Έλληνες Εξωτερικού

Νέα Υόρκη ΗΠΑ: Συνέντευξη με την Ελπίδα Βασιλειάδου, Souvlaki Lady

Το Souvlaki Lady είναι μία Ελληνική Καντίνα Σουβλατζίδικο στην Αστόρια της Νέας Υόρκης. Ιδιοκτήτρια είναι η Ελπίδα Βασιλειάδου (Souvlaki Lady), από την πανέμορφη Θεσσαλονίκη, που έχει είδη πολλά χρόνια στην Νέα Υόρκη.

Η Αστόρια μια εμπορική γειτονιά της μεσαίας τάξης, βρίσκεται στην βορειοδυτική γωνιά της διοικητικής περιφέρειας της Νέας Υόρκης και θα μπορούσαμε άνετα να την χαρακτηρίσουμε ως το «ελληνικό χωριό» της Νέας Υόρκης.

  • Πως βρέθηκες στην Νέα Υόρκη ;

Παντρεύτηκα και μετακόμισα με τον σύζυγο και την κόρη μου για ένα καλύτερο μέλλον στην Αμερική και πιο συγκεκριμένα στην Νέα Υόρκη, που είναι και η μητρόπλη του πλανήτη.

  • Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για το Souvlaki Lady – Elpida, κουζίνα, μενού, πελατολόγιο κλπ.

Το μενού είναι καθαρά ελληνικό με ελάχιστες ξένες παραλλαγές και πελάτες έχω τους πάντες.
Για το πως άρχισα αυτή την δουλειά ήταν πολύ εύκολο να το αποφασίσω, γιατί υπήρχε ένα μικρό καρότσι εκείνη την εποχή στο σημείο όπου βρίσκομαι σήμερα. Ήταν κοντά στο σπίτι μου, όποτε ήταν βολικό μιας και είχα δυο μικρά παιδιά και μπορούσα να δουλεύω τις ώρες που ήθελα, ενώ σύγχρονος είχα αρχίσει να πηγαίνω και στο Πανεπιστήμιο τα βραδιά. Κάπως έτσι άρχισα πριν 30χρόνια και σήμερα είμαι ακόμη στην ίδια την γωνία, φυσικά με ένα μεγαλύτερο καρότσι που τώρα θα το έλεγα καντίνα και να είμαι η Souvlaki Lady.

Το μενού είναι καθαρά ελληνικό με ελάχιστες ξένες παραλλαγές. Πελάτες έχω τους πάντες. Έλληνες, Αμερικανούς, Σπανιόλους (Ισπανία, Λατινική Αμερική), Κινέζους, σχεδόν τους πάντες γιατί σε όλους αρέσει η Ελληνική κουζίνα.

  • Συνέντευξη με την Ελπίδα, Souvlaki Lady Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.
    Η ελληνική σημαία, Souvlaki Lady Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.

    Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για την Νέα Υόρκη που μένεις, την κουλτούρα κλπ. κάποια όμορφα μέρη από εκεί ;

Η Αστόρια είναι καθαρά μία ελληνική συνοικία, με ελληνικά μαγαζιά και πολλούς Έλληνες.
Η Νέα Υόρκη είναι μια πανέμορφη πόλη και υπάρχουν τόσα πράγματα να δεις και να κανείς που δεν ξέρω από που να αρχίσω.

Στο σημείο όπου βρίσκομαι και εργάζομαι είναι η γνωστή σε όλους Αστόρια, μία καθαρά ελληνική συνοικία, με ελληνικά μαγαζιά και πολλούς Έλληνες. Περπατάς και ακούς ελληνικά ή περνάνε αυτοκίνητα και ακούς ελληνικά τραγούδια να παίζουν. Αυτό είναι που μου αρέσει στην Αστόρια και μου θυμίζει λίγο πατρίδα.

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα ; Είναι εύκολο να βρεθούνε Ελληνικά προιόντα εκεί ;

Η καταγωγή μου είναι από την Θεσσαλονίκη, μια πόλη που την λατρεύω και μου λείπει πολύ. Μα πιο πολύ μου λείπουν οι δικοί μου άνθρωποι που μένουν εκεί.

Ακολουθούν και μερικά βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας από το Souvlaki Lady.

Συνέντευξη με την Ελπίδα Βασιλειάδου, Souvlaki Lady Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here