Έλληνες Εξωτερικού

Ο Γιάννης από τα Μέγαρα Αττικής ασχολείτε με τον χώρο της εστίασης στην περιοχή Penrith της Cumbria, στο βόρειο τμήμα της Αγγλίας στα σύνορα με την Σκωτία. Βρήκαμε τον Γιάννη και μας είπε μερικά πράγματα για το ελληνικό εστιατόριο JUST GREEK και την περιοχή που μένει.

  • Πως βρέθηκες στην Αγγλία;

JUST GREEK, Γιάννης Παπαμελέτης, ένας Μεγαρίτης στην Αγγλία

Αγγλία ήρθα τον Ιούνιο του 2018 να εργαστώ σαν υπάλληλος σε ένα μικρό takeaway στο Penrith της Αγγλίας στην Cumbria. Ο πρώην ιδιοκτήτης είχε κάποια θέματα υγείας και έπρεπε να κάνει κάποιες επεμβάσεις και έπειτα μετακόμισε πίσω στην Ελλάδα υγιείς πλέον και έτσι αγόρασα το μαγαζί στο οποίο ήρθα να εργαστώ το JUST GREEK.

  • Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για το JUST GREEK, την επαγγελματική σου στέγη

Είναι ένα μικρό μαγαζάκι εστίασης για πακέτο και λίγα τραπεζοκαθίσματα σε μια μικρή πόλη βόρεια της Αγγλίας στα σύνορα θα λέγαμε με την Σκωτία. Με γύρους ελληνικούς, χειροποίητα μπιφτέκια σαν της μαμάς, τζατζίκι παραδοσιακό απ’ τα χέρια μου, σπανακόπιτα απ’ τα χεράκια της συζύγου μου Μαρίας καθημερινά, με γλυκά παραδοσιακά μπακλαβάς, κανταΐφι και χαλβά, ελαιόλαδο και διάφορα προϊόντα από την πόλη μου τα Μέγαρα Αττικής. Το μόνο ελληνικό και αυθεντικό σουβλατζίδικο θα έλεγα στην περιοχή του Penrith και γύρω περιοχές.

Χάρτης της Google από το Penrith της Cumbria της Αγγλίας όπου βρίσκεται το JUST GREEK (Απλά Ελληνικά)

  • Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για την Αγγλία, κάποια όμορφα μέρη από εκεί για ταξίδια, για τους ανθρώπους της

Penrith της Cumbria

Εδώ στο Penrith της Cumbria είναι γνωστό για τις λίμνες του (the north lakes, φωτογραφία αριστερά) έχει πολλές και εντυπωσιακές λίμνες με διάφορες δραστηριότητες και ανθρώπους που έρχονται από διάφορες χώρες να επισκεφτούν τα εδώ μέρη. Επίσης πολλά κάστρα διατηρητέα σε άριστη θα έλεγα κατάσταση για επίσκεψη με επιβλητικό ύφος όπως τότε παλιά. Είμαι πολύ κοντά στη Σκωτία και λατρεύω τη Γλασκώβη τα Χριστούγεννα.

Οι άνθρωποι εδώ είναι ήσυχοι, δεν ένιωσα ξένος παρόλο που για έναν χρόνο ήμουν εντελώς μόνος. Έκανα φίλους και φίλες και πραγματικά έχω εκπλαγεί το πώς άνθρωποι που δεν σε ξέρουν και δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα απολύτως από εσένα, σε βοηθούν χωρίς να ζητήσεις καν στο καθετί.

  • Βρίσκεις εύκολα ελληνικά προϊόντα για την δουλειά σου ;

JUST GREEK, Γιάννης Παπαμελέτης, ένας Μεγαρίτης στην Αγγλία

Ίσως να είμαι πολύ τυχερός που είμαι στη βόρεια Αγγλία προέρχομαι από τα Μέγαρα Αττικής και έχω Μεγαρίτη προμηθευτή στην πιο κοντινή μου πόλη (Καρλάηλ). Κάθε εβδομάδα έρχονται προμήθειες από Μέγαρα αλλά και γενικά από Ελλάδα. Ωστόσο άγνωστο τι θα γίνει τώρα μετά το Brexit.

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα ;

Από την Ελλάδα μας μου λείπουν απλά καθημερινά πράγματα, η οικογένεια μου οι φίλοι οι γνωστοί οι συγγενείς, η πόλη μου, τα στέκια μου, οι ταβέρνες με φίλους και οι καφέδες με παρέα. Ο σκύλος μου που τον προσέχει ο ξάδερφος μου και γενικά να καβαλάω τη μηχανή μου και να σεργιανίζω στις παραλίες μας στο λιμάνι μου κλπ…

Ακολουθούν μερικά βίντεο από το Penrith της Αγγλίας στην Cumbria, όπως επίσης από την Γλασκώβη της Σκωτίας στο κάτω μέρος της σελίδας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here