Έλληνες Εξωτερικού

Mama Jo’s Breakfast Cart, η καντίνας της Ιωάννας Δέσπα

Τo θρυλικό Μama Jo’s Breakfast Cart της Ιωάννας Δέσπα έχει ψηφιστεί ως το καλύτερο πλανόδιο πρωινό στο Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, όπου οι εργαζόμενοι κάνουν ουρά μπροστά από την διάσημη καντίνα της κυρίας Ιωάννας για ένα συνηθισμένο street food πρωινό. Την καντίνα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης την έστησε η κυρία Ιωάννα πριν από πολλά χρόνια και έγινε διάσημη χάρη στα πολλά παραδοσιακά ελληνικά γλυκά, στα πολλά είδη καφέ που φτιάχνει και τις διάφορες πίτες.

  • Πως βρέθηκες στην Νέα Υόρκη;

Βρέθηκα στη Νέα Υόρκη ως μετανάστης για ένα καλύτερο αύριο. Ήρθα στην Αμερική το 1968 ήμουνα τότε 16 χρονών και μάλιστα παντρεμένη, και ανοίξαμε με τον σύζυγο μου ένα εργοστάσιο γουνοποιίας μιας και ο σύζυγος μου είναι από την Καστοριά μία πόλη που φημίζεται για γούνες, ενώ η δικιά μου καταγωγή είναι από ένα μικρό χωριό το Πυλώριο Κοζάνης, ένα χωριό στον Δήμο Βοΐου στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Με τον καιρό οι γούνες δεν προχώρησαν αποφάσισα να ανοίξω εστιατόριο και μάλιστα άνοιξα τρία εστιατόρια.

  • Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για το Mama Jo’s Breakfast Cart

Εργάζομαι μόνη μου στην καντίνα και έχω καταφέρει να αποκτήσω ένα πολύ καλό πελατολόγιο που με προτιμάει και αυτό διότι στους Αμερικάνους τους αρέσει η ελληνική κουζίνα πάρα πολύ. Έτσι βραβεύτηκα μάλιστα για το φαγητό μου διότι τους έφτιαχνα και σούπες, αβγολέμονο για μεσημεριανό. Όλα τα προϊόντα μου είναι ελληνικά από Έλληνες επιχειρηματίες εδώ στην Αμερική, ακόμη και ο καφές που φτιάχνω, τα ντόνατας που παίρνω είναι από Έλληνα επιχειρηματία. Από τα προιόντα που πουλάω η σπανακόπιτα είναι αυτό που φεύγει πιο πολύ και μάλιστα φεύγει και το πρωί.

Χάρτη της Google όπου βρίσκεται το Mama Jo’s Breakfast Cart, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης

  • Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για την Νέα Υόρκη, για τους ανθρώπους της κλπ.

Η Νέα Υόρκη είναι μία πολύ όμορφη πόλη με εκατομμύρια κατοίκους οι οποίοι είναι πολύ ευγενικοί.

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα ;

Μου λείπουν οι συγγενείς μου, ο Ελληνικός γαλάζιος ουρανός και η θάλασσα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here