Έλληνες ΕξωτερικούΣυνέντευξη με τον Ελένη Σαραντινού, Μαλαισία

Η Ελένη Σαραντινού ζει και εργάζεται στην Κουάλα Λουμπούρ πρωτεύουσα της Μαλαισίας, ως εκπαιδεύτρια στον Νευρο-γλωσσικό Προγραμματισμό εδώ και δέκα χρόνια. Βρήκαμε την Ελένη και επικοινωνήσαμε μαζί της για να μας πει περισσότερα πράγματα για υπέροχη αυτή χώρα στην Νοτιοανατολική Ασία αλλά και τις επαγγελματικές της δραστηριότητες.

  • Πως βρέθηκες στην Μαλαισία ;

Κουάλα Λουμπούρ Μαλαισία
Κουάλα Λουμπούρ Μαλαισία

Η εταιρία του συζύγου μου ήθελε να επεκταθεί και μετά την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, η επόμενη περιοχή ήταν η Νοτιοανατολική Ασία λόγω του πετρελαίου. Η Μαλαισία είναι κεντρική, τα αγγλικά πολύ καλά και απο θέμα οικονομικό αρκετά δελεαστική για πολλές εταιρίες. Έτσι δεχτήκαμε την προσφορά πριν 10 χρόνια.

  • Πες μας λίγα λόγια για την επαγγελματική σου δραστηριότητα κλπ.

Life Spheres logo

‘Ηδη από την εποχή που βρισκόμαστε στο Ντουμπάι, άλλαξα την καριέρα μου από την Πληροφορική στα προγράμματα Προσωπικής και Επαγγελματικής Εξέλιξης. Ως εκπαιδεύτρια στον Νευρο-γλωσσικό Προγραμματισμό και Coach ηγεσίας, με βάση την Κουάλα Λουμπούρ, προσφέρω προγράμματα στην επικοινωνία σε εταιρίες στη Μαλαισία και σε ιδιώτες σε όλον τον κόσμο – σε πέντε ηπείρους.

  • Που έχεις ταξιδέψει στην Μαλαισία, κάποια ωραία μέρη που σου άρεσαν ιδιαίτερα ;

Ελένη Σαραντινού, Life Spheres, Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία

Η Μαλαισία έγινε για την οικογένεια μου, πολύ σημαντική. Πάνω από όλα, θα ήθελα να αναφέρω την γλυκύτητα των ανθρώπων που κυριολεκτικά μας αγκάλιασαν. Το αγαπημένο μου μέρος είναι το νησί Perhentian. Μακάρι να ήμουν εκεί κάθε Σαββατοκύριακο.

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα ;

Από την Ελλαδίτσα, δε μου λείπει τίποτα επειδή τα τελευταία 25 χρόνια που ζω εκτός, την επισκέπτομαι μέσο όρο 2-3 φορές το χρόνο για δύο και τρεις εβδομάδες. Λόγω της δουλειάς μου στην προσωπική εξέλιξη, έρχομαι συχνά, περνάμε ωραία και είμαι πάντα σε επαφή με οικογένεια, φίλους και πελάτες. Πάντα μαθαίνω τα νέα της Ελλάδας μας και παρακολουθώ την πορεία της.

‘Οταν έρχομαι, είναι αμέτρητες οι χαρές που έχω, από μικρά πράγματα όπως μια μπουγάτσα, έως τη θάλασσά μας. Στη Θεσσαλονίκη, σε κάθε ευκαιρία, θα περπατήσω την παραλία μας, στα νησιά, θα χαθώ στη φιλική φύση τους και γενικά απολαμβάνω την φιλοξενία των ανθρώπων, το χιούμορ και το γέλιο.

Ακολουθούν μερικά βίντεο της Ελένης Σαραντινού και από την Κουάλα Λουμπούρ στο κάτω μέρος της σελίδας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here