Έλληνες Εξωτερικού

Ο καλός φίλος Νίκος μετακόμισε στην Καμπότζη της Νοτιοανατολικής Ασίας εδώ και κάποια χρόνια. Με 23 χρόνια προϋπηρεσία σε εστιατόρια πολυτελείας στην Ελλάδα, ασχολείτε με τον χώρο της εστίασης στην πρωτεύουσα Πνομ Πεν της Καμπότζης. Το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 ο Νικόλαος Κουρσάρης παντρεύτηκε την αγαπημένη του Chenda στην περιοχή Pursat της Καμπότζης. Του ευχόμαστε συγχαρητήρια για τον γάμο του.

Δείτε και το βίντεο το οποίο επιμελήθηκε ο Βασίλης Ιγγλέζης (το κανάλι του στο YouTube μπορείτε να το βρείτε εδώ Vasilis Inglezis) που βρισκόταν στην Καμπότζη τις μέρες του γάμου. Δείτε επίσης περισσότερα βίντεο από το κανάλι του Βασίλη στο κάτω μέρος της σελίδας μεταξύ των οποίων και ακόμη ένα βίντεο για τον Νικόλα με τίτλο “Ένας Έλληνας στην Καμπότζη“.

Timeline Video

0:17: Πρώτη ημέρα, η τελετή / 3:12: Δεύτερη ημέρα, συνέχεια τελετής και γλέντι / 9:00: Τρίτη ημέρα, επιστροφή στην πόλη

Λίγα λόγια για την Καμπότζη

Καμπότζη Cambodia Map

Η Καμπότζη είναι μία χώρα της Ινδοκίνας, Νοτιοανατολικής Ασίας. Το Βασίλειο της Καμπότζης συνορεύει με το Βιετνάμ προς τα ανατολικά, το Λάος προς τα βόρεια, την Ταϊλάνδη στα βορειοδυτικά και βρέχεται από τον Κόλπο της Ταϊλάνδης στα νοτιοδυτικά. Η κάποτε ισχυρή αυτοκρατορία των Χμερ (Καμπότζη) λεηλατήθηκε από τους γείτονές της, υπήρξε αποικία των Γάλλων τον 19ο αιώνα και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 υπέστη βαρύ βομβαρδισμό από τις ΗΠΑ.

Angkor Wat Καμπότζη Cambodia

Ταλαιπωρήθηκε επίσης ως χώρα με την παρουσία των Κόκκινων Χμερ το 1975 μέχρι το 1979, ενώ μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν από το ΟΗΕ το 1993 η χώρα άρχισε να επιστρέφει στα πόδια της. Σήμερα η Καμπότζη είναι ένας αρκετά δημοφιλής τουριστικός προορισμός, με καταπληκτικούς ναούς, όμορφα νησιά και παραλίες, καθώς και μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Το Angkor Wat στην Καμπότζη είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στη Νοτιοανατολική Ασία που εκτείνεται σε πάνω από 400 χλμ., συμπεριλαμβανομένης και δασικής έκτασης. Το Αρχαιολογικό Πάρκο Angkor περιλαμβάνει τα αρχαία ερείπια των διαφορετικών πρωτευουσών της αυτοκρατορίας των Χμερ, από τον 9ο έως τον 15ο αιώνα. Οι θρυλικοί ναοί του Angkor Wat συνεχίζουν να προσελκύουν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Χάρτης της Καμπότζης από την Google

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here