Έλληνες Εξωτερικού

Συνέντευξη με τον Κώστα Γεράκη, Κο Τσανγκ Ταϊλάνδη

Τον Κώστα τον συναντήσαμε στο facebook. Είναι ο ιδιοκτήτης του El Greco lounge bar / Greek restaurant / Guest house που βρίσκεται στο νησί Τσανγκ (Koh Chang) της Ταϊλάνδης.

Επικοινωνήσαμε μαζί του για να μας πει μερικά πράγματα για την χώρα και για την ζωή του εδώ.

 • ‘Εχεις εργαστεί και ζήσει στην Ταϊλάνδη πολλά χρόνια. Μπορείς να μας πεις μερικά λόγια για την χώρα ;

Κώστας Γεράκης, Κο Τσανγκ Ταϊλάνδη, El Greco Greek Restaurant
Κο Τσανγκ Ταϊλάνδη, El Greco Greek Restaurant
Με είχαν γοητεύσει σχεδόν τα πάντα εδώ, ίσως γιατί όλα είναι τόσο διαφορετικά
Μετακόμισα στην Ταϊλάνδη το 2009 έχοντας μια προσφορά εργασίας ως μάνατζερ μιας εταιρίας κοσμημάτων στην Μπανγκόκ, αφού αυτό είχα σπουδάσει και ήταν το κυρίως επάγγελμα μου.

Με είχαν γοητεύσει σχεδόν τα πάντα εδώ, ίσως γιατί όλα είναι τόσο διαφορετικά από ότι στην Ευρώπη και κυρίως στην Ελλάδα. Το lifestyle, οι “άνθρωποι”, η Ταϊλάνδέζικη κουζίνα και κυρίως η ανάπτυξη που επικρατεί στην Μπανγκόκ. Θυμάμαι όλοι πίσω στην Ελλάδα μου έλεγαν που πας να μπλέξεις τώρα εκεί στην τριτοκοσμική χώρα κτλ., που από τους πρώτους κιόλας μήνες διαπίστωσα το αντίθετο.

 • Η επιχείρηση σου ονομάζεται El Greco lounge bar/Greek restaurant/Guest house’s. Μπορείς να μας πεις μερικά λόγια, πως ξεκίνησες και πως βρέθηκες στο Κο Τσανγκ ;

Αποφασίσαμε να ανοίξουμε την δική μας επιχείρηση, κάτι το οποίο δεν ήταν καθόλου εύκολο
Μετά από 3 χρόνια περίπου γνώρισα την σύζυγο μου ύστερα από μια επίσκεψη που έκανα στο νησί Τσανγκ (Koh Chang) και ερωτεύτηκα τρελά μαζί της, αλλά και με το νησί.

Έτσι σιγά σιγά άφησα την Μπανγκόκ και μετακόμισα στο Κο Τσανγκ. Αποφασίσαμε να ανοίξουμε την δική μας επιχείρηση, κάτι το οποίο δεν ήταν καθόλου εύκολο, αλλά τελικά τα καταφέραμε. Νοικιάσαμε ένα χορό ο οποίος βρίσκεται πάνω σε μια προβλήτα χτισμένη πάνω στην θάλασσα με αποτέλεσμα να έχεις και μαγευτική θέα.

El Greco lounge bar/Greek restaurant/Guest house

Το ονόμασα El Greco Lounge Bar, Greek Restaurant, Guesthouse επειδή διαθέτουμε και πέντε λουξ δίκλινα δωμάτια με θέα στη θάλασσα (deluxe double rooms with sea view).

Κώστας Γεράκης, Κο Τσανγκ Ταϊλάνδη, El Greco Greek Restaurant

Το El Greco Lounge Bar Greek Restaurant Guesthouse (το μωρό μου όπως το αποκαλώ, εκτός από τα άλλα δύο υπέροχα παιδιά που έχω τον Οδυσσέα και την Ελένη !) άνοιξε τις πόρτες του στις 1 Οκτωβρίου του 2012 και από τότε η πορεία του είναι καταπληκτική !

Είμαστε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού και μας έχει αγαπήσει πάρα πολύ ο κόσμος, όχι μόνο από εδώ κάτοικοι του νησιού αλλά και από πολλά άλλα μέρη της χώρας που μας επισκέπτονται πάρα πολύ συχνά και αυτό μας επιβραβεύει ως επιχείρηση, για τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους πελάτες μας !

Από την πρώτη χρονιά τα πήγαμε πολύ καλά και μάλιστα από το 2014 μέχρι και σήμερα μας έχουν βραβεύσει σε διάφορες ιστοσελίδες όπως το booking και το tripadvisor για την υπέροχη φιλοξενία μας αλλά και για την Ελληνική και Ταϊλανδέζικη κουζίνα μας. Τώρα είμαστε μία πολύ ευτυχισμένη οικογένεια με δύο παιδιά, τον Οδυσσέα και την Ελένη.

 • Έχεις ήδη αρκετά χρόνια στο Κο Τσανγκ της Ταϊλάνδης. Μπορεί να μας πεις μερικά πράγματα για το νησί και την εξέλιξη του.

Στο Κο Τσανγκ (Koh Chang) είμαι ήδη 7 χρόνια και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και ευτυχισμένος !
Στο Κο Τσανγκ (Koh Chang) είμαι ήδη 7 χρόνια και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και ευτυχισμένος ! Το Κο Τσανγκ (Koh Chang) για μένα είναι το πιο όμορφο νησί τις Ταϊλάνδης μαζί με τα περιφερειακά νησάκια, γιατί εκτός από την απίστευτη βλάστηση, ζούγκλα και γενικότερα άγρια φύση, δεν έχει αυτόν τον χαμό που έχουν τα πασίγνωστα σε όλους νησιά της χώρας όπως είναι το Πουκέτ, το Κο Σαμούι, τα νησιά Πι Πι κτλ. Και αυτό ευτυχώς οφείλεται στο γεγονός ότι το Κο Τσανγκ (Koh Chang) είναι το δεύτερο η τρίτο μεγαλύτερο εθνικό θαλάσσιο πάρκο της Ταϊλάνδης που σημαίνει ότι προστατεύεται ως μέρος και δεν αφήνουν την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη.

 • Σε ποια μέρη της Ταϊλάνδης έχεις ταξιδέψει και κάποιο μέρος που σας άρεσε ιδιαίτερα ;

El Greco lounge bar/Greek restaurant/Guest house

Έχω ταξιδέψει σε πολλά μέρη της Ταϊλάνδης όπως το Τσιάνγκ Μάι (Chiang Mai), το Τσιάνγκ Ράι (Chiang Rai), το Κο Σαμούι (Koh Samui), το Πουκέτ (Phuket), το Κο Πανγκάν (Koh Phangan), το Κο Μακ (Koh Mak), το Κο Κούντ (Koh Kood), το Πέτσαμπουν (Phetchabun) και άλλα, όμως μου αρέσει πιο πολύ εδώ που ζω στο Κο Τσάνγκ (Koh Chang).

 • Σου λείπει καθόλου η Ελλάδα και η Ρόδος ;

Μου λείπουν αρκετά πράγματα από την Ελλάδα, κυρίως το πανέμορφο νησί μου η Ρόδος, οι φίλοι μου, οι πανέμορφες παραλίες και πάνω απ’ όλα η αγαπημένη μου μανούλα.

Δείτε επίσης:
– Χάρτης με Έλληνες μόνιμους κάτοικους της Ασίας
– Έλληνικές κοινότητες στο facebook από χώρες της Ασίας

2 COMMENTS

 1. Ήμουν φέτος στο Κοh Chang και γνώρισα τον Κώστα προσωπικά και κάναμε και παρέα για τις 3 μέρες που ήμουν εκεί ! Θεσσαλονικιός Ροδίτης ένα από τα καλύτερα παιδιά που έχω γνωρίσει !! Κώστα μου φιλιά στην οικογένεια.

 2. Σ’ ευχάριστω πολύ φίλε μου Kenzo για τα καλά σου λόγια…
  Αμοιβαία τα αισθήματα και σε περιμένω με το καλό να μας έρθεις του χρόνου!
  Φιλιά πολλά κι από μας όλους …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here