Έλληνες ΕξωτερικούΑρτιστικές Ανησυχίες στο Fresh Radio της Μαλβούρνης

Κάθε Δευτέρα 7-9 μ.μ. (ώρα Μελβούρνης) και 10-12 π.μ. (ώρα Ελλάδος)

Την εκπομπή παρουσιάζουν η Ιωάννα Μπακαούκα (Joanna Bakaouka) γεννημένη και μεγαλωμένη στας Αθήνας, με καταγωγή την πανέμορφη Ποτιδάνεια Φωκίδος μετανάστευσε στην Αυστραλία 4,5 χρόνια πριν όπου και βρήκε το παντοτινό της σπίτι και Microphoneτην Γαρυφαλλιά Ντερζώτη (Garyfalia Derzotis) που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη περίφημη Μονεμβάσια (προσοχή στο τόνο!).

Καταφέραμε και βρήκαμε την Ιωάννα και την Γαρυφαλλιά και τις ρωτήσαμε να μας πούνε μερικά πράγματα για την εκπομπή τους “Αρτιστικές Ανησυχίες”, το Fresh Radio και για την Μελβούρνη.

  • Πως βρέθηκες στην Αυστραλία και με τι ασχολείσαι ;

Γαρυφαλλιά: Ήρθα στην Αυστραλία λίγα χρόνια αργότερα αφότου μετακόμισε η οικογένεια μου εδώ. Ασχολούμαι με ενοικιάσεις αυτοκινήτων και campervan.

Ιωάννα: Η μητέρα μου είναι γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αυστραλία και έχω πολλούς συγγενείς εδώ. Με την κρίση στην Ελλάδα εγώ και ο σύζυγος μου αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας εδώ, μιας και είχαμε ακούσει τα καλύτερα! Δουλεύω υπεύθυνη σε μαγαζί λιανικής ρούχων.

  • Πες μας μερικά πράγματα για το Fresh Radio και για την εκπομπή Αρτιστικες Ανησυχιες, τι ανταπόκριση έχει από ελληνικό κοινό κλπ.

Οι Αρτιστικες Ανησυχίες μια ευχάριστη μουσική εκπομπή που την χωρίζουμε σε δυο τμήματα
Γαρυφαλλιά: Η ανταπόκριση που έχουμε στην εκπομπή μας είναι σίγουρα μεγαλύτερη απ ό,τι περιμέναμε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Είναι μια ευχάριστη μουσική εκπομπή που την χωρίζουμε σε δυο τμήματα. Πρώτη ώρα είναι οι δραστηριότητες που μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος στη Μελβούρνη κυρίως (συναυλίες, φεστιβάλ, κλπ) και δεύτερο τμήμα είναι η προσέγγιση κοινωνικών θεμάτων που μας απασχολούν στη δίκη μας προσωπική ζωή και συσχετίζονται με κοινωνικά θέματα.

Ο Fresh Radio σαν σταθμος λειτουργεί κάτι παραπάνω από ένα χρόνο με ήδη μεγάλο ποσοστό ακροαματικότητας από Αυστραλία, Ελλάδα και άλλες χώρες του εξωτερικού που έχουν Έλληνες. Δεδομένου ότι οι εκπομπές είναι ελληνόφωνες, έχουμε Έλληνες ακροατές.

Fresh Radio, Μελβούρνη, Αυστραλία
Fresh Radio, Μελβούρνη, Αυστραλία

Ιωάννα: Το Fresh Radio είναι ένας νέος ραδιοφωνικός σταθμός με βάση την Μελβούρνη. Ιδρυτής και διευθυντής του σταθμού είναι ο Ιορδάνης Ψωμοπουλος, ο οποίος έχει χρόνια εμπειρίας στο ραδιόφωνο. Ο σταθμός παίζει ξένη και ελληνική μουσική 24 ώρες το 24ωρο. Έχει ζωντανές εκπομπές καθημερινά, με διαφόρους παραγωγούς,θέματα και χαρακτήρα. Εμείς βρεθήκαμε στο Fresh από καλοτυχία θα έλεγα.

Η εκπομπή μας επικεντρώνεται σε διάφορα events, κοινωνικά θέματα και σε απίθανες μουσικές επιλογές.
Η εκπομπή μας λέγεται Αρτιστικες Ανησυχίες και επικεντρώνεται σε διάφορα events που γίνονται στην Μελβούρνη, κοινωνικά θέματα που μας απασχολούν και κεντρίζουν το ενδιαφέρον άλλα και σε απίθανες μουσικές επιλογές. Η εκπομπή μας όπως και οι άλλες εκπομπές και γενικότερα ο σταθμός έχει απίστευτη απήχηση στο ελληνικό κοινό από Αυστραλία αλλά και από Ελλάδα! Έχουμε πιστούς ακροατές αλλά και διαρκώς καινούργιους. Βρισκόμαστε σε όλα τα μεγάλα ελληνικά events της πόλης και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το κοινό.

Fresh Radio, The NEW Greek station in Melbourne, Stay Tuned…. Stay Fresh!
  • Μπορείς να μας πεις περισσότερα για τους Έλληνες της Αυστραλίας.

Αρτιστικές Ανησυχίες, Fresh Radio, Μαλβούρνη, Αυστραλία

Γαρυφαλλιά: Θα μιλήσω για τη Μελβούρνη που γνωρίζω, το γεγονός ότι υπάρχει προάστιο με τη πλειοψηφία της Έλληνες και ελληνική πλατεία με ελληνικά μαγαζιά, μας λέει το πόσο ανεπτυγμένη είναι η Ελληνική κοινωνία στη χώρα μας εδώ. Κατά τη διάρκεια της χρόνιας λαμβάνουν χώρα αρκετές ελληνικές γιορτές. Σε λίγες μέρες έχουμε και το Lonsdale Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ ελληνικής κουλτούρας που διοργανώνεται στη Μελβούρνη, όπου και φυσικά θα είμαστε παρόντες σαν ομάδα του Fresh Radio.

Ιωάννα: Προσωπικά δεν έχω υπάρξει μέλος ούτε γνωρίζω πολλά για τις ελληνικές κοινότητες της Αυστραλίας. Υπάρχουν πολλές από ότι έχω ακουστά άλλα δεν είχε τύχει η επιδίωξα ποτέ να γίνω μέλος, διότι προσπάθησα να επικεντρωθώ στην ένταξη μου στην Αυστραλέζικη κουλτούρα. Οι Έλληνες της Αυστραλίας είναι πολύ διαφορετικοί από τους Έλληνες της Ελλάδος διότι έχουν μεγαλώσει με τα πρότυπα της εποχής του 60-70 αλλά και με Αγγλοσαξονικά πρότυπα διότι μεγαλώσαμε Αυστραλία μια πιο πρωτοπόρα και εξελιγμένη χώρα από Ελλάδα.

Garyfalia Derzotis

Garyfalia Derzotis

Artisticly Restless

She was born and raised in the famous Monemvasia. She experiment with photography, but somewhere along the way she got distracted.
Joanna Bakaouka

Joanna Bakaouka

Artisticly Restless

Born and raised in Athens, Greece, with origin a little village called Potidaneia Fokidos. You will find me and Garyfallia at Fresh Radio, every Wednesday 7-9 at Artisticly Restless!
Fresh Radio

Fresh Radio

Artisticly Restless

Fresh Radio has managed to reach, engage and keep thousands of listeners due to its unique character. It is the only Greek radio station in Melbourne and in Australia playing extremely high quality music 24/7.
  • Σε ποια άλλα μέρη του Αυστραλίας έχεις ταξιδέψει, κάποια όμορφα τοπία από εκεί ;

Byron Bay
Byron Bay

Γαρυφαλλιά: Όντας τεράστια χώρα η Αυστραλία, δεν έχω επισκεφθεί όσα μέρη θα ήθελα. Το αγαπημένο μου μέρος είναι το Byron Bay, όπου και θα μπορούσα να δω τον εαυτό μου να μένει εκεί κάποια στιγμή στο μέλλον. Έχει μια ιδιαίτερη αύρα, ίσως επειδή μου θυμίζει αρκετά το μέρος που μεγάλωσα.

Ιωάννα: Στην Αυστραλία δεν έχω ταξιδέψει ιδιαίτερα δυστυχώς. Είναι τεράστια χώρα και είναι και χρονοβόρο και δαπανηρό το να ταξιδέψει τριγύρω. Ζω Μελβούρνη η οποία είναι πανέμορφη πόλη με απίστευτη ζωή και διασκέδαση. Έχω επισκεφτεί το Σίδνεϊ το οποίο είναι εξίσου ωραίο και λίγο πιο ιστορικό από Μελβούρνη και έχω μείνει για ένα μικρο διάστημα στην Αδελαΐδα η οποία είναι μια μικρή ήσυχη πόλη θα έλεγα.

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα ;

Γαρυφαλλιά: ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ !!!!!!!! (Αναπάντεχο ε; Χαχα!)

Ιωάννα: Από την Ελλάδα μου λείπουν η οικογένεια και φίλοι μου καταρχάς! Το καλό γευστικό φαγητό που παράγουμε και τέλος το χωριουδάκι μου, η Ποτιδανεια Φωκιδος.

Για να ακούσετε το Fresh Radio online πατήστε εδώ tun.in/sfx0J

Την σελίδα του Fresh Radio στο internet θα την βρείτε στην εξής διεύθυνση www.radiofresh.com.au, και στο facebook στην εξής facebook.com/freshradiomelbourne, ενώ υπάρχει και κανάλι στο YouTube.

Αρτιστικές Ανησυχίες, Fresh Radio, Μαλβούρνη, Αυστραλία

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here