Έλληνες ΕξωτερικούΣυνέντευξη με τον Γιώργο Σβανιά, Βέλγιο

Ο Γιώργος Σβανιάς ζει μόνιμα στις Βρυξέλλες την πρωτεύουσα του Βελγίου και δραστηριοποιείτε στον χώρο της εστίασης με το εστιατόριο Στροφιλιά, ένα από τα καλύτερα Ελληνικά εστιατόρια της Ευρώπης όπως αναφέρει ο ίδιος. Βρήκαμε τον Γιώργο, ο οποίος μας είπε και μερικά πράγματα για το πως έχουν τα πράγματα στην μικρή αυτή χώρα της Ευρώπης.

  • Πως βρέθηκες στο Βέλγιο ;

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Βέλγιο από πατέρα Έλληνα από Πειραιά και από μητέρα Ουγγαρέζα από την Βουδαπέστη.

  • Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για τις επαγγελματικές σου ασχολίες, το Strofilia κλπ.

εστιατόριο Στροφιλιά, Βρυξέλλες Βέλγιο

Έχω σπουδάσει στην Αγγλία τουριστικά, έχω σπουδάσει μπίζνες στην Αμερική, έχω δουλέψει στις γαλλικές Άλπεις για δύο χρόνια και στη συνέχεια ήμουνα υπεύθυνος εξαγωγών στο κτήμα Σκούρα στο Άργος της Αργολίδας, Πελοπόννησος. Αυτή τη στιγμή ασχολούμαι μαζί με τον πατέρα μου στο εστιατόριο Στροφιλιά ένα από τα καλύτερα Ελληνικά εστιατόρια της Ευρώπης. Είμαι υπεύθυνος για όλο το κομμάτι του operations με πάνω στο κρασί βεβαίως όπου αυτή τη στιγμή έχουμε ξεπεράσει πια τις 100 ετικέτες.

Μέσω της Στροφυλιάς προσπαθούμε να μεταδώσουμε το blue το της ελληνικής κουζίνας και του ελληνικού αμπελώνα σε μία πόλη όπου έχει πια γίνει Κοσμοπολίτικη και Χάρης βεβαίως στα γραφεία της ΕΟΚ του NATO και πολλές άλλες μεγάλες πολυεθνικές που βρίσκονται στην πόλη μας.

  • Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για το Βέλγιο που μένεις, την κουλτούρα κλπ. κάποια όμορφα μέρη από εκεί.

Βρυξέλλες Βέλγιο
Βρυξέλλες Βέλγιο

Το Βέλγιο είναι μια πολύ μικρή χώρα να φανταστείτε βρίσκεται στα στο μέγεθος της Πελοποννήσου έχει 10 εκατομμύρια κατοίκους ωραίες πόλεις εκτός από τις Βρυξέλλες είναι η Bruges, η Ανβερσα και η Γάνδη.

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα ;

Αυτό που μου λείπει από την Ελλάδα είναι εδώ ο ήλιος, η καλοπέραση που έχουνε οι Έλληνες κάτω και μοναδικές μυρωδιές της φύσης που σε κάνουν να ταξιδεύεις και να ξεχνάς όλα τα προβλήματα που έχεις όταν παρευρεθείς σε αυτή την μαγεμένη χώρα.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here