastei Rock formation in Germany, Γερμανία

  • Διαδρομές που με μηχανή που ήταν επικίνδυνες

Επικίνδυνες διαδρομές στην Ευρώπη δεν υπάρχουν, αφελής άνθρωποι υπάρχουν.

  • Μελλοντικά σχέδια για ταξίδια, προορισμοί που υπάρχουν στο μέλλον

Για το μέλλον σε λίγους μήνες θα επισκεφτώ την Φιλανδία, το Ελσίνκι και την Ρωσία, την Αγία Πετρούπολη.

Ακολουθούν μερικά βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας από το Furka Pass (το πέρασμα Φούρκα) στην Ελβετία, το Graz (Γκραζ) και το Hallstatt (Χάλστατ) της Αυστρίας, από το YouTube.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here