Δραστηριότητες στην Ελλάδα

Happy Paths – Happy Traveling – Happy Families

Το Happy Paths είναι ένα blog που ασχολείται με εκδρομές και πεζοπορίες σε διάφορα όμορφα μέρη της Ελλάδας. Η Κωνσταντίνα Κουτσοπούλου είναι ιδρύτρια και διαχειρίστρια του Happy Paths που ανακαλύπτει τρόπους να κάνει την καθημερινότητα πιο ενδιαφέρουσα και ξέρει να οργανώνει σχεδόν τα πάντα.

  • Πες μας λίγο για το happypaths.gr, την θεματολογία του κλπ.

Happy Paths

Happy Paths
Happy Paths, happypaths.gr

Το happypaths.gr είναι ένα blog που αγαπάει να ξεσηκώνει οικογένειες και να τις παρακινεί να εξερευνούν μέρη της Ελλάδας αλλά και της Αθήνας ειδικότερα.

Προσπαθούμε σε κάθε μας ταξίδι να ανακαλύπτουμε τη family friendly πλευρά του τουρισμού-όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό στη χώρα μας- και να τη μοιραζόμαστε, με σκοπό να ωθούμαι τις οικογένειες με μικρά παιδιά να ταξιδεύουν όλο και περισσότερο! Μέσα στη θεματολογία μας εκτός από τις εκδρομές μας, θα βρει κανείς πεζοπορικές διαδρομές ειδικά προσαρμοσμένες ώστε να μπορεί να ακολουθήσει όλη η οικογένεια, αλλά και όμορφες γωνιές τις Αθήνας που μπορεί να απολαύσει με την οικογένεια του.

Σκοπός μου είναι να ωθήσω όλο και περισσότερες οικογένειες να ταξιδέψουν, καθώς πιστεύω πως τα ταξίδια είναι το μεγαλύτερο σχολείο για όλους μας, αλλά και η καλύτερη εμπειρία για να ζήσεις με την οικογένεια σου. Στο happypaths.gr μπορεί να βρει κανείς το πρόγραμμα της κάθε εκδρομής μας όπως το σχεδιάζουμε μόνοι μας, καθώς και tips σχετικά με την προσβασιμότητα, τα καταλύματα/εστιατόρια που επισκεφθήκαμε, προκειμένου κάποιος που θέλει να ταξιδέψει με τα παιδιά του να μην χρειάζεται να το ψάξει περισσότερο.

  • Έχεις ταξιδέψει αρκετά από ότι είδα, μπορείς να μας πεις ποια μέρη έχεις επισκεφθεί και ποια σου άρεσαν ιδιαίτερα.

εκδρομή μας στο Κεντρικό Ζαγόρι

Έχοντας δύο γονείς που με έπαιρναν μαζί τους στα ταξίδια τους στο εξωτερικό από 3 χρονών, δε θα μπορούσα να μην αγαπώ την αίσθηση της ανακάλυψης που σου χαρίζει μια εκδρομή. Αργότερα γεύτηκα την εμπειρία της πεζοπορίας και βλέποντας -ξένους ως επί το πλείστον- πεζοπόρους με τα παιδάκια τους στα πεζοπορικά backpacks, υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως όταν ερχόταν η ώρα θα γινόμουν κι εγώ μία από αυτούς!

Το happypaths.gr γεννήθηκαν όταν ο μικρός μας έγινε 3 χρονών και έκτοτε έχουμε ταξιδέψει σε Ήπειρο, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Εύβοια, Φθιώτιδα και Κυκλάδες. Κάποια μέρη τα ανακαλύψαμε για πρώτη φορά ενώ κάποια άλλα τα επισκεφθήκαμε εκ νέου, αυτή τη φορά όμως ως οικογένεια.

Κάθε μέρος μας έδωσε κάτι ξεχωριστό όμως δε μπορώ να μην ξεχωρίσω την εκδρομή μας στο Κεντρικό Ζαγόρι με τα χωριά των 7 κατοίκων, την αναπάντεχη ομορφιά του Ελικώνα αλλά και τα ανεξερεύνητα κομμάτια της βόρειας Εύβοιας. Και στις τρεις αυτές περιπτώσεις την υπέροχη φύση συμπλήρωσαν οι άνθρωποι που συναντήσαμε και μας έκαναν να νιώσουμε τη ζεστή τους φιλοξενία, κάτι που νομίζω έκανε την ουσιαστική διαφορά.

Εθνικός Δρυμός Πίνδου (Pindus National Park)

  • Κάποιες αγαπημένες δραστηριότητες που θα πρότεινες σε ανθρώπους που λατρεύουν τα ταξίδια.

πεζοπορία trekking

Για μένα το ιδανικό ταξίδι περιλαμβάνει δύο πράγματα: Το ένα είναι να προσπαθήσεις να βιώσεις τον τόπο όπως ένας ντόπιος. Βρες μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους να σου πουν ιστορίες, δοκίμασε ντόπιες συνταγές στο ταβερνάκι που προτιμούν οι κάτοικοι, ψώνισε από το μαγαζάκι που φτιάχνει σπιτικά προϊόντα. Ένα ταξίδι είναι μια συνολική αισθητηριακή εμπειρία και ως τέτοια πρέπει να τη βιώνουμε. Το δεύτερο είναι η επαφή με τη φύση.

Εμείς σαν οικογένεια αγαπάμε πολύ την πεζοπορία
Εμείς σαν οικογένεια αγαπάμε πολύ την πεζοπορία. Την αγαπούσαμε πριν έρθει το παιδί και συνεχίζουμε και τώρα. Πεζοπορώντας έχεις τη δυνατότητα να απεγκλωβιστείς από τις καθημερινές σου σκέψεις, να έρθεις σε επαφή με τη φύση, να δεθείς σαν οικογένεια και να καλλιεργήσεις στα παιδιά οικολογική συνείδηση. Στην Ελλάδα έχουμε ένα πολύ μεγάλο δίκτυο μονοπατιών έτοιμα προς ανακάλυψη και κάθε είδους βαθμού δυσκολίας. Την προτείνω σαν δραστηριότητα ανεπιφύλακτα σε όλες τις οικογένειες.

Για να διευκολύνουμε τους διστακτικούς πεζοπόρους σε κάθε μας πεζοπορική ανάρτηση θα βρείτε link στο wikiloc με καταγεγραμμένη από GPS τη διαδρομή μας, για να μας έχετε σαν οδηγό. Οι διαδρομές μας χαράσσονται από τον αγαπημένο μας «TheiosSavvas», έμπειρο πεζοπόρο με πολλά βουνά στα πόδια του!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here