Έλληνες ΕξωτερικούΣυνέντευξη με τον Ιωάννη Γκόλια, Dionisos Greek Restaurants, Ισπανία

English Version

Σαγράδα Φαμίλια στην Βαρκελώνη

Τα Dionisos Greek Restaurants είναι Ελληνικά εστιατόρια σε τρεις μεγάλες πόλεις της Ισπανίας, την πρωτεύουσα Μαδρίτη, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη την Βαρκελώνη και την Βαλένθια. Ιδιοκτήτης είναι ο Ιωάννης Γκόλιας, τον οποίο βρήκαμε και τον ρωτήσαμε μερικά πράγματα.

  • Πως βρέθηκες στην Ισπανία ;

Ονομάζομαι Ιωάννης Γκόλιας και είμαι ο δημιουργός των ελληνικών εστιατορίων Dionisos Greek Restaurants, στη Μαδρίτη, Βαρκελώνη και τη Βαλένθια. Από την εμπειρία της οικογένειάς μου στην Ελλάδα στον χώρο της εστίασης αλλά και το πάθος μου για τη χώρα μου όπως και ο πολιτισμός της, με ώθησε στο έργο μου για την δημιουργία των εστιατορίων.

  • Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για το εστιατόρια Dionisos Greek Restaurants το ξεκίνημα τους κλπ.

Συνέντευξη με τον Dionisos Greek Restaurants ΙσπανίαΕνδιαφερόμουν να εισάγω την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα στην Ισπανία που γνώρισα από παιδική ηλικία, τις παραδοσιακές συνταγές της μητέρας μου και της γιαγιάς μου.

Στα ελληνικά εστιατόρια “Dionisos Greek Restaurants” μπορεί κανείς να δοκιμάσει τα παραδοσιακά ελληνικά φαγητά που έχουμε και στην Ελλάδα: Μουσακά, Παστίτσιο, παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες όπως η ποικιλία και φυσικά τα κυριότερα πιάτα όπως το Γιουβέτσι, το Εξοχικό, τα Παϊδάκια, το Σουβλάκι, το Κριθαράκι κλπ.

  • Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για την Ισπανία , την κουλτούρα κλπ. και σε ποια άλλα μέρη της Ισπανίας έχεις ταξιδέψει ;

Casa Batllo Barcelona

Οι Ισπανοί αγαπούν το ελληνικό φαγητό. Είμαστε και οι δύο μεσογειακοί λαοί και οι πολιτισμοί μας είναι πολύ πανομοιότυποι. Γι ‘αυτό από το 1993 τα εστιατόρια Dionisos Greek Restaurants μπορούν να θεωρηθούν ως η κύρια αλυσίδα ελληνικών εστιατορίων στην Ισπανία.

Αν είσαι Έλληνας, θα νιώσεις σαν το σπίτι σου στην Ισπανία

Αν είσαι Έλληνας, θα νιώσεις σαν το σπίτι σου στην Ισπανία. Η Βαρκελώνη θυμίζει την Θεσσαλονίκη … τη θάλασσα και τους ανθρώπους της. Η Μαδρίτη από την άλλη πλευρά που είναι και η πρωτεύουσα της χώρας, είναι το κέντρο της “Movida” με τα εστιατόρια της, τα μπαρ και την παραδοσιακά Ισπανική τάπας ! Οπωσδήποτε θα πρέπει να δοκιμάσει κάποιος το Patatas Bravas !

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα ;

Παρόλο που εγκατέλειψα την Ελλάδα πριν από πολλά χρόνια, εξακολουθούν να μου λείπουν το άρωμα των αγορών της, τα όμορφα τοπία και οι άνθρωποι της.

Τα Dionisos Greek Restaurants έχουν την δικιά τους σελίδα που θα την βρείτε εδώ dionisosrestaurants.com θα το βρείτε στο facebook εδώ facebook.com/dionisosgreekrestaurant. Τα Dionisos Greek Restaurants θα τα βρείτε επίσης στο tripadvisor στην εξής διευθύνσεις: Μαδρίτη, Βαρκελώνη και Βαλένθια. Ακολουθούν μερικά βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας.

Συνέντευξη με τον Ιωάννη Γκόλια, Dionisos Greek Restaurants Ισπανία

Interview with Ioannis Golias, Dionisos Greek Restaurants Spain

  • Tell us a little bit about yourself, why you choose to open a Greek Restaurant ?

Σαγράδα Φαμίλια στην ΒαρκελώνηHello, my name is Ioannis Golias and I am the creator of Dionisos Restaurants in Barcelona, ​​Madrid and Valencia, the experience of my family, in Greece, in restaurants and my passion for my country and its culture pushed me into my Dionisos project.

  • Tell us about Dionisos Greek Restaurants in Barcelona, Madrid and Valencia, the cuisine, the menu, the customers …etc.

I was interested in introducing the traditional Greek cuisine in Spain. The fresh and tasty ingredients of my childhood, the traditional recipes of my mother, my grandmother…my roots. In Dionisos Greek Restaurants you can try the traditional Greek food: Moussaka, Pastitsio, the traditional Greek Mezzes: Pikilia, and of course the main dishes like Exohicó, Giouvetsi, Paidakia, Souvlaki, Kritharaki.

  • Tell us about Spain, the people, the culture etc. Any amazing places in Spain for traveling ?

Casa Batllo BarcelonaSpanish people love Greek food. We are both Mediterraneans and our cultures are very similar. That’s why from 1993 Dionisos Greek Restaurants can be consider the main chain of Greek food in Spain. If you are Greek you will feel at home in Spain. Barcelona makes reminds me Thessaloniki…the seaside, its people. Madrid, on the other hand, the capital, is the center of the “Movida” with its restaurants, bars, and the typically Spanish tradition of tapas! You must try the Patatas Bravas !

  • Do you miss something from Greece ?

Although I left Greece many years ago, I still miss the perfumes of its markets, the colors of its landscape, and the happiness of his people !

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here