Έλληνες ΕξωτερικούEllas Restaurace στο Brno της Τσεχίας

Το Ellas Restaurace το οποίο βρίσκεται στο Brno της Τσεχίας, το ανακαλύψαμε στο internet και ποιο συγκεκριμένα στο facebook.

Επικοινωνήσαμε με τον ιδιοκτήτη του Βασίλη Παΐσιο και μας είπε μερικά πράγματα για το εστιατόριο, την περιοχή και την πανέμορφη Τσεχία.

  • Πως βρέθηκες στο Brno της Τσεχίας ;

Έφυγα από Ελλάδα το 2010 για Ιταλία και μετά από 5 χρόνια ήρθα στην Τσεχία και συγκεκριμένα στο Brno. Ήρθα για μικρή διαμονή και τελικά έμεινα εδώ και πήρα το εστιατόριο.

  • Πες μας για το Ellas Restaurace και για το ξεκίνημα του.

Το εστιατόριο δούλευε ως ελληνικό με άλλο όνομα και διεύθυνση. Το πήρα και το έφτιαξα από το μηδέν μονός μου. Το όνομα το έδωσα από την πατρίδα μου, ο κόσμος το αγκάλιασε αμέσως από την πρώτη μέρα, γιαυτό και εγώ τους δίνω το καλύτερο. Είναι το μοναδικό εστιατόριο στην Τσεχία που έχει Έλληνα ιδιόκτητη και μάγειρα.

  • Ως νέος επιχειρηματίας στην περιοχή τι δυσκολίες αντιμετώπισες ;

Προσωπικά δεν είχα καμία δυσκολία στην αρχή. Μόνο με την ελληνική μου ταυτότητα αλλά και εκεί τίποτα το ιδιαίτερο.

  • Λίγα λόγια για την Τσεχία και τους ανθρώπους της, θα μπορούσες να μας πεις.

Η δημοκρατία της Τσεχίας βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης και είναι μια πανέμορφη χώρα με πολλά βουνά, κάμπους με πολύ πράσινο και με μεγάλες και μικρές πόλεις. Επίσης έχει παραδοσιακά χωριά που κρατάνε τα έθιμα τους. Στις πόλεις χαίρεσαι να ζεις γιατί είναι μεγάλες σε έκταση, με τις καλύτερες συγκοινωνίες, χωρίς φασαρίες και τυχόν προβλήματα και με κτήρια παλιά παραδοσιακά που αναδεικνύουν την παλιά αρχιτεκτονική της χώρας.

Οι Τσέχοι δεν διαφερουν από τους Έλληνες και ο τρόπος ζωής τους είναι σχεδόν ίδιος με εμάς. Έχω ποιο πολλούς φίλους Τσέχους παρά Έλληνες, παρόλο που το ελληνικό στοιχείο εδώ είναι μεγάλο και το εστιατόριο δουλεύει με τους ντόπιους.

  • Σε ποια άλλα μέρη της Τσεχίας και της Ευρώπης έχεις ταξιδέψει;

Στην Τσεχία έχω ταξιδέψει στο Jesenik και στη Macocha ένα πανέμορφο μέρος με σταλακτίτες και βόλτα με βάρκα μέσα στα έγκατα του βουνού και πέντε χρόνια στην Ιταλία, στο Lecce, Salerno, Massa-Carrara και στο Μιλάνο.

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα ;

Από Ελλάδα μου λείπει η θάλασσα, οι μεζέδες, τα πανηγύρια στα χωριά και η οικογένεια μου.

Το Ellas Restaurace θα το βρείτε στο facebook στην εξής διεύθυνση facebook.com/Ellasrestaurace/ όπως και στο internet στην εξής: www.ellas-restaurace.cz

Ellas Restaurace στο Brno της Τσεχίας
Ellas Restaurace στο Brno της Τσεχίας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here